През м. Юни , тази година посетих Норвегия с приятели. Представям няколко снимки от планинарската част на разходката ни:
Мьолден е планина в Luster, Sognefjorden. Едноименния връх е с височина 1116м. и предоставя незабравими гледки към Лустрафиорд и околностите. Денивелация: 500-1116м.
Jostedalbreen е най-големия ледник в континентална Европа. Общата му площ е 487 кв.км. Поддържа се от обилните снеговалежи, а не от ниски температури. Има много разклонения. Това по което се изкачвахме се нарича Nigardsbreen. Общо 2 часа ходене по ледника, с изкачване от 200м.
Жалко,че е толкова далече, и толкова скъпо.
Преди 2-3г. разгледах в Гугъл ърт снимките от цялата планинска част на Европа и за себе си реших,че Норвегия е най-красива.
Жалко,че е толкова далече, и толкова скъпо.
Преди 2-3г. разгледах в Гугъл ърт снимките от цялата планинска част на Европа и за себе си реших,че Норвегия е най-красива.
Тя и за друго е най-красива - там са най-високите водопади в Европа и едни от най-високите в света. Ама ще седим и ще се облизваме...
Страхотни снимки!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Снимките ме изпълват с благородна завист (да не би да са правени с новия апарат) Като гледам и ти си случил на време.
Следващия път се обади преди да тръгнеш - ще отскочим до тази скаличка -
близо е до района където си ходил
Вто Авг 14, 2012 3:47 pm
catch_22
stefansmail написа:
Снимките ме изпълват с благородна завист (да не би да са правени с новия апарат) Като гледам и ти си случил на време.
Следващия път се обади преди да тръгнеш - ще отскочим до тази скаличка -
близо е до района където си ходил
С удоволствие! Доста я гледах преди да тръгна. Точно по пътя ми беше. Но трябва време - катеренето отнема 10ина часа и се спи задължително горе. Значи поне два дни само за Trolltunga.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети