ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
от х македония до х рибни езера

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
от х македония до х рибни езера
Автор Съобщение
metodi demerdzhiev

Мнение от х македония до х рибни езера Отговорете с цитат
колко часа е от х македония до х рибните езера за начинаещ турист и тежак ли е мршрута
Пет Авг 17, 2012 12:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alibotush

Мнение Отговорете с цитат
На карта го дават 6 часа, но времето е относително-физическа подготовка, тежест на багажа и пр. Първият път с 25 кг раница го взех за 8 часа с почивките, но бях тръгнал от Бодрост преди това и нагоре умората си каза думата. Вторият път го взех за 7 часа с почивки и ядене. Ако си подготвен физически, единствения проблем ще ти бъде надморската височина, има много качвания и слизания, както и деликатни участъци. Ако не искаш да се движиш по билото, може да подсечеш върховете, ще спестиш качване и слизане, но за начинаещ не е препоръчително, ще избягаш от маркировката и може да се объркаш някъде.
Пет Авг 17, 2012 1:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

Местожителство: София

То въпросът е както и колегата преди мен е писал, как ще стигнеш до х.Македония? Защото там е най-много изкачването после пак слизане качване, и така целия маршрут, колко е тегаво не знам Smile Това си е индивидуално, на мен ме е ок такъв маршрут... иначе 6 до 9 часа според зависи Smile
И пак как ще стигнете до Македония?
Пет Авг 17, 2012 1:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
metodi demerdzhiev

благодаря за информацията
за планинар сам начинаещ но физически сам добре подготвен
всъщност аз май неправилно зададох въпроса си по скоро исках да знам колко е от точката докъдето може да се стигне с кола което мисля че е по високо от бодрост началото на резервата парангалица ако не се лъжа
ако можете да ми кажете колко е от там до х македония и от македония до рибни езера щте сам ви благодарен
мисля да преспя на рибни езера и от там да спусна до кирова поляна и ще ми е много от полза ако ми кажете колко е патя и каква е трудността и на този участък
а от маркировката в никакъв случаи няма да се отклонявам но ми се искаше да знам дали маршрута е добре маркиран и имали опасност някъде да се изгубя и ако да на какво да обърна внимание
благодаря за помощта
Пет Авг 17, 2012 5:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tanjai

Местожителство: София

Намираш приятел с по-здрава кола от Благоевград. Оставя те точно под хижата (на 20 минути под нея) и си готово. До Бодрост е асфалтов път. После е черен. Около 30 някъде май бяха километрите.
Нед Авг 19, 2012 8:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

tanjai написа:
Намираш приятел с по-здрава кола от Благоевград. Оставя те точно под хижата (на 20 минути под нея) и си готово. До Бодрост е асфалтов път. После е черен. Около 30 някъде май бяха километрите.

Малко след отбивката за лифта по черния път нагоре се влиза в Национален парк Рила, че и пътя граничи с резерват Парангалица. А паркова охрана често съм я виждал там...
Така че - до отбивката - нагоре пеш.

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Нед Авг 19, 2012 10:04 am; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Авг 19, 2012 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alibotush

По-горе са ти писали, че с по-висока кола можеш да стигнеш под самата хижа, но наистина парковата охрана могат да ти направят проблем, там освен парк и резерват, е и вододайна зона. Иначе асфалта свършва на около 1 500-1 550 м.нв, с около 300 (денивелация) метра над Бодрост. За около 3 часа ще стигнеш оттам до хижата, но пак зависи от раницата и темпото. Ако си решил да правиш целия маршрут Бодрост-Рибни езера за един ден, трябва да тръгнеш по-рано, защото си се събира много ходене, с много изкачвания, като само Бодрост-Ангелов връх са над 1 400 метра денивелация. И после още 5-6 върха с по 200-300 метра качване слизане, на моменти отегчава, но ако погодиш хубаво време, от това било се откриват едни от най-красивите гледки в Рила.
Слизането от Рибни до Партизанска поляна ще ти се види като песен, този маршрут не го мисли изобщо, за 3 часа може да се спуснеш, няма никакви качвания и препятствия.
Пон Авг 20, 2012 11:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
metodi demerdzhiev

благодаря на всички за съветите
смятам да опитам да стигна възможно най близко до х македония с кола защото ми се струва че от бодрост до рибните езера за един ден ще ми доиде малко множко в събота рано рано дано се размина с охраната
благодаря ви още веднъж
много полезни съвети
Вто Авг 21, 2012 6:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
metodi demerdzhiev

наложи се да променя маршрута от рибни езера за македония а не от македония за рибни езера
не ми беше възможно да тръгна рано в събота и затова първият ден трябваше да е по късото разстояние (в 09:30 ме изписаха от болница) Sad
и с лекарско разрешение потеглихме (аз и съпругата ми) от кирова поляна в 14:00
три часа и десет минути до смрадливото езеро страхотно е красиво както и малките езерца след него на пътя за рибните езера до които стигнахме за още около 40-45
хижата ми се стори доста занемарена но пък и моят опит с хижите е доста скромен
това ми е втората след рилските езера която е доста по добре поддържана но предполагам това е защото е и по посещавана може би защото е и по лесно достъпна
храната ми се стори доста добра но отново нямам база за сравнение
сутринта закусихме и 08:30 потеглихме за х македония
струва ми се че от рибни езера за македония е по леко отколкото обратното
първата половина ни хареса много
страхотни гледки накъдето и да погледнеш а и бяхме все още свежи и им се наслаждавахме
втората половина от маршрута ми се стори малко скучна но и бяхме уморени имайки в предвид че и поддържахме струва ми се добро темпо взехме го за 6 часа
може би 5-10 минути в повече но това не се брои Very Happy
и след едночасова почивка на македония (която ми се стори по поддържана от рибни езера) и леко подкрепление с бира и кебапчета още два и половина часа до бодрост
красиво е от х македония за бодрост но нещо не можахме да се насладим на гледките бяхме скапани
но като цяло и двамата сме много доволни
изкарахме си страхотно ако не броя че новите ми обувки ми направиха рани на краката още първият ден Sad

мислим в средата на септември да отидем някъде из пирин
някои ще предложи ли добър маршрут с едно преспиване
Пон Авг 27, 2012 5:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.