ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Вихрен, Хвойнати и Муратов в мъглите
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Вихрен, Хвойнати и Муратов в мъглите
Автор Съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Красимира Желева написа:
Кажете малко по-подробно за ходенето от Вихрен към Хвойнати връх. А и после към Муратов има ли пътечка?

Пътечката е маркирана с каменни пирамидки.След Хвойнати има едни жандарми,дето е хубаво да се подсекат отдолу и отляво(към Муратово езеро) ,нагоре към Муратов продължават пирамидките-с малко повече внимание се минава...
Вто Сеп 04, 2012 8:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Пирински мъгли Отговорете с цитат
Ристе, че той Пирин без мъгла е все едно яйце без сол и целувка без мустак, както се изразила една известна познавачка, французойка. Хем красиво, хем прохладно! Ние се пекохме на два нагревателя - и отгоре, и отдолу, от нагретите мрамори. Да не е по-приятно? Ти сам знаеш, де. А за Джамджиевия ръб, щом ти си се уплашил, вече не знам какво да си мисля. Много ме заинтригува, пак трябва да го огледам догодина.
Вто Сеп 04, 2012 9:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NikTod

Мнение Re: Пирински мъгли Отговорете с цитат
Сотиров написа:
Ристе, че той Пирин без мъгла е все едно яйце без сол и целувка без мустак, както се изразила една известна познавачка, французойка. Хем красиво, хем прохладно! Ние се пекохме на два нагревателя - и отгоре, и отдолу, от нагретите мрамори. Да не е по-приятно? Ти сам знаеш, де. А за Джамджиевия ръб, щом ти си се уплашил, вече не знам какво да си мисля. Много ме заинтригува, пак трябва да го огледам догодина.

Страха е чиста проява на реакцията на организма, като инстинкт за самосъхранение.
Намалява се чуството за страх с практиката и привикването към височината. По този начин се дава сигнал на процесора на организма, че действието е по-малко опасно и т.н.... Основна директива на всяко същество е стремежа да отцелее. Така че страха от високото се цери с ходене по високото. Всичко разбира се трябва да се случва премерено, не безумно. Аз също имам някакъв страх от високото, но с времето той се губи все повече..... Forever young Cool
Вто Сеп 04, 2012 10:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Красимира Желева написа:
Кажете малко по-подробно за ходенето от Вихрен към Хвойнати връх. А и после към Муратов има ли пътечка?

И аз да се изкажа - от Кабата до Хвойнати и след него няма абсолютно никакви проблеми. После към Муратов обаче е забавно, аз направих глупостта да се забия по жандармите с огромна раница, изпълзях 2/3 преди да сляза на пътеката...
А тя се следи лесно, карайте си по нея, подсича ги ниско, но е безопасна.
Ръбчето на Муратов там е много готино Smile Ако се върви по него в началото е малко 4х4, голям кеф. Има и леко встрани пирамидки, които спестяват част от пълзенето, като тръгнете - сами ще си видите откъде ще ви е най-удобно, аз карах плътно по ръба и доста бързо се качих.

ето ги жандармите, които пътеката подсича и самият Муратов:

Вто Сеп 04, 2012 11:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Красимира Желева

Местожителство: България

Гледайки снимката по-горе разбирам, че пътека има в ляво от този ръб, който се вижда на преден план в снимката. Правилно ли съм ви разбрала?
Вто Сеп 04, 2012 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Точно така, утъпкана е, има и пирамидки Smile Малко след жандармите се връща на ръба.
Вто Сеп 04, 2012 11:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Красимира Желева

Благодаря на всички! Дано да е хубаво времето тия дни, за да открием пътечката Smile
Сря Сеп 05, 2012 8:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Красимира Желева написа:
Благодаря на всички! Дано да е хубаво времето тия дни, за да открием пътечката Smile

Само внимавайте,че има пирамидки И по ръбчето!!!Ако ви засилят натам -кръгом и надолу!
Успех!
Сря Сеп 05, 2012 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

fena73 написа:
Красимира Желева написа:

Само внимавайте,че има пирамидки И по ръбчето!!!Ако ви засилят натам -кръгом и надолу!
Успех!

Няма начин да се объркат, освен ако умишлено не хванат ръба. Подсичащата пътека е доста добре очертана.
Сря Сеп 05, 2012 11:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Красимира Желева

Благодаря ви, но в крайна сметка на слизане от Вихрен така и не се качихме на Муратов. Слязохме по пътеката между върховете към Муратово езеро. Муратовия връх остана за в бъдеще Smile Но и тази разходка беше приказна Smile
Вто Сеп 11, 2012 7:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.