ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
съвет за маршрута от х.седемте езера до вр. мальовица

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
съвет за маршрута от х.седемте езера до вр. мальовица
Автор Съобщение
emiliqn 78

Мнение съвет за маршрута от х.седемте езера до вр. мальовица Отговорете с цитат
здравейте.Бих искал да попитам за маркировката от х. седемте езера до вр. мальовица. Доколкото виждам от картата ,като стигна раздела ,трябва да следвам червена маркировка,която е и стълбова,минавайки през вр. дамга,додов вр, малък и голям мермер до вр. мальовица,като преди мальовица има малко отклонение до елени вр. та искам да попитам ,понеже не съм го минавал този маршрут ,а ми е познат района на езерата ,има ли някаква опасност от объркване или загуба на маркировката и труден ли е маршрута до вр. мальовица . после мисля да се върна по същия път . ще бъда с още един човек,който за първи път ходи на рила и няма опит по принцип ,но е добре физически. знам ,че отиването и връщането ще отнемат към 9 часа горе-долу. и още един въпрос - за маркировката от езерото бъбрека до х. скакавица, доколкото виждам пак е червена и е стълбова,мисля да отида до скакавишкия водопад и да се върна на х. седемте езера,нали е така и може ли да се върна от друг път на х. седемте езера ? мерси за информацията и поздрави
Сря Юли 18, 2012 6:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Марката е пИрфектна!
Връщането от Скакавижа може да стане по пътеката към новата хижа,за да не повтаряте-около 2ч.
Сря Юли 18, 2012 7:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Можеш да отидеш и се върнеш до Скаквишкия циркус и от Бъбрека и от х.Рилски езера по много хубава пътека, но е не маркирана.
Виж в тази тема какво съм писал за Скакавишкия циркус и тази пътека:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=4346
Ако се справяте с карта и описание като това, не би трябвало да имате проблеми.
Успех
Чет Юли 19, 2012 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Psychosapiens

Местожителство: Пловдив

За да не отварям нова тема искам да попитам...
1. ЦПШ > в.Мальовица > 7те рилски > Сепарева баня
2. ЦПШ > в.Мальовица > 7те рилски > ЦПШ

Горе долу колко е като времетраене и постижимо ли е за 1 ден ? 9-10часа ? Идеята ми е като се метна на Мальовица да не правя излишни спускания а да ида "билно" до района с езерата.

Мисля да го направя в неделя на 22ри този маршрут.

emiliqn 78: Ти за кога си го планувал това ходене ?

Чет Юли 19, 2012 7:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

Цитат:
Горе долу колко е като времетраене и постижимо ли е за 1 ден ? 9-10часа ? Идеята ми е като се метна на Мальовица да не правя излишни спускания а да ида "билно" до района с езерата.

Възможно е, но трябва да си голям бързоходец и да прелиташ на места. Very Happy Very Happy Very Happy
Имай едно наум, че може да осъзнаеш, че не искаш да се пънеш толкова и да останеш да спиш някъде и си носи осветление за всеки случай.
От вр.Мальовица до 7-те езера, билно, имаш няколко пускания и качвания от по стотици метри Very Happy Very Happy Дали са излишне не знам Very Happy
Някаква алтернатива ти е преди Додов връх да слезеш в Урдин циркус и вътре да цепиш към Рибното езеро и от там по пътека да излезеш отново на Раздела. Така ще имаш само едно качване на края към Раздела а иначе качваш и слизаш няколко пътя. Долу в циркуса обаче няма маркирока.
Връщането към ЦПШ най-добре да е по Зелени рид а слизане към Сапарев баня не виждам защо ти е. Пресичаш безброй пъти шосето, което ще е пълно с коли ....
Чет Юли 19, 2012 7:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

Psychosapiens написа:
ЦПШ > в.Мальовица > 7те рилски > ЦПШ

Виж тази тема. Има детайли в албума на Вальо.
Чет Юли 19, 2012 8:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emiliqn 78

мерси много за информацията,ще ми е от полза.аз ще ходя към рила август месец.този маршрут от х. седемте езера до вр. мальовица мисля някъде към 12,13.08 да го правя.на място ще решавам,зависи и от времето ,че мисля да стоя там на палатка около х. седемте езера около седмица . поздрави
Чет Юли 19, 2012 3:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bubo

Psychosapiens написа:
2. и >ЦПШ > в.Мальовица > 7те рилск ЦПШ

мога да ти отговоря за точка 2. и >ЦПШ > в.Мальовица > 7те рилск ЦПШ...постижимо е исе прави за един ден,в светлата част ако не се разсейваш много,много Wink
Пет Авг 03, 2012 9:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
valdesbg

