Автор |
Съобщение |
dragoo
|
|
Опъване на палатка на Витоша |
|
въпроса е ясен..... има ли ограничение относно това ? някой знае ли нещо повече по въпроса? аз знам че от физкултурника към черни връх има една табела че от там нататък е забранено опъването на палатка и паленето на огън..... изобщо къде е позволено и къде не и правят ли се проблеми за това
|
|
|
Нед Юли 08, 2012 12:22 pm |
|
|
dragoo
|
|
|
|
никой ли няма мнение по въпроса
|
|
|
Вто Юли 10, 2012 5:48 pm |
|
|
Сотиров
|
Най-добре смятай, че е забранено! |
|
Драго, Витоша е парк и затова е забранено да се опъват палатки. Карта на границите не мога да ти предложа, но в района, който споменаваш, със сигурност е забранено. Предполагам, че там, където може, ти едва ли би пожелал да спиш - границите обикновено са досами селата и шосетата. Естествено никой няма да те открие, ако се скриеш достатъчно добре в някой гъстак, но прикритото нарушение си остава нарушение.
|
|
|
Вто Юли 10, 2012 6:41 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Аз съм опъвал палатка до Железнишката река. Там има подходящи ливади, както и оформени огнища.
Мисля, че е извън границите на парка това място.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Юли 10, 2012 10:04 pm |
|
|
Сотиров
|
В границите на парка |
|
Дидо, спал си незаконно! Границата на парка прави невероятни меандри, така че на някои места тредно може да се разбере кое е "вътре" и кое е "отвън". Но специално край Железница границата на парка почти следва агломерацията на селищната система (казано научно ). Иначе и аз съм виждал палатки. Например редовно на Комините, хем там има и вода.
|
|
|
Вто Юли 10, 2012 10:43 pm |
|
|
dragoo
|
|
|
|
благодаря за включването, но там на Железница покрай реката има няколко "заслона" (трудно мога да ги нарека заслони, но така се водят май). Това влияе ли по някакъв начин, защото и аз съм спал там в палатка не веднъж и никой никакъв проблем не е правил
Сега гледам плана за управление на природен парк Витоша и там едно от забранените неща е следното:
|
|
- бивакуването извън определените за това места в Плана за управление или устройствените проекти; |
но кои са определените за това места не пише или поне аз не откривам..
|
|
|
Сря Юли 11, 2012 1:08 am |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Мисля че Тихият кът се водеше къмпинг, Принципно; Сега курсовета на НСА, опъват палатките на комините, не виждам причина ти да не го направиш? Плюс това,като член на този форум съм сигурен; Няма да свършиш, някоя простотия...това е, виждал съм и на Черни връх палатки, няма да сме по католици от Папата, я? Цековци да не спазват някакви ограничения? Моторни шейни, АТВта, пожари а и одходните води не си рециклират? А го има в договора, сигурен съм.
|
|
|
Сря Юли 11, 2012 7:58 pm |
|
|
Hobo
|
|
|
|
|
|
Цековци да не спазват някакви ограничения? Моторни шейни, АТВта, пожари а и одходните води не си рециклират? А го има в договора, сигурен съм. |
Ако не спазваме правилата с какво ще сме по-различни от тях?
|
|
Сега гледам плана за управление на природен парк Витоша и там едно от забранените неща е следното:
- бивакуването извън определените за това места в Плана за управление или устройствените проекти; |
Спомням си, че тук някъде във форума има публикуван отговора на подобен въпрос получен от управата на рилопиринските паркове. Там ясно се казваше, че палатки е позволено да се опъват в района на хижите и това е безплатно. Може би е разумно да се направи едно подобно запитване и до Директорката на Парк "Витоша" кои са определените места за бивакуване на територията на парка.
_________________ www.bushcraftbg.com |
|
|
Сря Авг 01, 2012 2:32 pm |
|
|
баир–будала
|
|
|
|
Ами,ако замръкнеш в планината.Горския ли да търсим да питаме дали може да се нощува насред баира ? Но след като знаеш,че си в природен парк-не пали огън!
_________________ to be continued... |
|
|
Чет Авг 02, 2012 11:27 am |
|
|
dragoo
|
|
|
|
малко ще е странно да замръкнеш на Витоша и да носиш за всеки случай със себе си палатка предвид факта, че повечето преходи из Витоша са еднодневни.... иначе може би наистина най-удачно ще е този въпрос да се зададе към управата на парка
|
|
|
Сря Авг 08, 2012 12:16 am |
|
|
geriandiliq
|
|
|
здравейте от мен.колко човека трябва да сме ако решим да излезем на палатки на витоша
|
|
|
Пет Апр 26, 2013 1:03 pm |
|
|
Esper
|
|
|
В какъв смисъл е въпросът?
Правно никъде не се коментира минимална или максимална бройка...
|
|
|
Пет Апр 26, 2013 1:16 pm |
|
|
geriandiliq
|
|
|
в същност искаме аз и приятелката ми да прекараме една нощ на витоша на палатка но въпросът е там дали има опасност от диви животни
|
|
|
Пет Апр 26, 2013 1:29 pm |
|
|
Esper
|
|
|
Точно от това няма защо да се притесняваш
|
|
|
Пет Апр 26, 2013 1:49 pm |
|
|
geriandiliq
|
|
|
а можеш ли да ни препоръчаш къде да отидем?
|
|
|
Пет Апр 26, 2013 1:50 pm |
|
|
|