Автор |
Съобщение |
hristoz
|
|
Нощ край Муратовото езеро |
|
+ Малко изненадващи резултати от следващия ден ЩРАК! тука и бърз скрол до долу, ако не ви се гледат морски глупости
_________________ SLOWLIGHT.BG |
|
|
Вто Юли 31, 2012 11:39 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Идеята с рибите е страхотна. Кадрите макар и на тях да се вижда уж едно и също са кой от кой по-интересни. Браво, и благодарности, че ги сподели!
ПП: За протокола, това не са пъстърви, а дребни плевелни рибки, който през последните години се навъдиха из много от езерата в Пирин. А морските снимки също ми допаднаха.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Сря Авг 01, 2012 8:31 am |
|
|
BateBorko
|
|
|
Чудесни снимки!
Поздравления!
|
|
|
Сря Авг 01, 2012 11:11 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Браво Христо, добра идея е това с изгледа под повърхността.
В началото помислих, че е снимано с бокс някакъв, но прочетох, че потопяваш част от челната леща. Не се ли напълни обектива с вода ?
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Авг 01, 2012 11:44 am |
|
|
hristoz
|
|
|
|
|
|
За протокола, това не са пъстърви, а дребни плевелни рибки, който през последните години се навъдиха из много от езерата в Пирин. А морските снимки също ми допаднаха. |
Много благодаря за уточнението, важно е, няма да се излагаме
|
|
В началото помислих, че е снимано с бокс някакъв, но прочетох, че потопяваш част от челната леща. Не се ли напълни обектива с вода ? |
Ами внимавахме много и се разминаха нещата. Конструкцията на конкретните обективи се оказа подходяща, понеже единият от спътниците ми също пробва, но и при леко потапяне се оказа, че има сериозен риск да засмуче вода само заради разположението на зуум-пръстена.
|
|
Сря Авг 01, 2012 12:14 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Чудесни снимки! Само този ефект от цитираната по-горе снимка ми идва в повече винаги като го видя.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Авг 01, 2012 3:40 pm |
|
|
hristoz
|
|
|
|
|
|
Чудесни снимки! Само този ефект от цитираната по-горе снимка ми идва в повече винаги като го видя. |
Съгласен съм, снимането на звездни следи стана малко като снимането на водопади на дълга експозиция. Това до някъде вреди, но от друга страна е полезно - кара те да си напъваш мозъка за нещо, което би изглеждало приятно въпреки, че е клише
|
|
Сря Авг 01, 2012 3:46 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Абе забавно е това с рибите, откъм познавателна гледна точка.
Аз все отгоре ги гледам езерата досега, не съм си помислял даже какво има под повърхността
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Авг 01, 2012 4:32 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
Абе забавно е това с рибите, откъм познавателна гледна точка.
Аз все отгоре ги гледам езерата досега, не съм си помислял даже какво има под повърхността |
Да, това с рибите е много интересно, не знам с моята примитивна техника дали ще се получи. Ще трябва и водата да е спокойна. Иначе бях снимал една жабка с поляризационен филтър, но без да потапям, тя се беше полупотопила.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Авг 02, 2012 11:40 am |
|
|
irina
|
|
|
|
И на мен тези с рибите много ми харесаха. Не съм си и помисляла да си топна обективчето във вода. Смела постъпка от ваша страна и резултата е впечатляващ!
|
|
|
Чет Авг 02, 2012 12:51 pm |
|
|
|