Автор |
Съобщение |
mislesht
|
До Козя стена през Орозтепе |
|
Изненадаха ме, че в събота ще почивам. Бях ги отписал тия дни. Нямах план. Започнах да стягам раницата, мислейки къде ще ходя за 2 дена. Избрах Козя стена. Качване от Хр.Даново през Урбасан, Ески мандра, Орозтепе, покрай Боба и на Козя стена, после връщане през Боба и Кучето до х.Козя стена. На другия ден връщане по стандартния път до Хр.Даново. Към Ески мандра се появява червено-жълтa стара маркировка, която си продължава чак до сливане с пътеката, обикаляща масива на Боба от юг. Времето беше хубаво, а и не си забравих фотоапарата, затова наблегнах на снимките и айляка:
и 3 панорами:
Тези и останалите снимки тук: http://sdrv.ms/P9qfyh
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Сеп 11, 2012 12:30 pm |
|
|
pelitko
|
|
|
Точно преди един месец се качих през Сувчарското пръскало до Козя стена и слязох през Голямо Орозтепе, Ескамандра и Урбасан. Маршрута ми на слизане е бил като Вашия, но такива снимки никога няма да мога да направя. Ето ги и моите, много по-скромни, СНИМКИ, както и КРАТКО РАЗКАЗЧЕ.
|
|
|
Вто Сеп 11, 2012 1:41 pm |
|
|
IvayloG
|
|
|
Перфектни снимки. Благородно ти завиждам за часовете и дните в планината. И времето е било супер
|
|
|
Вто Сеп 11, 2012 1:44 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Да, времето беше добро и много хора бяха налазили района, особено от към прохода. Маршрута през Орозтепе е по-приятен защото повечето е на сянка, но няма хич вода, чак до улея от масива на Боба. Иначе на връщане в Дамлъдере, чак третата чешма (от горе на долу) течеше. Суша е на всякъде и в селото има режим на водата. Даже чешмата в центъра не течеше в неделя.
Някой знае ли някъде под Ески мандра да има извор или чешма?
|
|
Вто Сеп 11, 2012 1:58 pm |
|
|
Tito
|
|
|
|
Уникални снимки наистина! Тази година три пъти минах от там , но все подсичах Кучето и Боба. Ще взема да ида по тези пътеки някой слънчев ден есента.
|
|
|
Вто Сеп 11, 2012 2:14 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Аз този път се качих на Кучето за да поснимам някои неща, които хората търсят другаде.
|
|
Вто Сеп 11, 2012 2:19 pm |
|
|
Plamen К
|
|
|
Много красив маршрут! Чудесни снимки!
Ако онзи красив кон беше мой нямаше да посмея да го дамгосам, както стопанина му е направил с тези цифри. Такъв кон се познава от километър.
|
|
|
Вто Сеп 11, 2012 3:13 pm |
|
|
Antoon
|
|
|
|
|
|
Аз този път се качих на Кучето за да поснимам някои неща, които хората търсят другаде. |
Гледам, че си намерил това което си търсил и си го снимал. И аз съм го виждал там, първият път по неволя, заобикалях една пряспа, след това вече нарочно.
|
|
|
Вто Сеп 11, 2012 4:10 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
|
|
Аз този път се качих на Кучето за да поснимам някои неща, които хората търсят другаде. |
Гледам, че си намерил това което си търсил и си го снимал. И аз съм го виждал там, първият път по неволя, заобикалях една пряспа, след това вече нарочно. |
Знам от години.
|
|
Вто Сеп 11, 2012 8:25 pm |
|
|
martin555
|
|
Сря Сеп 12, 2012 10:28 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Браво Митко, рядко се виждат толкова добри снимки на района около Козя стена!
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Сеп 12, 2012 3:49 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Страхотни снимки и цветове и разни неща.
Отдавна не съм стъпвал там да си призная, но откакто се включих във форума март месец се нагледах на доста хубави неща в тази част от Балкана.
Извинявай за въпроса, сигурно си го писал някъде, но с каква камера снимаш, че аз сега съм в процес на избор и задавам на всички едни и същи въпроси. Много ми харесаха и цветовете.
|
|
|
Сря Сеп 12, 2012 5:47 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
Сря Сеп 12, 2012 8:07 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Снимам с Panasonic FZ-28, поляризационен филтър,даже стативчето е мини, нищо особено. Просто този път наблегнах на снимането, за никъде не бързах, ама хич.
|
|
Сря Сеп 12, 2012 8:16 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Минавал съм през Ороз тепе навръщане от К.Стена и като забихме през въпростана руина(сега разбирам че е Ески мандра) помислих че сме се отдалечили много и сме сбъркали пътеката...сега май става ясно че това е верния вариант-после се смъкнахме по невзрачна пътечка към черния път,който опасва от север заградения обект, до който ма Хасфалт-харно ли сме сторили???
|
|
|
Сря Сеп 12, 2012 8:49 pm |
|
|
|