Мусала-Вихрен
Пропаднаха плановете за плаж на Тасос през почивните дни и не му мислихме много.... Добрахме се до Боровец, после с лифта до Ястребец и от там се започна. Нали е мерак --- тръгнахме направо към Мусала през вр.Алеко. Хубави гледки към Скакавица, доста каманак, ама по някое време се оказа, че Тодор не си е напълнил вода - двамата оставаме с моите 2 литра поне до камъните под вр.Налбант. Ех.... казах си, ще поискам малко от метеоролозите или в краен случай ще купя повече чай - ами купих чай .
За 2 часа бяхме на върха, малко снимки и поехме на юг. Първата вечер спахме на х.Македония, втората на Яворов и третата на Синаница. Минахме през 2-та най-високи върха, през 2-те кончета - Рилското-Павлев връх и Пиринското-класическото, срещнахме много приятели, здраво изгоряхме от слънцето и се прибрахме доволни!!!! Единственият проблемен участък е в Рила, под връх Капатник където е имало пожар и пътеките са обрасли и лошо маркирани. В Пирин между Хвойнати и Муратов също е сложно но за там едни приятели ни предупредиха и минахме Влахински превал-Гергийски езера Синаница.... ето снимките https://picasaweb.google.com/113481964008080488988/201202?authuser=0&feat=directlink
Последната промяна е направена от mikesli на Вто Сеп 11, 2012 9:22 am; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Сеп 11, 2012 2:41 am
igurbev
Малее, страшно тичане ще да е било и то четири поредни дни! Това е много сериозен километраж!
Вто Сеп 11, 2012 7:42 am
mikesli
igurbev написа:
Малее, страшно тичане ще да е било и то четири поредни дни! Това е много сериозен километраж!
Доста ходене си е, но чак пък тиане... нямаше. А за нас след Ком-Емине си беше като тренировка за разпускане
Всъщност имаше и много по-бързи от нас. Двама колеги, с които се познаваме от СтаРа 100х24, са тръгнали 2 часа след нас от х.Яворов ни застигнаха преди вр.Хвойнати.
Вто Сеп 11, 2012 9:32 am
igurbev
mikesli написа:
А за нас след Ком-Емине си беше като тренировка за разпускане
Уау! В такъв случай не се ли изкушихте да обедините някой от преходите, за да завършите със Синаница - Мелник, например?
Вто Сеп 11, 2012 11:37 am
пишман турист
Браво. Много хубав преход.
Сега остава да ми изпратиш ако искаш снимка 54 от албума. Снимал си от ляво на дясно: жена ми (лилав полар, лилав панталон и капа), в средата легнала на камъните вече почти 6 годишната ни дъщеря и моя милост (шарен панталон, черен полар и капа на главата).
Пет Сеп 28, 2012 2:16 pm
mikesli
пишман турист написа:
Браво. Много хубав преход.
Сега остава да ми изпратиш ако искаш снимка 54 от албума. Снимал си от ляво на дясно: жена ми (лилав полар, лилав панталон и капа), в средата легнала на камъните вече почти 6 годишната ни дъщеря и моя милост (шарен панталон, черен полар и капа на главата).
Извинявай, ако нещо съм сгафил с публикуването на тази снимка. Впечатлен бях от многото хора горе и затова снимах. В предните 2 дни от вр.Мусала до х.Яворов срещнахме не повече от 15 човека предимно чужденци.
Няма смисъл да ти я изпращам - от Picassa се тегли без загуба на качество - виж бутона над снимката "Изтегляне"..
Пет Сеп 28, 2012 3:25 pm
пишман турист
Не си сгафил. Вр. Вихрен е обществено място и всеки може да си снима каквото си пожелае. Ще прегледам моите снимки и ако ви има ще ти пиша дали искаш да ти ги изпратя.
Хм, направо ви завиждам, благородно. Тази година съм с по-голяма заетост и използвах само по ден да обикалям, което ми е много кратичко, ама какво да се прави - поне времето през октомври бе хубаво и успях за 1 ден и до Рила да отскоча . Та направо сте щастливци, че сте пообиколили така.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети