ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Тиха рила-Черното езеро

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Тиха рила-Черното езеро
Автор Съобщение
Тюлена

Мнение Тиха рила-Черното езеро Отговорете с цитат
Здравейте,
дали някой може да ми помогне със следния маршрут. Ще тръгнем от Тиха рила,покрай Смрадливото езеро за Черното езеро. Тъй като съм нов планинар,а ми казаха,че на едно място се минавало по скали и може да се загуби пътеката. Ако може някой да помогне с ориентир или карта,ще съм много благодарен.
Поздрави

п.п.Обещавам снимки Smile
Чет Авг 30, 2012 8:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Тюлена

Мнение Отговорете с цитат
Дали нещо не попитах правилно Rolling Eyes, или никой не е минавал оттам Rolling Eyes?
Утре тръгвам,ако някой се присети нещо до довечера,ще съм му благодарен.
Пет Авг 31, 2012 1:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
баир–будала

Old Пич,не тръгвай в планината неподготвен и без да знаеш къде отиваш. Купи си карта на Рила.Поброди малко из по ,,масови,, маршрути и виж как се справяш. Има коментари колкот щеш из форума за екипировки и пътеки и т.н. и т.н. Very Happy Very Happy Very Happy П.С. и не ги подкупвай (форумците де) със снимки щото ще ти кажат че нещата са лесни. Wink Wink Wink

Пет Авг 31, 2012 2:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivjordan

Маршрутът е горе-долу следния:
От стената на Смрадливото езеро тръгваш по десния бряг и след около стотина метра се озоваваш в долната част на затревен улей, по който трябва да се излезе на билото. Когато стигнеш билото, тръгваш на дясно, докато стигнеш до място, откъдето в ниското се вижда "Черното езеро".
Снимки за маршрута до тук можеш да разгледаш тук: https://picasaweb.google.com/116168524783202731355/wKNqYI
до 20-а, 21 снимка.
За езерото се продължава и се слиза от лявата му страна. Не е близо, ходи се по камъни, но се вижда, така че няма къде да се изгубиш.
Пет Авг 31, 2012 2:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Тюлена

баир–будала написа:
Old Пич,не тръгвай в планината неподготвен и без да знаеш къде отиваш. Купи си карта на Рила.Поброди малко из по ,,масови,, маршрути и виж как се справяш. Има коментари колкот щеш из форума за екипировки и пътеки и т.н. и т.н. Very Happy Very Happy Very Happy П.С. и не ги подкупвай (форумците де) със снимки щото ще ти кажат че нещата са лесни. Wink Wink Wink

Е не съм чак толкова зле,имам карта на Рила. Благодаря ти все пак.

ivjordan написа:
Маршрутът е горе-долу следния:
От стената на Смрадливото езеро тръгваш по десния бряг и след около стотина метра се озоваваш в долната част на затревен улей, по който трябва да се излезе на билото. Когато стигнеш билото, тръгваш на дясно, докато стигнеш до място, откъдето в ниското се вижда "Черното езеро".
Снимки за маршрута до тук можеш да разгледаш тук: https://picasaweb.google.com/116168524783202731355/wKNqYI
до 20-а, 21 снимка.
За езерото се продължава и се слиза от лявата му страна. Не е близо, ходи се по камъни, но се вижда, така че няма къде да се изгубиш.

Много благодаря.
Пет Авг 31, 2012 2:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Мнение ре Отговорете с цитат
Не се подлъгвайте да хванете директната пътека до Смрадливото езеро от Тиха Рила,в безобразно състояние е,не е просичана от години и се качва много стръмно покрай поток през нападала и закривена клекова гора,преди 10 дни я слизах 1.30 часа.Освен това има и много големи боулдъри насред клека, кошмар за високи хора с големи раници.
Пет Авг 31, 2012 2:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivjordan

^ Не се поддържа пътеката, която върви директно край реката. Другата (с жълта маркировка) си е в отлично състояние. Обикновено двете се бъркат на слизане, защото на едно място маркировката е леко объркваща, но отдолу не могат да се объркат, поне според мен. Правилната пътека тръгва в дясно от поляната срещу кантон "Тиха Рила".
Пет Авг 31, 2012 3:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Мнение ре Отговорете с цитат
Значи има проходима пътека до Смрадливото по на запад /вдясно/ от тази по която съм слизал??? А знаете ли нещо за пътека между Черното и Смрадливото?
Пет Авг 31, 2012 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.