Автор |
Съобщение |
dido
|
|
|
|
|
|
Да използвам темата .
Става ли за ден от Тевно езеро през Джано, Хлевен, Бойков връх, Тодорова поляна, Суватя, хижа Попови ливади и има ли вода по този маршрут.
От Тодорова поляна, където немаркираната пътека се свързва с червената маркировка колко е до х.Попови ливади или до х.Пирин .
Няма да ходя до х. Пирин , но да го знам като информация. Не можах да го намеря описан този маршрут от х. Пирин през Тодорова поляна до х.Попови ливади, или не съм гледал добре. |
Хъм, 100 въпроса в три реда, разбъркано
За 1 ден ще ти дойде много. По-добре да спиш междинно на х. Малина. От Тодорово до Папазчаир ще ти отнеме около 5 часа. Пак от Тодорово до х. Пирин би трябвало да ти отнеме около 4 часа, през Дришливата поляна и м. Горен калугер.
Маршрута трябва да го опиша явно - ходих го лятно на 26-28 септември 2009 от х. Безбог през Джано, Бойков връх, Тодорово, Ореляк, Папазчаир, южен Пирин до село Парил.
Виж потърси все пак дали не съм пуснал някое описание по това време ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Юли 30, 2012 1:58 am |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
...
Ще се разтърся довечера, а ако няма описание колко ти отне от Безбог до Тодорово. |
При нас беше малко по-друго.
Първия ден беше планирано до Тодорово, но единия човек от трима ни му дойде нанагорно камъняка по Джангалица и после по билото от Джано до Хамбарташ. Та спахме в една тревна лопка между Хамбарташ и Бойков връх. Оттам на другия ден минахме Бойков връх, поляната Арамитското падало и извъртяхме по едни пътечки и дърварски пътища до главния път през Тодорово. Последва обичайната билна пътека до Ореляк и Папазчаир.
Все пак ако си в добра форма би могъл да стигнеш за един ден от Безбог до Тодорово и там да нощуваш. Ако не те е страх от вълци де
|
|
Пон Юли 30, 2012 3:54 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Тъй като имаше въпрос за "трите върха"тук(Куклите,Зъба,Яловарника)да използвам темата...
Има ли възможност от Калинките да се мине към превала м/у Куклите и Зъба или към Солището без да се слиза до Беговица?
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 7:52 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Как точно от Калинките, през къде ще минеш ?
|
|
Пон Юли 30, 2012 8:24 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Тъй като имаше въпрос за "трите върха"тук(Куклите,Зъба,Яловарника)да използвам темата...
Има ли възможност от Калинките да се мине към превала м/у Куклите и Зъба или към Солището без да се слиза до Беговица? |
Има - през Тевно ез.
Между 10-18 авг. съм по тези баири. Ако има някои по това време там ще ми е драго да хвърлим по някои лаф или по бира.
След това атакувам Рила.
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 8:24 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Не знам от къде,Дидо-затова питам-някоя"нелегална" ако няма ще минем през Беговица..
Nik Tod-Тевно е крайната цел за деня,ама през върхвете-така че не става ние сме последната седмица на август-май ше се разминем за някой ден...
Последната промяна е направена от fena73 на Пон Юли 30, 2012 8:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Юли 30, 2012 8:55 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
То нелегални има, но най-пряко е през Беговица.
|
|
Пон Юли 30, 2012 8:56 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Е,значи от там ще е...става за един ден,мисля,нали??
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 8:58 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хъм знам ли. От Спано поле до Беговица е около 2:30-3:00 часа маане по равното. Оттам нататък тепърва предстои качването ...
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:09 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Тц, тц, тука кодиран започна да става разговора Но няма страшно, до превала спокойно стигаш за един ден
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:18 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Крайната цел е Тевно-от Беговица през върховете 6-7ч.трябва да стигнат....
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:26 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Крайната цел е Тевно-от Беговица през върховете 6-7ч.трябва да стигнат.... |
Хм! Спано поле - Беговица е към 8 км. Как мислиш да продължиш след Яловарника? Този участък не е от най-бързите.
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:34 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
Понеже стана реч за легални и "нелегални" пътеки. Има ли жив свидетел на съставен фиш, акт или др.п. за отклоняване от офиц. маркирана пътека. Предполагам такова животно съществува само след инцидент постфактум.
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:35 pm |
|
|
Emil
|
|
|
На коя дата това? Майтам да се окажем едновременно там.
На15-ти август потеглям от Беговица по този маршрут към Тевно, само да не гърми , ти като ти гледам времената вървиш бързо, но май пак няма да ти стигнат тези часове. Настрой се за малко повече.
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:36 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Изглежда всички в края на август ще сме по Пирин планина. |
Аз лично мисля да съм по Алпите. А и това е прекалено далече. Дайте нещо за тази седмица?
|
|
|
Пон Юли 30, 2012 9:48 pm |
|
|
|