ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Седем дни(год.) в Пирин(Тиб.) :)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Седем дни(год.) в Пирин(Тиб.) :)
Автор Съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Respect
Браво. Опитал си се да минеш максимално каймак в 5 дена. Very Happy
Някой от участъците не съм ги минавал и ми беше интересно, като маршрут докато четох.

Къде точно е снимана снимка 30 от тези по пътя за беговица? Вижда се една пролука в скалата.
Пет Авг 31, 2012 12:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Emil

"Дупките" и арките са интересни и сравнително редки природни феномени и затова ми се наби на очи.
То "дупка" пещерняците казват на пещерите а на малките вдлъбнатини в скалите казват ниша.
Това не знам как му е правилното име, по-скоро е като "ухо" на игла да речем. Very Happy
Не е зле да се допитам до Speedy по този въпрос, още повече, че в Пирин. Very Happy

Ще те помоля да споделиш дали си видял и какви нарушения или небивалици из парка и да ги споделиш в темата за парковата охрана в Обща Дискусия.

Хайде лека
Пет Авг 31, 2012 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
dido

Лелиии ти почти си се самоубил бре, може ли такъв зор Question

Следващия път си вземи някакви соли да пиеш - това дето ти се гади от водата.
Улея към Тодорка - на гпс-а е даден без пътека, има си официална маркировка през Премката.
Добре е да обмисляш минаванията, машинката е просто мобилна карта.
По кое време беше на Беговица? Аз бях на хижата от 15:00 до 17:30 нейде на 26-и ?

Така и не разбрах от писаното - хареса ли ти из Пирина Question Very Happy

Пет Авг 31, 2012 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Гунди

Местожителство: Стара Загора

ааа,здравей,Учителю!Важното е ,че си жив и здрав(за разлика от господина,който срещнал Баба Меца Shocked )!Дидо ме изпревари-наистина като четох пътеписа ми се видя много мъчително това ходене(направо самоизтезание Confused )!Добре,че Силата е била с теб!Аз след като не можах да дойда,ходих на Пирин(събота и неделя).Много ми хареса-събота пообиколих езерцата-Окото,Муратово,Рибното Бъндеришко,а в неделя ходих до вр.Вихрен и Влахинските езера!Чуден уикенд!Зяпах и събота и неделя на х.Вихрен да те мерна,ала не би... Sad То и там беше една навалица...

Пет Авг 31, 2012 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Добри маршрути си избрал и здраво си походил Улея на Тодорка при качване и според мен ти е бил излишен. По добрия вариант според мен е бил от х. Бндерица по ски пистите до горе. Щял си да съхраниш сили, но нейсе нали си сполучил. От Яловарника по кои улей се смъкна, че не успях да разбера от снимките? Питам защото аз се набутах като слязох по предпоследния и сякох след това ръба на шус към Каменица, но не ми допадна много.
Ще пусна на темата си и аз някакво експозе за да я завърша но малко я закъсах с времето.

Поздравления за Пиринския диагонал, догодина два пъти Smile
Пет Авг 31, 2012 11:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Very Happy Има шанс следата надолу да е от моя задник Smile
Шегата на страна, до довечера ще положа усилия да драсна някой ред с подробни фотки за там.
Още повече, че ми се искаше да поразнищим заедно с колегите едно трасе за спускане от Яловарника, което отдолу ми се видя най-приемливо. Но за съжаление го видях отдолу.

Шус най-общо казано е по най-пряката видима линия, без спирачки и на скорост Shocked
Пет Авг 31, 2012 1:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

ZCEZBPM написа:
...
Какво е шус? Все още съм аджамия.Smile
...

Шус е да олабиш ските/обущата/ по некой склон без спирка и завои с аеродинамична стойка Laughing

Иво, ама честно:
Ще го повториш ли това ходене като разстояния и денивелации?
Дано не ти се е загнездило нищо негативно към Пирин след това изтезание Very Happy
Браво за куража и късмета.
Следващото ходене там го направи аджамийско с гоооолеми почивки и изтягане по поляни и край езера.
За солите - помня на 6-дневното зимно рилско си носеше Isostar. Защо вече не носиш???
Croc

Пет Авг 31, 2012 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Човек, ти си се съсипал от ходене! Благославяй че ти е издържал организма на такова натоварване. Ако е 1-2 дена хубаво, ама 5 дена такова яко трамбоване...

Пет Авг 31, 2012 3:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Браво ве градски!Яко си се разчекнал по Пирина! Very Happy И ние походихме ама не чак толкоз( с изключение на 2-3 дена) ама имахме повече време-8 дни!Общо взето сте вървели един ден преди нас-ние бяхме на Беговица на 27-ми!Ще пусна еднин постен пътепис (без снимки)утре-други ден Smile
На вр.Пирин имаше шише с вода-полу-пълно в събота(25) а и на машинката има изворче преди циркуса-ние изкарахме с 1.5л. но САМО до Яворов през даутов превал.Не се беше писал в тетрадката... Razz
От Каменица има пирамидки през скалите на самото ръбче,както и вдясно по гърба му през два кулоара-за кой казваш че е кофти-щото ние тръгнахме по ръба, че се върнахме през кулоарите- не е много по добре особени с големи раници-имах случка подобна на твоята на Орловец,ма ше я прочетеш в пътеписа... Cool
Нед Сеп 02, 2012 8:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

ZCEZBPM написа:

Между Камениците не съм минавал през кулоари, улеи и др. подобни.
Спуснах се на ръце от някаква абсолютно отвесна скала с пропаст отдолу.
Сега остава да се окаже, че не това е пътя и съм рискувал скъпоценната си кожа. Shocked

Там е пътеката, по ръба до Кралеводворска дясна порта през Малка Каменица. Пътеката на места е въздушна има и 1-2 места за слизане гърбом, но няма чак толкова сложни моменти, сигурно ти е било напрежението е повече затова си се впечатлил така. Smile
Нед Сеп 02, 2012 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Под гърбом, разбирай с лице към скалата и гърбом празното пространство. Пътеката там не е сложна но при условие че човек няма фобия от височини или се подходи небрежно, както и ако има човек глупоста да се спъне. Последиците се описват от пресата.... Ти както виждам нямаш подобни проблеми и фобий Smile , така че не си имал проблем, само си дигнал адреналина и поставил на тест системата си за самосъхранение.

Предполагам за това иде реч:

Последната промяна е направена от NikTod на Пон Сеп 03, 2012 1:01 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Нед Сеп 02, 2012 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Стига с това аджамийство. Пораснал си вече Very Happy
Я виж какви преходи правиш сам. Very Happy Very Happy
Ти ако си мислиш, че ще научиш всичко се лъжеш. Аз от всеки научавам по нещо, няма край тази работа с научаването на нови неща... Very Happy
Нед Сеп 02, 2012 10:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
NikTod

Когато си пробвал да отвориш линка, аз съм редактирал вероятно текста, затова не ти се отварял. Сега трябва да е О.К.
Нед Сеп 02, 2012 10:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Тетрадката е на Пирин-в една тръба-точно под триангулачната пирамида.Там беше и водата
За Каменица-и аз стигнах до това място но не посмях да се пусна-качвал съм го но то е друга бира-и с малка раница,а сега имах и спътничка...кулоара е малко по-нагоре и по-вдясно
Пон Сеп 03, 2012 9:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

fena73 написа:
Тетрадката е на Пирин-в една тръба-точно под триангулачната пирамида.Там беше и водата
За Каменица-и аз стигнах до това място но не посмях да се пусна-качвал съм го но то е друга бира-и с малка раница,а сега имах и спътничка...кулоара е малко по-нагоре и по-вдясно

При тежка раница поне 10-на метра въженце никога не е излишно. Пускаш раницата, осигуряваш по иманярски Smile партньорката, след това се събирате заедно с въжето при партньорката Alcohol
Пон Сеп 03, 2012 9:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.