ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Боклуци
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Боклуци
Автор Съобщение
Kat

Мнение Отговорете с цитат
добре, дадено, следващия път когато се разходя на към то това дърво, специално ще го снимам.. и дано има светлина тогава... Very Happy

Сря Фев 11, 2009 6:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Горски тайни Отговорете с цитат
Kat написа:
...следващия път когато се разходя към това дърво...

Ама не казваш къде е, брей! Нищо, аз уважавам такива тайни. Хралупите ме вдъхновяват, защото в тях живеят духове. Внуците ми винаги надничат в тях за животни. Някоя снимка по-нататък, и тя ще свърши работа. Razz
Сря Фев 11, 2009 8:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Kat

ааа Oops не го крия, дървото се намира в Южен Пирин, където има и други интересни нещица Very Happy
не знаех за харлупите.. много интересно.. обаче горското същество, живеещо там може да се е задушило от тия боклуци... лоша работа Confused

Сря Фев 11, 2009 9:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Сотиров

Мнение Мечти за Пирин Отговорете с цитат
Kat написа:
...дървото се намира в Южен Пирин, където има и други интересни нещица...

Сигурно! Ще опитаме вече и натам - стига с тая Мальовица. Не съм бил там ... срам ме е да кажа колко години. А на духа не му бери грижа - той се провира навсякъде. Освен това си има и други къщи. Razz
Сря Фев 11, 2009 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Малко от около гара Лакатник и скалите:

Да де, следвай найлоните, въпросните се вееха по дърветата.

Това е до "Следвай найлоните":

Пък тази прелест е по пътечката към Голяма ниша, истинско сметище:

Там не оборка, а не знам какво трябва да се направи, имам предвид целия район около скалите и полянките, където всякакви свине къмпингуват Confused
Чет Май 07, 2009 10:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Kat

ми то тъй е, хората си обичат кочините. Как може някъде да е чисто, след като в домовете им, по улиците, на работа -- все газят боклуци??
Трябва по-сериозни мерки... Boxing Boxing Boxing

Чет Май 07, 2009 3:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
redex

Местожителство: гр.София

В Събота от Чипровския балкан карахме от Чипровци посока Копиловци през планината напълних багажника на джипа с боклуци, кой където е бивакувал всичко е зарязано на иначе красивите полянки. За такива туристи трябва метална ръка защото така неможе. Boxing Boxing Boxing Boxing Boxing Boxing Boxing Boxing Evil or Very Mad
Чет Май 07, 2009 4:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrudjan4e

Това не са туристи, а свине.... И трябва пушка.

Чет Май 07, 2009 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
gorski_pich

http://www.befsa.com/forum/showthread.php?t=4610-хайде да почистим Беглика
Пет Май 29, 2009 12:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Много стара тема, но за съжаление вечно актуална Sad !
"Кът за отдих " Evil or Very Mad веднага след баража по пътеката за хижа Хубавец , резерват Стара река.......

Пон Юли 16, 2012 11:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Сотиров

Мнение Минимално зло Отговорете с цитат
Павле, разбирам възмущението ти, но отдавна съм се примирил с натрупаните върху огнището боклуци като по-малко зло. Не е редно, отвратително е и не ми е ясно какво му пречи на човек, който е изкачил в раницата си пълна бутилка, да я върне празна! Но така боклуците поне са на едно място, при следващ огън някои от тях ще изгорят, дано. Искам да кажа, че поне някакви заченки на планинарско съзнание са проявени. По никакъв начин обаче не мога да оправдая хвърлянето на боклуци по пътеките! Салфетки, носни кърпички и дамски атрибути са най-малкото. По средата са опаковки от вафли. А най-големите са пластмасови бутилки и найлонови пликове, в които "любителят на природата " си е носил закуската. Дояло му не пътеката - там си хвърлил опаковката. Тя и свинята така...
Пон Юли 16, 2012 11:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Живота

[quote="ПАВЕЛ"]Много стара тема, но за съжаление вечно актуална Sad !
"Кът за отдих " Evil or Very Mad веднага след баража по пътеката за хижа Хубавец , резерват Стара река.......

Тези снимки си ги снимал в неделя,аз минах сутринта в 9ч от там и също снимах боклуците,само че гледам че имат и допълнение обелки от банани,та бях решил вечерта като се прибирам да почистя огнищата само че някой ме беше изпреварил,бяха останали само обелките от бананите.

Вто Юли 17, 2012 12:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Снимките са точно от тази неделя. Лошото е , че почти винаги това място си "държи" боклук. Причината - лесен достъп за местните курбанджии(1 час от Карлово), които с гордост наричат тази свинщина "ходене на Балкан"! И за псевдо-туристите, разбира се - защо да им тежат в раниците бананови кори, след като си има вече "разработено" местенце за тях Twisted Evil !

Вто Юли 17, 2012 8:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Обелките от банани са безобидни, грозно е, но поне са органични... виж кенчетата... колко трябва да си прост, че да не я смачкаш тая тенекия и да не си я прибереш Evil or Very Mad
Сря Юли 18, 2012 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Сотиров

Мнение А държавата? Отговорете с цитат
Колкото и да звучи "социалистически" - че все държавата трябва да работи вместо нас, ще го поставя и този въпрос. Има ли служби за почистване? Има. Къде са? Няма ги! Колкото и да са съзнателни туристите, винаги се трупат боклуци. Затова си има служби, които да събират. Така е по цял свят. Преди време писах за боклуците до чешмите по шосето Превала - Перелик. Бяха тонове! Сега ги няма. Значи някоя служба ги е събрала. Само че освен петте надписа "Не хвърляйте боклуци" няма нито едно кошче! Значи може да се чисти и се чисти. Но не навсякъде. Бях снимал една камара автомобилни гуми на пътя "Студенец" - Превала. На метри от шосето Широка Лъка - Смолян. Стоят си вече години! Очевидно са на някое автостопанство, което е правило водопровода. Обаче никой не ги вдига. Е, съжалявам, но автомобилни гуми не мога да помъкна! Никакъв проблем не е да се създаде организация и с малки, но високопроходими камиончета да се събират боклуците поне от официално обособените кътове за почивка, където би трябвало да има кошчета, а не боклуците да се хвърлят в огнищата. Съвсем пресен пример - Орфеевите скали и Соколица в Пампорово. Има чудесни нови беседки, но дори кошче няма. И резултатът е като на снимките.

Не искам да отварям нова тема, затова ще повдигна тук един стар въпрос. Сече се яко. Кога без ред, кога наред - това е друг проблем. Не мога да разбера обаче какви са тия горски и къде са си получили дипломите, щом разрешават стотици хиляди тонове дървесна маса от обрязаните клонаци да се оставят в гората! Купчините изсъхнали клони край дънерите са разпространители на всякакви горски зарази, да не говоря за опасността от пожари. Те ако пламнат - ще стане като на Витоша. В същото време се говори за "биоенергии", а дървесната маса е чудесен източник. Някой замисля ли се изобщо какво остава след "планомерната" сеч или само брои кубиците обла дървесина?
Сря Юли 18, 2012 10:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 7 от 7

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.