Доста време има още, но.....
Един от дните съм предвидил след като спя на Тевно да се разходя по върховете на север от него и пак да се върна там.
Предполагам няма как всичките да ги кача, но някакъв оптимален вариант като не е повече от 8-9часа стегнато ходене с почивките.
Върховете ги знаете , но да ги изредя.
Момини двори, Джангал, Валявишки чукар, Полежан, Газей, Стражите.
По описания така маршрут но без Стражите е баш към 4-5 часа-като се сложи и връщането става точно.Ако държиш и на "тях чукари"трябва малко по-стегнато да ходиш и да станеш по-раничко пък ти не обичаш...
п.п.Валявишкия остава пристърни от маршрута...
Пон Юли 30, 2012 7:44 am
dido
Не знам подробности по маршрута ти, но това е доста ходене.
За да минеш всички обекти от писъка ти, препоръчвам ти маршрут от х. Безбог през клека долу, Десилица, Ушиците, Газей, Малкия Мангъртепе, Джангалска порта и т.н. до Тевно езеро. Не че е малко път, но поне няма излишно ходене напред-назад.
Голяма веселба е с това задание.
Единствения що-годе смислен маршрут, без да се изпусне нито един връх от посочените и без ходенето да се превръща в състезанието на века, е този, който е посочил Дидо.
Валявишкия чукар хич не е в страни.
Каква е тая лакомия за върхове в един ден с тая начална/крайна точка, не знам.
Интересно ми е накрая колко точки ще събереш на това състезание.
По-добре е човек да ошета всички върхове около Тевно - Кралев двор, Демиркапийски чуки, Момин двор, Джангал, Валявишки чукар с трите му коти и накрая да си направи санитарен полуден с къпане под душа на Тевно. Ако ти се видат малко можеш да отскочиш до Превалски чукар или до Безименен на Мозговишки рид. Така ще надзърнеш и в Спано поле и ще видиш Чаирските езера.
Дано уцелиш време, че как трещи тамо - не е истина
И сичкото подготовка...
Остави ги Стражите, Газей, Мангърите, Каймакчал, Десилица и Безбог за друг път/ден. Те са идеални за ходене с начална/крайна точка от х.Безбог или х.Демяница, ако си по-състезателно настроен.
Защо ги сложи в запитването въобще не ми стана ясно
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
ZCEZBPM написа:
Гунди написа:
и пак без мен...
Това е част от маршрута за след месец.
Включен си при желание и Ти разбира се.
Дано прогнозата за време когато си свободен да е хубава пък аз ще гледам да се съобразя с твоите свободни дни.
златен си
fena73 написа:
ZCEZBPM написа:
Доста време има още, но.....
Един от дните съм предвидил след като спя на Тевно да се разходя по върховете на север от него и пак да се върна там.
Предполагам няма как всичките да ги кача, но някакъв оптимален вариант като не е повече от 8-9часа стегнато ходене с почивките.
Върховете ги знаете , но да ги изредя.
Момини двори, Джангал, Валявишки чукар, Полежан, Газей, Стражите.
По описания така маршрут но без Стражите е баш към 4-5 часа-като се сложи и връщането става точно.Ако държиш и на "тях чукари"трябва малко по-стегнато да ходиш и да станеш по-раничко пък ти не обичаш...
п.п.Валявишкия остава пристърни от маршрута...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети