чудя се с какво да започна...страховете и съмненията ми изчезнаха още след първите 20 минути в планината с дъщеря ми Юлия
В Петък по обяд слънцето напичаше изключително силно и даже по пътеката за х.Мальовица жегата беше осезаема...но дъщеря ми с някакъв див ентусиазъм не ме остави и дъх да си поема.Стигнахме до хижата "само" за 45-46 мин.Аз бях плувнал в пот,а тя нямаше и капчица...вече се бях отказах се от предварително замисления план да отидем до Страшното.
реших малко да пообиколим наоколо,че на следващият ден ни чакаше добро ходене...и затова търсихме къде има боровинки
използвах разходката,за да обясня как по принцип става покоряването на върховете...използвах една удобна скала за нагледен пример,отпред стръмна и висока... а отзад
Подготвих я за следващия ден.В Събота тръгнахме към 07.15ч. от х.мальовица...целта беше 7те рилски езера
не можех да повярвам...детето ми вървеше така ,че аз трудно я настигах и даже ме подръчкаваше
"Хайде давай,това ли можеш...хайде!"
Скърцах зъби и ...честно напрегнах се яко,няма да се излагам я.Някъде преди втора тераса подминахме една група,която тръгна преди нас поне 15 мин.
движех се според нея...тя беше отпред и сякаш се върнах в старите времена...давай,давай
за 2ч и 20 мин. бяхме на върха,където си изпросих по-голяма почивка...тя се наснима,нагледа и ...след 10 мин. почна да ме ръчка
"Хайде ставай...тръгваме!"
на Додов връх вече бях загинал...но се стегнах като за последно
Признавам си ...такова ходене не бях правил от години.А се бях подготвил психически ,да я нося ако се наложи...направо ме разби на прах...ходех след нея с бърза крачка и пред очите ми беше само х.7те рилски ...масичките отпред и една студена бира...най-после езерата
Часовника закова 6ч и 40 мин от х.Мальовица до х.7-те Рилски езера.Ако исках можехме прехода до цпш-Мальовица да го направим за един ден...зачудих се за момент,но това да си събуя обувките и да прасна една студена бира надделя...
Тръгнахме на сутринта и за около 3ч и 40-50 мин...с големи почивки/на яворова поляна/ бяхма на паркинга на цпш
Ентусиазма и силите на Юлия не свършваха...бяхма на х.Ловна точна за 1ч
Ами това е моята дъщеря...млад ентусиаст,планинар
Последната промяна е направена от bubo на Нед Авг 26, 2012 9:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Авг 26, 2012 8:44 pm
toni
Следващият път ще правиш плановете не дали тя ще издържи , а дали ти ще успееш. Така и аз след 24 км. преход бях скапан от умора ,все пак съм категория 115кг. а моят син като се прибрахме питаше утре къде ще ходим.
Нед Авг 26, 2012 9:03 pm
Emil
Браво, добре сте си походили.
Аз ти казах, че на тази възраст нямат умора а мързел. Моята е същата. Като реши да върви, няма спирачки.
Нед Авг 26, 2012 9:05 pm
Сотиров
Чудесно начало!
Бубо, Бубо, ти в това ли девойче се съмняваше? Че то Алпите ще качи и ще си свирка! Дето вика и Тони, прави сметка за себе си. Аз си имам и формула: което си мисля, че го мога, го умножавам по 1,5 и получавам моженето на внуците. Улучили сте хубаво време, красотите сте огледали една по една, а и бирата те е чакала - всичко по план. Не е било необходимо чак толкова да бързате, десетина часа са си съвсем нормални за такъв дълъг преход. Радвай се, че си отделил щерката от компютъра и че е останала доволна. Продължавайте нататък по планините!
Нед Авг 26, 2012 9:12 pm
bubo
toni написа:
Следващият път ще правиш плановете не дали тя ще издържи , а дали ти ще успееш. Така и аз след 24 км. преход бях скапан от умора ,все пак съм категория 115кг. а моят син като се прибрахме питаше утре къде ще ходим.
ами аз съм 110кг а тя ...само 40
Нед Авг 26, 2012 9:15 pm
bubo
Re: Чудесно начало!
Сотиров написа:
Бубо, Бубо, ти в това ли девойче се съмняваше? Че то Алпите ще качи и ще си свирка! Дето вика и Тони, прави сметка за себе си. Аз си имам и формула: което си мисля, че го мога, го умножавам по 1,5 и получавам моженето на внуците. Улучили сте хубаво време, красотите сте огледали една по една, а и бирата те е чакала - всичко по план. Не е било необходимо чак толкова да бързате, десетина часа са си съвсем нормални за такъв дълъг преход. Радвай се, че си отделил щерката от компютъра и че е останала доволна. Продължавайте нататък по планините!
Ами тя това ми каза...всичко е "хипер яко...само дето нямам интернет и тв"Наистина май са ми остарели разбиранията,а се имам за модерен баща
Нед Авг 26, 2012 9:17 pm
bubo
Emil написа:
Браво, добре сте си походили.
Аз ти казах, че на тази възраст нямат умора а мързел. Моята е същата. Като реши да върви, няма спирачки.
Ясно,ще я взема с мен на Вихрен...
Нед Авг 26, 2012 9:18 pm
toni
Вземай я на всеки поход, да за нас след уморителен преход удоволствието е студена биричка ,а за тях да се логнат в нета .За това я откъсвай от зомбирането на днешната младеж пред компютъра и я води сред природата. Някога във времето ще ти е благодарна за това.
Нед Авг 26, 2012 9:32 pm
Сотиров
Различни категории...
bubo написа:
Кажи й, че ако не ходи по екскурзии, ще стане и тя 110! И все пак, като сравнявам категориите, ако тя носи 12-килограмова раница, ти би трябвало да се товариш с 35 кила. Опитай! С техниката и аз съм изостанал, ама слушам за разни ай-фони, ай-поди и прочие "дивайси", дето и връзки с извънземните правят. Питай и купувай! За Вихрен сте готови - тръгвайте и снимайте!
Нед Авг 26, 2012 9:35 pm
bubo
Re: Различни категории...
Сотиров написа:
bubo написа:
Кажи й, че ако не ходи по екскурзии, ще стане и тя 110! И все пак, като сравнявам категориите, ако тя носи 12-килограмова раница, ти би трябвало да се товариш с 35 кила. Опитай! С техниката и аз съм изостанал, ама слушам за разни ай-фони, ай-поди и прочие "дивайси", дето и връзки с извънземните правят. Питай и купувай! За Вихрен сте готови - тръгвайте и снимайте!
ееее как без ай-фон...има си тя и първата вечер беше супер на х.мальовица...имаше си интернет и всичко си беше ОК,но втората вечер...даже нямаше ток да се зареди телефона
Нед Авг 26, 2012 9:41 pm
irina
Браво! Казах ти аз, че няма да можеш да и насмогнеш на темпото Като гледам колко е усмихната, значи и е харесало!
Нед Авг 26, 2012 9:57 pm
bubo
хареса и много...даже съжали защо не съм взел палатката надявам се другия път да и харесат и моите походни манджи
Нед Авг 26, 2012 10:54 pm
NikTod
Късно се включвам, но поздравления за прехода, за в бъдеще явно се сдобиваш с турбо компресор
Трудностите по прехода можеш спокоино да стовариш на Исак Нютон и по точно заради теорията му за земното притегляне. Ако не ме беше послушал за водата около Мальовица межеше и да си по-бърз
Пон Авг 27, 2012 2:06 pm
Nestor Mahno
Браво бе ,човек,за ентусиазма на момиченцето,и за това как я възпитаваш!
Като ви гледах пътеписа се размечтах и аз(тя моята буболечка е едвам на 6 дни ),но от сега кроя някакви мъгляви планове живот и здраве идните пролет/лято да ги замъкна с майка и по баирите - за което тъщата ме обяви за нехранимайко
Вто Авг 28, 2012 9:17 am
bubo
NikTod написа:
Късно се включвам, но поздравления за прехода, за в бъдеще явно се сдобиваш с турбо компресор
Трудностите по прехода можеш спокоино да стовариш на Исак Нютон и по точно заради теорията му за земното притегляне. Ако не ме беше послушал за водата около Мальовица межеше и да си по-бърз
хаха...да сдобих се с турбо...ама трябва да мисля,аз как да си вдигна конските сили че може да ми гръмне буталото
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети