ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
До Козя стена през Орозтепе
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
До Козя стена през Орозтепе
Автор Съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Мнение Отговорете с цитат
Тази порода коне до колкото знам е Австрйиска и се нарича Хавлингер.Наистина са мнаго красиви животни.
Сря Сеп 12, 2012 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jirko

Местожителство: София

Браво за снимките, направо си ме зариби да ида за втори път тази година Smile
Сря Сеп 12, 2012 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

fena73 написа:
Минавал съм през Ороз тепе навръщане от К.Стена и като забихме през въпростана руина(сега разбирам че е Ески мандра) помислих че сме се отдалечили много и сме сбъркали пътеката...сега май става ясно че това е верния вариант-после се смъкнахме по невзрачна пътечка към черния път,който опасва от север заградения обект, до който ма Хасфалт-харно ли сме сторили??? Laughing

Не. Стремежа е да се следва рида Ески мандра-Орозтепе(или обратно съответно). Всякакви виещи се надолу по склоновете пътеки и пътчета се елиминират. Слизането от Ески мандра към Хр.Даново завършва по правото дере Урбасан и се излиза точно на моста на завоя до селото.
Към обекта, а също и през Чамджа(резерват), не минавам.
На качване загубата на височина е между Орозтепе и масивът на Боба. Там бръмчаха някакви мотористи с мерак да ходят до х.Козя стена с моторите. Пратих ги по пътеката, след малко се върнаха и ми казаха че била "за пеша" Wink . Сякаш не знаят, че планината е "за пеша" а не за мотори! Very Happy

Чет Сеп 13, 2012 11:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Antoon

Цитат:
fena73 Пуснато на: Сря Сеп 12, 2012 7:49 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Минавал съм през Ороз тепе навръщане от К.Стена и като забихме през въпростана руина(сега разбирам че е Ески мандра) помислих че сме се отдалечили много и сме сбъркали пътеката...сега май става ясно че това е верния вариант-после се смъкнахме по невзрачна пътечка към черния път,който опасва от север заградения обект, до който ма Хасфалт-харно ли сме сторили???

Виж снимките и разказа на pelitko от връзките по-горе, там ще намериш визуализирано това, което mislesht ти e написал.
Чет Сеп 13, 2012 2:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Antoon написа:
Цитат:
fena73 Пуснато на: Сря Сеп 12, 2012 7:49 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Минавал съм през Ороз тепе навръщане от К.Стена и като забихме през въпростана руина(сега разбирам че е Ески мандра) помислих че сме се отдалечили много и сме сбъркали пътеката...сега май става ясно че това е верния вариант-после се смъкнахме по невзрачна пътечка към черния път,който опасва от север заградения обект, до който ма Хасфалт-харно ли сме сторили???

Виж снимките и разказа на pelitko от връзките по-горе, там ще намериш визуализирано това, което mislesht ти e написал.

Да разгледах го-даже и трака-всичко е ясно-извинявам се за прибързването и недоглеждането Oops
Чет Сеп 13, 2012 5:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

mislesht написа:
fena73 написа:
Минавал съм през Ороз тепе навръщане от К.Стена и като забихме през въпростана руина(сега разбирам че е Ески мандра) помислих че сме се отдалечили много и сме сбъркали пътеката...сега май става ясно че това е верния вариант-после се смъкнахме по невзрачна пътечка към черния път,който опасва от север заградения обект, до който ма Хасфалт-харно ли сме сторили??? Laughing

Не. Стремежа е да се следва рида Ески мандра-Орозтепе(или обратно съответно). Всякакви виещи се надолу по склоновете пътеки и пътчета се елиминират. Слизането от Ески мандра към Хр.Даново завършва по правото дере Урбасан и се излиза точно на моста на завоя до селото.
Към обекта, а също и през Чамджа(резерват), не минавам.
На качване загубата на височина е между Орозтепе и масивът на Боба. Там бръмчаха някакви мотористи с мерак да ходят до х.Козя стена с моторите. Пратих ги по пътеката, след малко се върнаха и ми казаха че била "за пеша" Wink . Сякаш не знаят, че планината е "за пеша" а не за мотори! Very Happy

Ясно!Но колата беше до обекта(че първия ден вървяхме от другата страна на Дамлъ дере през дългата поляна към Ехо) и за нас е бил по-добрия вариант...мерси!
Чет Сеп 13, 2012 5:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Ето и 3D снимки. Който има анаглифни очила red/cyan за стереоскопия може да гледа:

Ч/Б

цветна

Пет Сеп 14, 2012 1:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.