След дългия Пирин решихме че имаме нужда от почивка!А къде по-добре се почива от благата Родопа….
Почивните дни бяха баш за тая работа-оставихме колата в Бачково и от там с препълнен микробус след увещания шофьора да ни вземе се заклатушкахме към Проглед.Идеята беше да тръгнем от Рожен, но първия автобус занатам беше чак в 11ч. а и ние както коУегата Z... не обичаме да тръгваме след като е съмнало..:
От Проглед продължихме вече”на собствен ход” по пътеката за х.Момчил Юнак.Около обед бяхме там-пред хижата-родопска гледка-въртят ено добиче на чеверме…
Хапнахме и-на расотка и следобедна бира на х.Преспа.
На другия ден преход до х.Паш(а)лиица-така и не разбрах до края кое е правилно-с или без а-то-табелите не бяха единодушни .За 4.45ч се исипахме на хижата-прехода-нормалан-до скучен…там-пак барбекю-та се заформяха…
Третия ден беше най-интересен-преход до х.Марциганица…бях пУтготвен само теоретично-почна се едно сЛИЗАНЕ към Югово като пътеката тук-там се губеше,ама то(както се оказа по-късно) е било само за загрявка В селото се опитахме да се самозаредим че на хижата нямало нищо(тя почти не работи,де)не много успешно-тия хора не ядат ли друго освен собствена продукция???После трябваше да слезем до Юговска река и после почна одисеята…Пътеката бега!!!Няма!Гледам на машинката-тука е,тръгвам-гъсталак…ха-насам,ха натам-уж сме на нея а като вдигна поглед-сред гъсталака сме…Добре че след известно време се пооправи и пое по видимо към основата на една внушителна скала-красота!!!Борбата с гъстаците и тръните в комбинация с денивелацията от около 900м. измори противника!Както каза vaskoo-пътека само за ценители”Хапнахме в местността Сливову и продължихме към хижата.Нямахме желание нито за пещерата”Добростански бисер” нито за в.Попа-и двете сме ги посещавали преди…
Хижарят имаше рожден ден и не се размина без дежурните скари…спахме в бараките под осн.сграда-мизерия ама ние си го знаехме…
Последния ден-хубав и кратък преход към Бачково за колата(2.30ч.)с разглеждане на параклиса”клувията”с аязмото, откъдето вадят иконата на Троеручица и обяд в местността…трябва ли да добавям че имаше скари и барбекю-та наоколо
Пон Сеп 10, 2012 12:05 pm
Emil
fena73, изкъртил си се от ходене по равно до Пашалийца
Люлките стоят ли още? А хижарката същата ли еще, една сърдита леля?
Няй-голямата жажда за вода ме е гонила по баира от Югово, след като пресечеш реката нагоре към Марциганица.
Даже ни домързя да си налеем на реката и после ни се разказа играта. Едно слънце пече във връта ни, стискахме краставици и домати за течности.
Странно, че чак е обрасла, вярно че се губеше доста, но може аз да не си спомням вече. Не си пия гинкобилобата редовно.
fena73, изкъртил си се от ходене по равно до Пашалийца
Люлките стоят ли още? А хижарката същата ли еще, една сърдита леля?
Няй-голямата жажда за вода ме е гонила по баира от Югово, след като пресечеш реката нагоре към Марциганица.
Даже ни домързя да си налеем на реката и после ни се разказа играта. Едно слънце пече във връта ни, стискахме краставици и домати за течности.
Странно, че чак е обрасла, вярно че се губеше доста, но може аз да не си спомням вече. Не си пия гинкобилобата редовно.
Люлката стои ама бора си отива-бая клони са поорязали и в скоро време ако седне някое детенце,попрекалио с палачинките-може и да иде на земята,а бора-в дърварника
Хижарките бяха 2 лели по-скоро апатични отколкото намръщунени...
а за водата след Югово-и ние така безобразно се прее***хме!Даже и в селото не напълнихме и с половинка бяхме цял ден!Ходих да търся по Сливову-има дадена една чешмичка на машинката ама тц!-суха!добре поне че бири си бяхме взели от долу ,та спасиха положението
Пон Сеп 10, 2012 5:04 pm
ПАВЕЛ
Emil написа:
Даже ни домързя да си налеем на реката и после ни се разказа играта.
Там в тоя гъсталак от Югово към Марциганица, ама не баш до нея, а до разклона и към Сливодолското падало оставих много парчета кожа да се вее по тръните.
Кви са тия отпуски твоите и те като моите безкрайни, че все по планините киснеш
Държавна служба ще да е.
Няма ли домати за поливане и нещо за прекопаване?
Таман там и аз допълних кожените запаси за лешоядите
а оспутка има-даскалска му работа
а доматите ги поливам само с ракия вечер по хладното на чардака
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети