Аз само межди 11-18.
После трябва да има малко море.
Аз лично мисля септември и октомври да походя повече, защото нещо жегата не ме кефи много.
Оня ден четох пак за Скакавците и Сакън Дупка и не ми излизат от главата, нали все го зяпаме само от Мусала.
Октомври ще има див оффроуд от долу от пътя за яз.Бели Искър.
Дано дотогава да задобрея с тази машинка, че да записвам дивотиите дето правим.
Крайната цел е Тевно-от Беговица през върховете 6-7ч.трябва да стигнат....
Хм! Спано поле - Беговица е към 8 км. Как мислиш да продължиш след Яловарника? Този участък не е от най-бързите.
Еми ще си гледаме часовниците-ако напредне времето-ще слизаме надолу преди Каменица покрай езерцето(май е козе езеро) на маркираната пътека...ако има време-през Каменица,Малка Каменица и Дясна Кралевдворска порта
Emil написа:
На коя дата това? Майтам да се окажем едновременно там.
На15-ти август потеглям от Беговица по този маршрут към Тевно, само да не гърми , ти като ти гледам времената вървиш бързо, но май пак няма да ти стигнат тези часове. Настрой се за малко повече.
За малко ще се разминем-тръгваме на 25-ти ако сме живи и здрави...28,29 някъде ще сме по тия земи
ZCEZBPM написа:
igurbev написа:
ZCEZBPM написа:
Изглежда всички в края на август ще сме по Пирин планина.
Аз лично мисля да съм по Алпите. А и това е прекалено далече. Дайте нещо за тази седмица?
Тази седмица в събота ще пътувам, а в неделя рано сутринта форсирам Друшлявица и после се спускам по Урдина река.
Колко ще отнеме не знам , защото и двете места не съм ги минавал, но трябва да се прибера до края на деня или в краен случай нощта, че в понеделник съм на работа.
Ей,напука я тая Рила.... за нищо ги нямаш 650-700км пътуване...
Вто Юли 31, 2012 2:50 pm
NikTod
Възможен е
В отговор на темата "Възможен ....................."
Възможен е. Вчера 16.08 минах трека, даже и малко повече. Другата седмица ще кача снимки.
Един съвет ако случайно някои изяви желание да го повтори - водата за сухата част трябва да е 2л.
Пет Авг 17, 2012 9:01 am
NikTod
Т. Черква-Зъбът-Яловарника-Каменица-Тевно ез.-Т.Черква
И така датата е 16.08.2012г. 4ч. сутринта. 4:20ч. / изостанал съм от графика с 20мин./ вече моторизиран поех от Банско за Сандански и от там м-т Попина лъка , Туричка Черква. Избрах за входно-изходна точка именно Туричка Черква, вместо х. Яне Сандански, поради заблудата, че от там ще мога, налагайки по-добро темпо да наваксам изоставането. Не само, че не наваксах ами изостанах още – х. Беговица 7:45ч. Не бих повторил повече от там, монотонно и прашно.
Пренебрегвайки гостоприемството и изкушенията на хижата, взех още едно недотам правилно решение за промяна на маршрута, като вместо през Солището реших да съкратя малко маршрута като мина през Беговишко езеро и кача билото на превала м/у в.Куклите и в. Зъбът. Както се казва „Сметката си я направих без кръчмаря”. След анализи и коментари с приятели после, се оказа, че това е по-натоварващия трек. Но нейсе в 9:55ч. бях на превала. Вятъра беше свиреп, духаше от северозапад на пориви, имах чуството, че съм на изхода на аеродинамичен тунел и зад мен тестват някакъв болид от F1. Долу в ниското беше тихо. Не исках да си представям по върхара как е. Към в. Зъбът подходих откъм подветрената страна зад западното му ребро. Горе се оказа че не духа силно. Същата ситуация се повтори и на Яловарника. Траверса до там ми се стори лек. Явно Perkins двигателя ми достигна оптималната работна температура и сработи с хидравликата. На Яловарника пикирах в 11:24ч. вече наваксал расписанието и в добра кондиция. С водата обаче не бях добре. Въпреки, че ми изтекоха очите от четене за това, че на Беговишко езеро се допълват запасите с вода, 30-на метра ми досвидяха да слизам до езерото..... Все пак имах 300-400мл.. Зарекох се в ниското преди в. Каменица да презаредя. Слизането от в. Яловарника го реализирах по предпоследния улей /по посока изток/ Спускането го разделям на два етапа. Първия етап в горната част на улея беше по скиорски в стойка на пикаеща мечка до праговете. За малко да ги подмина. Там уважих Каменица с изглед към моите прелести и се запрегръщахме с Яловарника професинално. Сигурно е можело и да заобикалям но както се изразява един наш колега, бях вече Джедай и няма „шес пет”. В интерес на истината предпочитам 5 пъти да мина на горе и надолу по улея от колкото да се варгалям по пътя от Туричка Черква до х. Беговица. Долу разбира се прецених, че водата ще ми стигне до Тевно езеро и сложих устойчив хикс на щенията ми за отдих край Маленкото езеро и продължих към в. Каменица. На върха бях около 13:20ч., вече с 40 мин. аванс. Можеше и да са повече обаче малко под върха се спрях на раздумка с 3-ма младежи единия от които ме крайно изуми. Спускаше от върха по чорапи /без обувки/. Даже чорапите бяха и черни, на мен ми се сториха официални черни чорапи. Не съм ги заничал отблизо в детайли ...... Не за друго, а защото съм културен. Само фрак с фишу липсваха в одеждите на младежа. Иначе ми се сториха читави сърдечни младежи. Е от върховете наоколо разпознаваха само Каменица, но мисля, че с похода си, поставяха чудесно начало на едни достойни и авангардни планинари. От в.Каменица до малката и съименница трека мина лежерно и обзорно, даже преядох от боровинки. Явно там не ги берат или не са им вкусни. На слизане от Малка Каменица срещнах една малка група бързащи планинари. Единия от групата го бях днес застигал малко преди разклона за Тевно и Пирин. Имаше и две девойки които бяха вече хвърлили водата. Признавам си вътрешно се възмутих от наложеното некавалерско темпо на спътниците им. И ако това се случваше на неопасен терен „еди-дойди”, опасенията ми бяха, че нагоре едно препъване от умора или бързане или и двете, ще стане беля. Да ме прощават за благородната лъжа, но като ги видях децата на какъв хал са, ми дожаля и малко попресилих оставащото до върха. Още повече, че предния ден беше станал инцидента с потрошения турист. Продължих надолу и след малко с радост установих че има известно разколебаване на част от групата. Едно от децата разумно реши да слезе. Разбрахме се да я изчакам и заедно продължихме до Тевно езеро. От разговора се оказа, че тя е дъщеря на нашия колега съфорумец Emil с който се видяхме, запознахме и сладко поговорихме на з. Тевно езеро. От сладката приказка чак към края се сетих да възстановя водния си баланс. Към 17:20 се сетих, че има още доста ходене да ходя и стартирах. От лежерното темпо се удрямах и подминах маркировката през Беговишки превал и карайки по някаква краварска утъпкана пътека се наложи да се връщам.
За съжаление това не беше само веднъж. Малко преди Даков мост има още едно разнебитено мостче. От южния бряг на поточе Беговица зад клека се развика някаква жена. И понеже съм будала самарянин хукнах нататък. Там не открих нищо и понеже задната ми предавка отказа си реших, че добре утъпканата пътека с поставени пирамидки дава достатъчно убедителни доказателства, че ще ме доведе до урбанизирана територия и се оставих на пътеката, която скоро се изгуби и ме насади на много тучна и сочна ливада или по-точно до пасище завършващо с мочур. Добре, че преди да го нагазя ми бе останал малко мозък, та проверих с щеката колко ще потъне. Изтръпнах като влезна спокойно на 1.40м. Ако се бях накиснал и по гаргите нямаше да ме намерят. Излаз на друго място не открих, а и времето вече бе притъмнило, района не ми беше от най-познатите. Реших да не рискувам и по добре познатото правило нагоре по стъпките, по стъпките и обратно на изходна позиция. От тук насетне няма запомнящи се пешеходни моменти. Около 21ч. на х. Беговица. за пореден път я пренебрегнах и по противния пепелак до Туричка Черква до към 23ч.
От там вече на колела до Сандански и едно в буквалния смисъл на думата кошмарно шофиране 2ч. до Банско. Добре че си набрах от Туричка Черква две шепи тръпчиви зелени ябълки. Единствено благодарение на тях не заспах по пътя. С физическата умора и болка умея да я боря, но не и със съня. А като притурим, че предната нощ ми се събираха 4ч. неспокоен сън. Сега разбрах какво е да полагаш свръх човешки усилия да държиш клепачите си нагоре и да не можеш. Просто не успяваш, хапката от ябълка ме държеше точно около1.5мин. и след това по дъската надолу, след това пак и пак... Всичко все пак завърши с Happy end.
Къде си го намерил този мочур, много странно, но и много опсано? Това ако в тъмното се пльоснеш в него ... мани мани.
Колегата Ачо е бивш бегач и си беше забравил гюлетата, та затова е вървял така бързо. Като съм с него го укротвам, ама иначе при първа възможност се изстрелва.
Съб Сеп 01, 2012 1:05 am
NikTod
Emil написа:
Къде си го намерил този мочур, много странно, но и много опсано? Това ако в тъмното се пльоснеш в него ... мани мани.
Колегата Ачо е бивш бегач и си беше забравил гюлетата, та затова е вървял така бързо. Като съм с него го укротвам, ама иначе при първа възможност се изстрелва.
За съжаление не носех ГПС. Но мисля да го отбележа на снимка на картата и ще го пусна. Много е неприятно, на външен вид виждаш едно нищо и никакво леко заблатено поточе 1-1.50м. широко, минаващо през средата на мочурлива ливада. Аз набодох щеката за да хвана твърда почва за да се прехвърля оттатък, вече ми бяха поизтекли амортисьорите след 15ч. трамбовка, за да правя овчарски скокове с засилка и то с раница към мочурлака оттатък. По-лошото бе че забивайки я до 1.40м. не останах с впечатление за твърда почва отдолу.
За Ачо:
Хубаво бегач, ама да бяга с бегачите или поне с тези които са му по темпото, не да вади душата на с нищо невиновни създания. Аз, че ходя мазохистично ходя, но ако съм в група задължително се съобразявам с възможностите им. При трекове по сложни терени е опасно да скапеш групата преди това. Да ме прощава Ачо, сигурно е свестен и добронамерен човек, обаче "освен иедене, требва и акъл".
Съб Сеп 01, 2012 2:07 am
dido
NikToD - скоро след Туричка черква има шорткът вляво. Той скъсява 2-3 км от голямата серпентина към Разкола. С този шорткът би трябвало да си по-бърз спрямо познатата пътека със синя боя до Беговица.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Сеп 07, 2012 11:59 am
NikTod
dido написа:
NikToD - скоро след Туричка черква има шорткът вляво. Той скъсява 2-3 км от голямата серпентина към Разкола. С този шорткът би трябвало да си по-бърз спрямо познатата пътека със синя боя до Беговица.
Видях на MapS..., че има нещо такова, но не ми беше познат района и не исках да рискувам да се замотая и да се загубя още време. А на връщане около 23ч. ако се бях сетил да търся отклонението сигурно щях да се самонабия
В интерес на истината на 2 места по пътя бях почти сигурен, че тръгват пътеки, но... Едната тръгваше преди някакво водохващане, а другата късеше една недълга серпентина малко преди х. Беговица.
Ще бъда признателен ако ми дадеш някакъв нишан или белег за отклонката. Така или иначе като изключим спомена от мочурите при сгода време ще навестя пак района.
Пет Сеп 07, 2012 7:01 pm
dido
Хм, нишан не мога да ти дам - няма нищо забележимо освен това, че е нещо като малка полянка вляво, 600 м след последните къщи на Туричка черква.
В началото пътечката прилича на трупчийски улей, следва се докрая много лесно - явна е.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети