След Кирилова поляна може да се стигне с кола до Тиха рила - разстоянието е към 7км. Пътят е черен, не е добър, но се минава с кола при повече смелост. От Тиха рила до Рибни езера по спомени е нещо като час, час и половина без излишно напъване. По тази схема могат да се направят за един ден много интересни врътки в района, включително Павлев връх или Рилец, или Йосифица или каквото ти хрумне. Не бих се ангажирал да твърдя часове.
Чет Юни 14, 2012 5:20 pm
ДИАНА
Дааа, такава е Рила! Водната планина си има свой климат, извън прогнозите на Емо Чолаков.
Това да си близо до върха и да се откажеш преди него, защото така е разумно, е нещо което правим,
но по обратния път аз все съжалявам. Примирявам се!
Затова пожеланието - Планината да ни допусне до себе си и стигнем мястото, за което сме се запътили, винаги ще е актуално.
И мислите и думите са все същите: Следващият път, Петя!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Чет Юни 14, 2012 6:23 pm
Petya
Re: Гръмотевично в района над Рибните езера
excalibur написа:
Да разбираме ли, че колата ходи и след Кирилова поляна? И става ли за ден, при хубаво време да стигнеш от Кирилова поляна до качиш Павлев връх и да слезеш обратно...Как го виждаш като часове нормално ходене?
Да, и аз да потвърдя, че с кола се минава от Кирилова поляна до Тиха Рила - ние така и направихме. То проблем можеше да има само от падналите лавини, за които споменах, защото са преминали през пътя, но всякакъв клонак и камънак е разчистен и е проходимо - бавничко (отне ни 50 мин.), но става . А от Тиха Рила до Павлев мисля, че за около 3 часа може спокойно да се вземе. На връщане може и през Канарата да се мине, че и Йосифица може да се включи даже при по-ранно тръгване.
Жалко за неосъществените планове, но като гледах снимките, ми се зарадва душата! Езерата са се понапълнили с вода! Защото миналото лято бяха жалка картина, след безснежната зима на 2011-та!
_________________ "Искам талантливо да живея, като тебе, моя планина!"
Чет Юни 14, 2012 10:00 pm
excalibur
Re: Гръмотевично в района над Рибните езера
Petya написа:
excalibur написа:
Да разбираме ли, че колата ходи и след Кирилова поляна? И става ли за ден, при хубаво време да стигнеш от Кирилова поляна до качиш Павлев връх и да слезеш обратно...Как го виждаш като часове нормално ходене?
Да, и аз да потвърдя, че с кола се минава от Кирилова поляна до Тиха Рила - ние така и направихме. То проблем можеше да има само от падналите лавини, за които споменах, защото са преминали през пътя, но всякакъв клонак и камънак е разчистен и е проходимо - бавничко (отне ни 50 мин.), но става . А от Тиха Рила до Павлев мисля, че за около 3 часа може спокойно да се вземе. На връщане може и през Канарата да се мине, че и Йосифица може да се включи даже при по-ранно тръгване.
Много благодаря! Преди доста години ходихме до пещерата на Иван Рилски и след това продължих с колата до края на асфалта, а после пътя стана черен и тесен, посипан с борови иглички като на места с доста вода. Спомням си, че карах около половин час и се върнах. Мислех, че отива в нищото
Сега съм обнадежден за еднодневен преход до Павлев връхи т.н.
Чет Юни 14, 2012 10:00 pm
ДИАНА
Пътят до обект "Манастирска река"
В Тиха Рила пътят свършва до хубавия кантон на „Язовири и каскади” и този път си го има повече от 30 години.
Това беше обект „Манастирска река” от Каскадата.
Тогава като нямаше сняг, се качвахме до там с едно ниско Волво 144 и пътят беше супер подържан.
На обекта работа и живот кипеше и не беше тихо в Тиха Рила…
И сега, ако няма сняг, пътят е поносим, планински. В летни жеги доста паркирали коли на местни има край кантона.
Много не гледат към върховете, но сигурно на тази височина мръвките са им по-сладки.
Наистина врътки всякакви в Манастирска Рила, стига да е гостоприемна!
Еxcalibur, на качване, или на слизане - задължително и Смрадливото езеро!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Пет Юни 15, 2012 12:11 am
Andy_OL
Имам питане.
Извинявам се за светотатството с колата ,но нямам време.Неделя бачкам до 14..та след това паля.и...Езерата,Скакавица..Малъовица...
Искаме да идем следващата неделя до "Смрадливото езеро" Можете ли да ми кажете до къде се стига с кола?( лека кола с ...бих рекъл добър водач)
Пон Юли 23, 2012 4:37 pm
igurbev
До Тиха рила, с повече стискане на зъби (8,6 км черен път), но се минава.
Пон Юли 23, 2012 4:39 pm
tanjai
Как е пътят Кобиленото - хижа Рибни езера? Теренът ме вълнува. Денивелации?
ами има си...500м до Су чал,после надолукъм р.Маринковица,че пак нагоре,ама малко и така...
Пон Юли 23, 2012 8:41 pm
tanjai
Мерси, Фена!
Остава аз да мисля на отиване или връщане Рибните - Рилския манастир да е през Кобиленото. Че ако е на връщане и автобус трябва да се гони в 17 ч.
Вто Юли 24, 2012 6:53 am
igurbev
tanjai написа:
Мерси, Фена!
Остава аз да мисля на отиване или връщане Рибните - Рилския манастир да е през Кобиленото. Че ако е на връщане и автобус трябва да се гони в 17 ч.
Рилският манастир, Кирилова поляна, Сухото езеро, Кобилино бранище, Рибни езера - около 24 км; манастирът е на има няма 1200, Водни връх е на 2600. Имай предвид, че никак не е безобидно това изпълнение, особено предвид жегите напоследък.
Вто Юли 24, 2012 8:23 am
Emil
Ако ще гоните автобус слизайте направо на Кирилова поляна, иначе от Рибни през Кобилино и Сухото надолу се е много голямо удължаване а и зигзагообразното спускане преди поляната за десерт. Но ако ви се разхожда е ОК, просто имайте предвид разстоянието.
Вто Юли 24, 2012 9:40 am
tanjai
Благодаря ви за отговорите Гърбев :hug:
Emil:hug:
Мисля да му ударим и едно спане на Кирилова поляна, въпреки, че в Благоевград имам къде да спя.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети