ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Маршрут Пирин.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Маршрут Пирин.
Автор Съобщение
SMitev

Мнение Маршрут Пирин. Отговорете с цитат
Здравейте,

Като за първото ми мнение в този страхотен форум ще искам съвет за маршрут. Планувам преход от 24 до 29 Юли(почти не остана)в Пирин. Не съм бил там от 2006 година, за това ще ми е интересно да чуя вашето мнение за точките, които съм избрал, а пък аз ще ви се отблагодаря със снимки като се върна.

На 24 сутринта обмислям към 9 да съм на Безбог с лифта(до колкото прочетох там не е най - прекрасното място на света, поради фактора лифт, Българин, хотел и тн и тн.) Ще си починем малко от пътя и отпрашваме към Тевно Езеро. Пък и да не губим първия ден.
25 - След нощувка на Тевно Езеро, разходка до Каменица и всичко останало в района.
26 - заслон Тевно езеро - х.Вихрен. (обмислям го до обяд да сме там, почиваме хапваме и пак разходка в района ез. Окото и тн)
27 - х. Вихрен - Кончето - х.Вихрен.
28 - х. Вихрен - Тодорин Връх - х. Демяница .
29 - х. Демяница - х. Безбог- лифта и с колата към Софията....

Като цяло не съм решил твърдо да е така и ми се иска да избягвам хижите, до които се стига с кола и през събота и неделя става лудница на тях. Затова ще се радвам да дадете съвет. Ако мога да разширя маршрута, така че да мога да тръгна от едно място и да стигна до същото, поради факта че ще сме с кола. Склонен съм да пропусна изкачването на Вихрен и Кончето, защото в случей че не обърна посоката на маршрута се падат там Петък и Събота.....

Благодаря предварително! Относно времетраене на преходите приемам идеи до 7-8 часа на ден.
Сря Юли 18, 2012 3:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Втората половина на юли и август навсякъде е лудница, дори и през седмицата. Така планиран маршрутът е е много добър, минава през красиви места и са избегнати излишни напъвания.

Сря Юли 18, 2012 3:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
SMitev

Мерси за бързия отговор, точно това беше и моята идея. Обмислям ако остане така дали само да не обърна посоката за да избегна петък и събота на х. Вихрен.
Сря Юли 18, 2012 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

SMitev написа:
Мерси за бързия отговор, точно това беше и моята идея. Обмислям ако остане така дали само да не обърна посоката за да избегна петък и събота на х. Вихрен.

Се тая. На вход-изходните точки навалицата е неизбежна.

Сря Юли 18, 2012 4:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velio

Не знам от къде ще пътуваш, но ако не държиш входно/изходната ти точка да е в северен Пирин, то може да пътуваш до Попина лъка над Сандански и там да си оставиш колата.

24 - сутринта или по обяд си на Попина лъка. За час си на х. Беговица. Ако следобеда ти е скучно там - до Солището, от там може до Кельо или Куклите. Нощувка на Беговица.
25 - По долината на Беговица се качваш на Каменица и се спускаш през малка Каменица, Кралев двор, Момини двори и си на Тевно. Като оставиш раницата може и Валявишки. А може още като слезеш от малка Каменица да оставиш раницата и тогава останалите върхове. Т.е. - пак обикаляш всичко в района, но на отиване.
26 - както си е по твоя план
27 - х. Вихрен, Кончето, в. Вихрен, Башлийска порта, заслон Спано поле
28 - заслон Спано поле, синанишка порта, Момин връх, Синаница, обратно на заслона, като ако не те мързи може и през Спанополските езера.
29 - Спано поле-Попина лъка.

В тоя край на планината - гарантирано по-малко навалица Smile /като изключим Попина лъка/
Сря Юли 18, 2012 6:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

27 - х. Вихрен, Кончето, в. Вихрен, Башлийска порта, заслон Спано поле

Да уточним само че става дума най-вероятно заБъндеришка(Муратова)а не за Башлийска(Главнишка) порта,че от там няма маркирана пътека за Спано поле освен през Превалска(Чаирска,Винарска)порта чак...
да не се обърка човека,де... Very Happy
Сря Юли 18, 2012 7:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SMitev

Преди малко ми вкараха мухата да съм отделил време за Мозговишка река. Понеже ще нося мухарка с мен. Гледах на картата.. Единия варинат да пропусна Връх Каменица и от Тевно да отпраша към хижа Каменица. Дали има пътека/ маршрут покрай самата река? и вече след х Каменица да се изнасям към хижа Вихрен(мисля че 7 часа го дават). Маршрута, който Velio е предложил също ми харесва и пак евентуално ако е взъможно ще мога да го комбинирам с разходка по цялата дължина на Мозговишка река посока Тевно езеро.
Сря Юли 18, 2012 8:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NikTod

Маршрута на Velio е добър но значително по-тежък от вашия.
Особено предложения маршрут на 27-ми. Считам, че не си заслужава да се утрепете от ходене ако минете за з. Спано поле през Башлийска порта в един ден, след като вече сте минали през в. Вихрен и Кончето.
Просто на 27-ми си качете в.Вихрен и слезте обратно. На другия ден си направете трека до х. Синанница и околностите. Преспете там и на другия ден слезте на Попина лъка.
Сря Юли 18, 2012 8:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velio

Наистина Бъндеришка порта имах предвид Laughing Не, че не става и от Башлийска де, но ще е повечко ходене Rolling Eyes

Цитат:
Гледах на картата.. Единия варинат да пропусна Връх Каменица и от Тевно да отпраша към хижа Каменица. Дали има пътека/ маршрут покрай самата река?

От Тевно езеро може да се стигне по 2 пътеки до Беговишки превал и от там към Беговица /Каменица/. Едната подсича в. Каменишка кукла и излиза на превала, а другата пътека отива до Мозговишка порта, спуска се до долината на р. Мозговица и после се качва на Беговишки превал. Мисля, че втория вариант те устройва Smile
Сря Юли 18, 2012 9:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SMitev

Мерси отново на всички и последно питане:

1. Дали да остана един ден на Тевно повече, да се разходя по реката за през деня и пак на Тевно и след това Тевно - Вихрен
или
2. Тевно - Беговица, (по цялата река , стигам до пътеката Спано Поле -> Беговица. Спя на Беговица и от там на Вихрен.

Кой маршрут си заслужава повече. Беговица - Вихрен или Тевно - Вихрен

Ако е първия: Виждам че има Вариант Беговица -> Превалски чукар - Вихрен и Беговица - Спано поле - Вихрен

Какво е положението и в двата случея като времетране и трудност.
Чет Юли 19, 2012 2:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Velio

Кафявата маркировка от Беговица до Спано поле, в по-голямата си част е една от най-скучните пътеки в Пирин /поне за мен/. Като се излезе от гората под Башлийския чукар вече бива, но щом ще носиш въдица, по-добре стой 1 вечер повече на Тевно и си обикаляй Мозговица Smile Аз поне така бих направил.
Чет Юли 19, 2012 3:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SMitev

Мерси пак! Раницата е стегната... броя часовете... ще докладвам като се върна

Чет Юли 19, 2012 3:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.