ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Добринище-Без бог-Мангър тепе-Джангалска порта-Муратов връх

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Добринище-Без бог-Мангър тепе-Джангалска порта-Муратов връх
Автор Съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Мнение Добринище-Без бог-Мангър тепе-Джангалска порта-Муратов връх Отговорете с цитат
Дойде отпуската и решихме да походим из Пирин. За целта трябваше да се подкова теоритично Rolling Eyes . Взех в ръка Пътеводителя на Н. Даутов, резервирах маса на едно от външните кафета на НДК и се обадих на един от спецовете по еднодневни маршрути в Пирин, а именно Lubitel Very Happy . Пийвайки бира ми се начертаха различни маршрути с начало х. Без бог и х. Вихрен. След няколко дни се ситуирахме в Добринище, а на другия ден с лифта до х. Без бог и едноименното езер. Целта ни бе Мангър тепе и връх Без бог. Ама то едно го смяташ, а друго се получава. Тръгнахме към Безбожки превал, унесени в зяпане към Попово езеро и Дженгала сме подминали пътеката, която се отклонява за седлото между Мангъра и Без бог. Попитахме сериозен планинар за Мангъра, а той каза да продължим към Попово езер и вдясно по жълта маркировка. Та спазвайки неговите указания се влачихме по една река, оттам започна здраво изкачване, което ме накара да се замисля сериозно, че нещо не е наред Confused . На около 50 м. от една порта срещнахме възрастех господин с голям обектив на фотката. Каза, че идва от Демяница и в момента сме под Джангалска порта. Сетих се за лекциите на НДК и че това е един от възможните еднодневни 4-5 часови маршрути с гледка на Валявишкия циркус...Но аз продължих да говоря с човека с фотото за възможно изкачване на връх оттук. Той каза да качим Джангал който бил вдясно от портата като гледаме Голямото валявишко. Докато Мими хапваше аз пообиколих и гледката ме обезсърчи. Тогава ми дойде идеята за спасителен план, който включваше евентуален разговор с планината, т.е. човека написал Пътеводителя на Пирин. За наше огромно щастие и облекчение успях да се свържа. Голям резил стана с този Джангал Rolling Eyes . Та това бе крайната дестинация за деня. Имах време дълго да мисля до вечерта на плажа в Добринище с мента в ръка Very Happy .
На другия ден се възползвахме от поканата на Speedy за обяд с културно-образователни последствия. Естествено ме информира и за подходящи маршрути с хващане на лифта от Без бог.
На следващия ден много подковани с теория се добрахме до Мангър тепе и Без бог след което плажа в Добринище. Последният ден се насочихме към хижа Вихрен и Бъндеришка порта. Там пак прозвънях Very Happy спасителния телефон и качихме много обзорния Муратов връх.
Само дето фотоапарата се прецака и се наложи с телефон да се снима Confused
Изказвам специална благодарност на Speedy и Lubitel!
И който желае може да види снимчиците
https://plus.google.com/photos/112689911515502721962/albums/5767488015575641377
Съб Юли 21, 2012 5:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lubitel

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Честит ти Мангър! Поредната мечта, станала факт! Добре сте се поразходили, поздравления! И снимките са хубави....Е, малко ти завиждам за Муратов, но да сме живи и здрави, в началото на август и аз ще се отчета Laughing .
Съб Юли 21, 2012 7:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Very Happy
Са и на сън да те бутнат ше издекламираш в подробности как да се качи Мангъра от Безбог
Croc

Съб Юли 21, 2012 7:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

excalibur, хубава разходка е стало и с хубави снимки.
Получих още една допълнителна идея за 1-но седмичния Пирин тази година Very Happy
Съб Юли 21, 2012 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
excalibur

lubitel написа:
Честит ти Мангър! Поредната мечта, станала факт! Добре сте се поразходили, поздравления! И снимките са хубави....Е, малко ти завиждам за Муратов, но да сме живи и здрави, в началото на август и аз ще се отчета Laughing .

Е, мерси! Има защо да желаеш този връх Shocked . Ами ти даде идеята, Speedy я подкрепи. Много съм впечатлен от ходенето в Пирин. Редуват се циркус след циркус, с различни форми и езера. А както излезеш на Безбожки превал започват красотите Shocked . Много си заслужава ходенето в района и много още има за ходене Газей, Стражи, Десилица и т.н. Wink
Съб Юли 21, 2012 10:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Emil написа:
excalibur, хубава разходка е стало и с хубави снимки.
Получих още една допълнителна идея за 1-но седмичния Пирин тази година Very Happy

Пожелавам ти да случиш с времето Exclamation
Съб Юли 21, 2012 10:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Ристо Туристо написа:
Very Happy
Са и на сън да те бутнат ше издекламираш в подробности как да се качи Мангъра от Безбог
Croc

И в тази и обратна последователност в различни варианти Croc .
Съб Юли 21, 2012 10:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vasil111

Местожителство: велинград

Разкошни снимки, браво. Само дето на някои от тях си разменил Бъндеришки циркус с Гергийски езера, после си ги сложил пък при Влахини езера Smile)) Чел си явно пътеводителя с повечко мента на плажаSmile
Нед Юли 22, 2012 5:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Не знам защо му намираш кусури на фотоапарата. Ако се съди по това от какъв клас е прави страхотни снимки

Нед Юли 22, 2012 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
excalibur

vasil111 написа:
Разкошни снимки, браво. Само дето на някои от тях си разменил Бъндеришки циркус с Гергийски езера, после си ги сложил пък при Влахини езера Smile)) Чел си явно пътеводителя с повечко мента на плажаSmile

Ами то затова е форум да се образоваме в планината. Ще се опитам да оправя нещо в посока истината Very Happy .
Нед Юли 22, 2012 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Speedy написа:
Не знам защо му намираш кусури на фотоапарата. Ако се съди по това от какъв клас е прави страхотни снимки

Фотоапарата сдаде нещо багажа след Тешово и останах с GSM-a /Nokia E 52/, ама все е нещо. И пак съм се изложил в представянето на снимките след толкова обяснения за маршрутите Confused .
Нед Юли 22, 2012 9:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.