Местожителство: 100фаце/та

bubo написа:
Psychosapiens написа:

мога да ти отговоря за точка 2. и >ЦПШ > в.Мальовица > 7те рилск ЦПШ...постижимо е исе прави за един ден,в светлата част ако не се разсейваш много,много Wink

Тичаш ли го ?
Пет Авг 03, 2012 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bubo

не,не го тичам,не съм го минавал сам...имам свидетели Laughing
виж къде сме били в 17.30-18ч
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2811&start=15
и към 21ч вече бяхме на цпш...или ако трябва да съм точен на паркинга на х-лАлен мак...а тръгнахме към 10.30-11ч преди обяд от там Wink

Пет Авг 03, 2012 9:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

valdesbg написа:
bubo написа:
Psychosapiens написа:

Тичаш ли го ?

Не е нужно да се тича. Минава се спокоино за един ден в светлата част на деня. Минавал съм го и аз за около 11ч., само че през езерата и х. Вада. Единственото което се изисква е да се тръгне рано и да имаш здрави крака. Съкращава се пътя ако се мине по зелени рид.
Пет Авг 03, 2012 11:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bubo

NikTod написа:
valdesbg написа:
bubo написа:
Psychosapiens написа:

Тичаш ли го ?

Не е нужно да се тича. Минава се спокоино за един ден в светлата част на деня. Минавал съм го и аз за около 11ч., само че през езерата и х. Вада. Единственото което се изисква е да се тръгне рано и да имаш здрави крака. Съкращава се пътя ако се мине по зелени рид.

като се замисля май-вечерта ходехме малко и на фенер през гората накрая и после до ЦПШ,но тръгнахме късно както отбелязах.За същия маршрут говорим през х.Вада
Съб Авг 04, 2012 9:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

ZCEZBPM написа:
Така че за 6ч без почивките и при много бързо ходене се отива от цпш-то до хижа седемте рилски.От там в посока цпш-то не съм ходил, но времената ги има и може да се добавят.
Всичко зависи от това колко болка можем да понесемSmile[/quote]

Нелошо казано.
В интерес на истината и ние не се помайвахме много. От в. Мальовица хванахме дъжд които на моменти преминаваше на суграшица. По пътеката срещнахме една френска група за Рилски манастир и една замаяна двойка младежи около Додов връх. Залагам си раницата че никаква не са я вършили поне 2-3 дни напред. Имаха много окаян и обезсърчен вид Laughing
Нед Авг 05, 2012 10:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bubo

ZCEZBPM написа:
bubo написа:
NikTod написа:
valdesbg написа:
bubo написа:
Psychosapiens написа:

Тичаш ли го ?

като се замисля май-вечерта ходехме малко и на фенер през гората накрая и после до ЦПШ,но тръгнахме късно както отбелязах.За същия маршрут говорим през х.Вада

ЦПШ-Връх Мальовица е три часа и половина с почивките(кратки)
От връх Мальовица при много бързо ходене и то не до хижа 7-те рилски езера , а до хотела дето е по-надолу го минах заради гръмотевиците за 2:50ч. Даже когато погледнах часовника се бях вече регистрирал , оставил багажа в стаята,преоблякъл се и си пиех бирата.
Така че за 6ч без почивките и при много бързо ходене се отива от цпш-то до хижа седемте рилски.
От там в посока цпш-то не съм ходил, но времената ги има и може да се добавят.
Всичко зависи от това колко болка можем да понесемSmile

значи точно влизам в твоите времена...защото по памет вече не помня,ориентирах се по времето на снимките ми и си спомням добре,че тръгнахме мноого късно и затова бързахме през цялото време...така ,че е постижимо без тичане Wink
Нед Авг 05, 2012 11:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

ZCEZBPM написа:
Постижимо е разбира се без тичане, но поне аз бързам заради влакове,автобуси, къси зимни дни, следобедна жега, задаващи се гръмотевици или малко свободни дни в които гледам да видя колкото се може повече.

Това бързане в повечето случаи ме разкапва и за в бъдеще ще бързам само ако ме гони мечка, ама дори и в този случай бих се замислил.

Прав си да се замислиш, нямаш никакъв шанс да я надтичаш Smile
Повече ефект би имало ако атакуваш обонянието на мечката Very Happy
Пон Авг 06, 2012 12:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.