ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
З-н Тевно Езеро - Полежан - х. Безбог - з 1 ден ?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
З-н Тевно Езеро - Полежан - х. Безбог - з 1 ден ?
Автор Съобщение
krassy1809

Мнение З-н Тевно Езеро - Полежан - х. Безбог - з 1 ден ? Отговорете с цитат
Моля ви да ми някой да сподели мнението си, какви са възможните маршрути, има ли маркировки , изобщо добра ли е следната идея:
Тръгване от з-н Тевно езеро, рано сутрин към 6.30 - 7.00 , цел Полежан 2851, условията са 2:
Джангала да остане в дясно от маршрута (т.е. да не се минава през поповоезерният циркус)
Няма да се отбива до вр. Безбог - направо към хижата , ще се спи там , т.е. няма да се гони хващане на лифта.
Не сме опитни катерачи , но ходим Smile .
Пет Авг 24, 2012 11:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Това сме го правили зимата - никакви проблеми със стигането за един ден Smile
Обаче маркировка точно по този маршрут няма. Някой, който е минавал лятото по-добре да се изкаже, защото не съм сигурна как е хавата с клека от Джангалска порта нагоре към Малкия Полежан
Пет Авг 24, 2012 11:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
krassy1809

Доколкото схващам , след като от тевното се излезе на превалчето между момини двори и валявишки чукар , се гони джангалската порта и от там по ръба на места през клек към малък полежан ?
Пет Авг 24, 2012 1:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Gamina написа:
... как е хавата с клека от Джангалска порта нагоре към Малкия Полежан

Хавата е идеална - през клек не се ходи - в началото след портата пътеката е до клека - нагоре клек няма.

krassy1809 написа:
Доколкото схващам , след като от тевното се излезе на превалчето между момини двори и валявишки чукар , се гони джангалската порта и от там по ръба на места през клек към малък полежан ?

Да - първоначално по маркираната с оранжеви точки пътека към Джангал и точно преди да започне изкачването към понижението м/у Джангал и Момини двори напускате оранжевата маркировки и тръгвате да "подсичате" Джангала по едно ясно видимо заравнение в посока Джангалска порта. Има и пирамидки.

Става за един ден без проблем.

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пет Авг 24, 2012 1:15 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пет Авг 24, 2012 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

krassy1809 написа:

Нещо такова, но пак казвам - не съм минавала лятото и нямам представа къде точно минават пътечките покрай Валявишките езера. Зимата е лесно - няма клек, няма камъни, откъдето ти душа иска минаваш Smile
Пет Авг 24, 2012 1:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NikTod

Тази година го ходих маршрута. Само, че по обратния път от Безбог през Полежаните и Джангал с връщане до х. Гоце Делчев в рамките на светлата част на деня и то при положение че тръгнах от езерото в 11ч. Този късен час на тръгване се получи за това че бях планирал за ходене друг маршрут, но поради лошото сутринта време не исках да рискувам. В последния момент реших да не губя деня и старирах.

По принцип маршрута за Тевно езеро през Джангалска порта съм го минавал много пъти и в интерес на истината го предпочитам пред маркираната пътека през Попово езеро. За в.Джангал от Тевно ез. има някаква оранжева маркировка и върви по реброто до върха, трябва да е много "надарен" човек за да се замотае. От там вариантите надолу са според класа използвани коленни амортисьори. Може на зиг-заг, може шус, може и на добре изразени дъги, не пожелавам само премятащите похвати Smile Лично аз катерих за върха от западния му склон. Не че бях доволен, но бързах, все още таях илюзорни надежди да хвана лифта.
От ниското покрай Валявишките езера към портата има пирамидки. От портата по ръба и през всички билни коти и в. Малък Полежан се стига до превала м/у Полежаните от там мисля, че е ясно. Ако е нужна повече инф. съм насреща.

Малко снимки:
http://www.snimka.bg/mountain/polegan-dgangal.695138
Пет Авг 24, 2012 4:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deltata

NikTod написа:
По принцип маршрута за Тевно езеро през Джангалска порта съм го минавал много пъти и в интерес на истината го предпочитам пред маркираната пътека през Попово езеро. За в.Джангал от Тевно ез. има някаква оранжева маркировка и върви по реброто до върха, трябва да е много "надарен" човек за да се замотае. От там вариантите надолу са според класа използвани коленни амортисьори. Може на зиг-заг, може шус, може и на добре изразени дъги, не пожелавам само премятащите похвати Smile Лично аз катерих за върха от западния му склон. Не че бях доволен, но бързах, все още таях илюзорни надежди да хвана лифта.
От ниското покрай Валявишките езера към портата има пирамидки. От портата по ръба и през всички билни коти и в. Малък Полежан се стига до превала м/у Полежаните от там мисля, че е ясно. Ако е нужна повече инф. съм насреща.
Малко снимки:
http://www.snimka.bg/mountain/polegan-dgangal.695138

Снимките ти са страхотни. Благодаря за отделеното време да покажеш и опишеш всичко тук за нас - да знаеш как го е направил някой си е голяма работа при планировката

Последната промяна е направена от deltata на Съб Фев 02, 2013 2:00 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пет Сеп 21, 2012 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dido_

Маршрута е много приятен ние тръгнахме от Тевно Езеро в 10 сутринта и 15:50 бяхме на лифта до хижа Безбог спирахме за снимки за почивка и никакъв зор не си давахме минахме покрай попово езеро така че ви желая приятен път и да разказвате

Пет Сеп 21, 2012 9:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.