ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Стара планина 100х24/2012
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Стара планина 100х24/2012
Автор Съобщение
zezo

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Ето малко снимки и от мен Smile
https://picasaweb.google.com/101756278044870940977/201202
Нед Юли 22, 2012 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dobber

кирил драганов написа:
КИБИК БЪРКАШ , АЗ ЛИЧНО БЯХ С НОВИЯ РЕКОРДЬОР , И ДАЖЕ ТОЙ МНОГО МЕ ЗАБАВИ - 2 НА ЗАСЛОНА , 2 НА ДЕРМЕНКА , 2 НА ОРЛОВО ГНЕЗДО , 3 НА БЕКЛЕМЕТО И ЕДНА НА КОЗЯ СТЕНА - ПОНЕ АЗ ГО ВИДЯХ С 10 ИЗПИТИ.

Няма да е лошо да се води и тази статистикаSmile Най-много бири при успешно завършен преход. Кои е героя?
Нед Юли 22, 2012 10:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
skitnica

Мнение Кирил, това Отговорете с цитат
трябва да си бил ти. Няма кой друг да бил на заслона и да сте се засекли, после на Дерменка и пак заедно и така напред. Аз се движех пета, а всички преди мен си финишираха преди мен, теб те застигнах и изпреварих на Големия Купен, а преди това на заслона оставих само Делян, Жоровците, Гьоко и Мария, а на Дерменка нямаше никой, когато пристигнах...Така, че остава да си ти новия рекордьор по пиене на бири

кирил драганов написа:
КИБИК БЪРКАШ , АЗ ЛИЧНО БЯХ С НОВИЯ РЕКОРДЬОР , И ДАЖЕ ТОЙ МНОГО МЕ ЗАБАВИ - 2 НА ЗАСЛОНА , 2 НА ДЕРМЕНКА , 2 НА ОРЛОВО ГНЕЗДО , 3 НА БЕКЛЕМЕТО И ЕДНА НА КОЗЯ СТЕНА - ПОНЕ АЗ ГО ВИДЯХ С 10 ИЗПИТИ.
Rolling Eyes
Нед Юли 22, 2012 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кирил драганов

Местожителство: велико търново

НЕ НЕ СЪМ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АЗ, ПОНЕ ИЗГЛЕЖДАХ ТРЕЗВЕН КАТО ПРИСТИГНАХ. ЧОВЕКА Е ПЕТЪР - ПЛАНИНСКИ ВОДАЧ ОТ СОФИЯ , ЖЕНА МУ ГО ЧАКАШЕ НА БЕКЛЕМЕТО. С НЕГО ТРЪГНАХМЕ ОТ ДОБРИЛА ЗАЕДНО И ТОГАВА МИ КАЗА, ЧЕ Е ИЗПИЛ 4, ПОСЛЕ ЛИЧНО ГО ВИДЯХ ЗА ДРУГИТЕ. ТА И ЗА ТОВА МАЛКО ВИ ОТЪРВАХ ГРУПИЧКАТА СЛЕД ПЪРВИТЕ 4, ПЪК И ИМАХ СТРАШНО ПАДАНЕ ПРЕДИ ДЕРМЕНКА. ЗАТОВА И ПРЕДПОЧЕТОХ ДА НАМАЛЯ ТЕМПОТО.

Пон Юли 23, 2012 1:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ilio

Благодаря на Станислав за организацията, тая година за сефте финиширах както си трябва.
За рекорда за бири не знаех иначе догодина, живот и здраве се включвам огромно желаниеSmile
Иначе си носех малко ракийка за всеки случай която завъртяхме във влака за София.След съботната жега беше станала на греяна ракия.

Пон Юли 23, 2012 9:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
tzezko

Местожителство: софия

Ние пък с моят приятел, както и с четириногото ни другарче не стигнахме до финала, поради което сме готови да си върнем тениските Very Happy . Причината, естествено, беше моята кондиция в съчетание с възрастта ми, в която инфарктите са особено успешни и рядко дават втори шанс. Първоначалната ни идея беше да стигнем до "Добрила" и нощувайки там да се върнем в събота обратно. Достигайки заслон Маринка, обаче, се проявиха последствията от наднорменото тегло на водача на нашата група, в съчетание с мисълта, че това всичкото на другия ден трябва да се извърви и на обратно, факти, които повлияха на решението му в духа на "йога мудра" да се върнем обратно. Прескочихме върха, починахме на заслона и оттам- хайде на обратно. Оказа се мъ-ъ-ъничко по- драматично от очакванията ни. В русалийския проход строг "парков охранител" не позволи на един добър човечец да изкара 50-ина лева, като ни метне с джипката до превала под Ръждавец. А в същото време му се правеше на приятел и заедно се чудеха как да уловят една- две риби в пресъхващата речица. Какво са пък час-два нагоре и 5- 600 метра денивелация в жегата? Напълнихме водичка за Кучо и хора - и `айде газ по баира. Пауъра свърши около кафявите крави, за чиито охранители бяха докарали няколко огромни кангала, страховити на вид, но добродушни и не се трогнаха от близостта на вълчо куче и хора. Двете добри момчета- пастири ни показаха чешмичката почти под върха, прехвърлихме и спус- спус- та на "Мазалат". Кучо, горкият, плетеше краци накрая и цяла събота и неделя спа. А ние след баня и съживяваща бобена чорба се качихме на джипката в посока София и към полунощ раздадохме пижамите.
Догодина повече. Laughing
Вто Юли 24, 2012 1:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Станислав

Мнение Равносметка Отговорете с цитат
Здравейте на всички,

Дойде време да публикувам списъците със стартиралите и завършилите участници:

Традиционно, тук музиката следва да свири туш:

Още малко статистика:

- Тази година имаме най-много участници стартирали от х. Мазалат - 77 човека, което постави на сериозно изпитание уменията на хижарите да намерят място за спане на всички.
- Тази година има и най-много завършили на х. Ехо - 50 човека, което създаде доста проблеми на тамошния хижар.
- Тази година имаме рекорд за най-бързо преминаване по маршрута бегом - 10:41 часа. Не водя статистика, но имам усещането, че тази година и преминаването ходом държи рекорд.
- Тази година имаме поставен рекорд и за най-дълъг преход осъществен в рамките на 24 часа - Огнедишащият успя за това време да стигне до х. Планински извори тръгвайки от х. Мазалат.
- Тази година процента на завършилите спрямо стартиралите участници е почти като миналогодишния - 64,10% сега срещу 64,50% през 2011.
- Тази година обаче процента финиширали преди полунощ е по-висок от миналогодишния - 56% срещу 45% за 2011.
- Оказа се, че имаме и поставен рекорд по изпити бири по време на прехода от завършил участник в мероприятието. Все още не съм решил как да квалифицирам тази постъпка - като най-безпардонно допингиране или като разхлаждащо рехидратиране

Искам да благодаря на всички, които взеха участие в тазгодишното мероприятие. Постиженията на Николай и Лъчо (Огнедишащ) предизвикват възхищение, подобни са чувствата ми и към групата на Миглена за това, че са решили да не се разделят в последния етап от похода и да финишират заедно, браво на Гьоко, който е останал с Мария докрай за подкрепа, браво и на самата нея, че е успяла да завърши въпреки контузията получена на много ранен етап от прехода.

Нещо, което определено не ми хареса - тази година лично станах пряк свидетел как стремежа към финала у едни може да загърби чувството на съпричастност към контузията на други. Да не говорим, че вече съвсем осезателно се възприема като негатив големия интерес към участие в мероприятието поради проблемите, които създава за хижарите на началната и финална хижи.

В заключение искам да благодаря на хижарите на х. Мазалат и х. Ехо за това, че направиха всичко възможно да ни посрещнат и настанят въпреки многото хора, още веднъж благодарности на всички взели участие в тазгодишното мероприятие, скорошно оздравяване на контузилите се, вяра и подкрепа за Веско догодина да "счупи" рекорда на Николай, бъдете здрави, пазете се и ходете редовно по планините.

До нови срещи!
Сря Юли 25, 2012 12:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irina

Браво! Поздравления!
Сря Юли 25, 2012 12:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Дженгала

Страхотно! Поздравления на всичките участници! Браво! Smile
Сря Юли 25, 2012 10:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bst

Местожителство: Пловдив

На който от моите познати кажа къде съм бил и какво сме правили и ме пита, дали са ни записали кои сме лудите, ето че вече има официален списък Rolling Eyes

Сря Юли 25, 2012 10:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gdggomoku

Местожителство: София

Мнение Поход по билото на Стара планина Отговорете с цитат
Поздравления наистина за всички които успяха да зарършат този толкова красив, но и волеви маршрут. Големите благодарности обаче тук трябва да са към Станислав, направил това събитие незабравимо за всички ни в продължение на вече 10 години. Пожеланието ми е “Стара планина 100х24” да се запази още дълги години, а всички които обичаме планината несъмнено ще сме “там”
Сря Юли 25, 2012 12:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Станимире, следя с интерес похода, не зная дали имаш представа и за възраста на участниците. Не е никак безинтересно. Например, ако знам, че е имало един участник на възраст над 65 години, догодина бих се включил и аз Very Happy . Не е никак безинтересно да знаем най-младия участник, защото знам, че миналата година Тодор Димитров Димитров завърши, а е младо момченце. За сведение, участва и тая година. Браво Тошко.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Юли 25, 2012 1:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

meco puh написа:
знам, че миналата година Тодор Димитров Димитров завърши, а е младо момченце. За сведение, участва и тая година. Браво Тошко.

Мечо, Тошко вече е по-висок от мемеSmile не е малкото момченце, което помниш...
И мисля точно затова не завърши тази година. Непосредствено преди 100х24 ходи с група от Кръстец през Ботев до Карлово и нали е вече голям - носил багажа и на момиченцата - около 25-30 кг. раница, после до 3-4 часа по карловските кръчми, после го хванах аз: Сахране-Мазалат 5 часа. И въпреки всичко най-вероятно щеше да завърши, но постояхме 30-40 минути на Орлово гнездо за да се групираме където явно изтина претовареният му крак и го заболя много.

Колкото за възрастта на участниците - мисля че нямаше над 55 години, всъщност знам ли? в планината времето минава по-бързо и може да не съм преценил правилно някой Smile.
Но може да се включиш - финала не е задължителен, а и като четох пътеписа ти от Ком-Емине видях 70 километров преход за под 24 часа SmileSmile
Сря Юли 25, 2012 4:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Поздравления!
Не разбрах, човекът с бирите завършил ли е?

Сря Юли 25, 2012 4:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ognedishasht

Местожителство: Мордор

Мнение Re: Равносметка Отговорете с цитат
Станислав написа:
Да не говорим, че вече съвсем осезателно се възприема като негатив големия интерес към участие в мероприятието поради проблемите, които създава за хижарите на началната и финална хижи.

Не мисля, че това трябва да се възприема като негатив. Точно обратното! Мен ужасно ме кефи, че всяка година ставаме все повече. Какво по-хубаво от това? Това показва, че походът става все по-популярен и най-важното - че не се възприема като нещо "за луди", или пък "елитарно" или "спортно". Хората разбират, че всеки може да дръзне да опита и както се вижда, повечето от опиталите успяват. Вижда се също, че хората опитват отговорно и разумно - да чукна на дърво, не се е налагало да спасяваме някого, дано да не се и налага. По-скоро наша работа е да помислим, как да организираме преспиването на повече хора, отколкото събират хижите. Това не е неразрешима задача.

За старта е лесно: могат да се изнесат палатки от самите участници, да се оставят при хижаря и след някой и друг ден хората да минат да си ги вземат. Може и един човек да свали няколко, ако има предварителна организация. Аз бих могъл например да осигуря 3 места и няма да имам нищо против да кача някакви си 3-4 кг повече и да се кача още веднъж догоре, надявам се и другите да проявят разбиране.

По-сложно е за финала. Би могло някой добър човек (с надежда да се намерят такива, защото по-скоро ще трябват двама-трима) да направи предварително 1 курс, натоварен с много палатки, до х. "Ехо". На връщане в събота всеки си взема своята и слиза - логистиката е обратна на тази за старта. Абе може да се измисли нещо. Иначе наистина е сложно. Особено на старта положението е критично - доброто наспиване преди началото е жизнено важно, поне за стари хора като мен.

Още веднъж гореща благодарност на организатора ни Станислав! Догодина на 19 юли и Луната много ще помага - ще е в оптималната фаза между първа четвърт и пълнолуние, тоест вече ще грее, когато Слънцето залезе, и ще свети през по-голямата част от нощта, та няма да е тъмно като тая година. Вече си мисля за догодина, да е живот и здраве и хубаво време!
Чет Юли 26, 2012 12:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 5 от 8

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.