Забравих че правилата във офроуд форума са по различни,тези снимки няма да се виждат без регистрация.
Съб Юли 14, 2012 12:20 pm
Сотиров
Приказки наедро
Балканджия, много се извинявам, но глупости говориш! Откъде ти хрумна, че всички седят пред монитора и гледат природата по интернета? Че тия хиляди, дето ти ги изкарваш платени агенти на чужди държави, зер не са планинари и не чистят? Просто твоето е толкова глупаво обвинение, че ме е срам да го опровергавам! Аз, като се връщам от 7-те езера заедно с внуците и носим четири раници с боклуци, това нищо ли е? Същото правим и на Витоша, и на Лозенската планина, и на Родопите - където ходим, бутилките край пътеките се смачкват с крак и се блъскат в торбата. А тия, които ти изкарваш най-долни продажници, точно те победиха за Иракли, Витоша, Странджа и продължават да се борят за природата. Айде, моля ти се, отиди да ги приказваш приказките си по БТВ заедно с Цеко Минев - тука няма да срещнеш разбиране!
Съб Юли 14, 2012 12:41 pm
Живота
Re: Приказки наедро
Сотиров написа:
Балканджия, много се извинявам, но глупости говориш! Откъде ти хрумна, че всички седят пред монитора и гледат природата по интернета? Че тия хиляди, дето ти ги изкарваш платени агенти на чужди държави, зер не са планинари и не чистят? Просто твоето е толкова глупаво обвинение, че ме е срам да го опровергавам! Аз, като се връщам от 7-те езера заедно с внуците и носим четири раници с боклуци, това нищо ли е? Същото правим и на Витоша, и на Лозенската планина, и на Родопите - където ходим, бутилките край пътеките се смачкват с крак и се блъскат в торбата. А тия, които ти изкарваш най-долни продажници, точно те победиха за Иракли, Витоша, Странджа и продължават да се борят за природата. Айде, моля ти се, отиди да ги приказваш приказките си по БТВ заедно с Цеко Минев - тука няма да срещнеш разбиране!
С такива кат тебе съм се отказал да споря много отдавна.Постарай се обаче втори път да не ми обясняваш "къде да отида",да не ти обясня аз на тебе къде да отидеш.
Въпросните "спонтанни" протести ми напомнят на едни други спонтанни митинги на които имаше лозунги "Смърт на Трайчо Костов". Айде нема нужда.В БГ спонтанни протести няма-всичко е инспирирано от някой,още повече през последните години,когато обществото е дотолкова обезверено че единствения който редовно го виждам по всякакви протести е един човечец с побеляла къдрава коса,който видимо е не на ред с главата.Въобще ситуацията с протестите напомня едни времена които Вазов много добре е описал-
Цитат:
Само един човек се мяркаше там, като един призрак.Той беше Мунчо....Обесиха го на касапницата
Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира.
Няма да коментирам че протестите примерно след края на кметстването на Софиянски за боклука бяха инспирирни от ПП "Атака"(те им носиха и храна и кво ли не),а тези за шистовия газ от Позитано-20(там вече се плащаше).Благодарение на вторите се сбодихме за добро или за лошо с цена на газа между 2 и 4пъти по-висока от тази в Германия и САЩ.Въобще тва със спонтанните протести го разправяй на внуците с които ходите по планините-те по-може да ти фанат вяра.Няма да коментирам и че една огромна част от природозащитниците които скачат по площадите са виждали планината само на снимка.Има много хора които са взели присърце идеята наистина-ходят,чистят,оправят пътеки,мостове,маркират,помагат при пожарите(ама не да идат до там,да си натъркат лицето с въглен,да се снимат и да се приберат кротко вкъщи да сърфират из фейсбук и да громят из него враговете на българската природа).Тия истинските обаче няма да ги видиш по площадите и по фейсбук-просто защото разчитат на стария библейски принцип-"Когато правиш добро го прави така че лявата ръка да не знае какво върши дясната".Всичко останало е позьорщина.
Цитат:
Че тия хиляди, дето ти ги изкарваш платени агенти на чужди държави, зер не са планинари и не чистят?
Айде нема нужда-дори и от баналната случка със тъпкането на зеленината в Борисовата градина човек може да си направи достатъчно сериозни изводи за манталитета на тези люде...А че ходят по планината-спор няма.Само че ходят по Рила за "вълшебни гъби",като ги гледам повечето от скачащите по площадите екологчета как им блестят очичките...Типичните утрепки на обществото-млади лентяи с утопични идеи в главата-в Гърция им викат анархисти,тука-еколози.Нито някога идеите им ще се сбъднат,да не кажа и че мнозинството не знаят и за кво са там.А на тия дето ги насъскват далаверката си им върви...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Ето една статия за далаверите на Зелената мафия,имаше и още една по шокираща,колко милиона са получили водачите им......
Интересно ми е защо не се протестира на горите извън защитените територии,там горите са превърнати в пустиня,защо не се протестира за намаляването на лова,всеки втори стана ловец,животните ще ги гледаме само по снимките.
Статията е лъжлива. Наричат екскурзианти почитателите на по-щадящото ползване на природата, а редовно екскурзии се организират в противниковия им лагер. Статията ли не си прочел, или не следиш какво става? Преди Последният пореден пример е от преди месец, май покрай събиранията на Орлов мост. Тогава имаше обяви кога и къде са безплатните автобуси от някъде на юг - Благоевград, или нещо такова.
Поправи си мнението, че така ти се излагаш. Каквато и идея да ни представяш, трябват ти смислени доводи.
А протестите са за спазване на законодателството по принцип, не само за части от Витоша, Пирин, незаконни строежи или друго. Съответно и правилният дърводобив се включва в това. Ловът се контролира, а благодарение на критикуваните от теб природозащитници може да видиш животни, които иначе вече да ги нямаше.
Неприятно е да има такова нискокачествено писане във форума!
Нед Юли 15, 2012 11:04 am
Emil
Balkandjiq, можеби си прав за някои неща, но проспускаш нещо много важно. И то е, че понеже слагаш всички под общ знаменател а себе си извън него.
Също така немога да те разбера, защо трябва да скачаш на всеки, които си напише мнението и веднага да съдиш и да лешпваш етикети.
Не знаеш ли че всеки си има негово мнение?
От писанията ти разбирам, че явно рзбираш от всичко и познаваш всички. Включително знанията ти за "вълшебните гъбички" по Рила да не говорим.
Според тебе излиза, че всички на Орлов Мост са били надрусани. Така ли?
И не се мъчи да ми отговаряш в заядливия си стил.
Можеш ли да ни отговориш на следните въпроси:
1. Ти беше ли там? (на Орлов мост)
2. Вида ли лично някого, който протестира, очи в очи?
3. Познаваш ли лично някого от протестиращите?
И още нещо. Ти какъв личен пример даваш?
Нед Юли 15, 2012 8:57 pm
Сотиров
Много точно и убедително
Благодаря ти, Емиле, за точния изказ! Това за знаменателя най-вече като математика ми хареса!
Нед Юли 15, 2012 10:24 pm
Balkandjiq
Emil написа:
И то е, че понеже слагаш всички под общ знаменател а себе си извън него.
Къде виждаш да съм се сложил извън този знаменател?И въобще кой е този знаменател-да,спадам към пешите туристи и аз.Джип нямам,мотор-също,не мога даже да карам хубаво,но айде пиши ме към офроудърите щото ги защитавам.Към еколозите и природозащитниците обаче не искам да ме числят по никакъв повод.Прекалено много обичам природата за да съм еколог!
Emil написа:
Включително знанията ти за "вълшебните гъбички" по Рила да не говорим.
Наркомани ще викаш на лапетата у вас.Да ти е идвало на акъл че може да съм научил къде и кво расте примерно от една тема със снимки пусната в този форум преди 3 дена???На мене не ми бери грижата,ти си бери грижата за твоите лапета къде и какво правят,да не се наложи да посегнат на нещо и после да дойдат при мене да ги лекувам.
Emil написа:
И още нещо. Ти какъв личен пример даваш?
Квот съм направил за планината си го знам аз и не искам да става публично достояние.За втори път казвам в темата и дебело искам да го подчертая-че от мене какво съм направил за природата и планината няма да научиш ако ще и на челна стойка да ми застанеш-при мене важи простия библейски принцип "когато човек прави добро лявата ръка да не знае какво върши дясната".Ако очакваш да скокна да се бия у гърдите колко раници боклук съм свалил,връз кви шишета съм скачал и съм ги тъпкал у раницата-значи си сбъркал човека.Виж там по-нагоре един имаше-той обясняваше.На прима виста се сещам за поне трима души от този форум,които тихомълком правят доста неща за планината.Без излишни гръмки фрази,без подскачане по мегданите с патетични лозунги и биене у гърдите какво сте били свършили,кои местности били спасили,къв огромен принос имали и т.н. и т.н..Айде нема нужда-викам да ви направим Главни Боклукчии на Републиката и да се свършва.Поне като знам каква мощна сган от еколози се беше струпала на Орлов мост ще ми е едно спокойно на душата-от толкова паплач една хартишка да падне в планината-веднага ще се намери кой да я вдигне,даже ще я излови във въздуха още преди да е паднала...
И въобще не знам кво заподскачахте и се озъбихте??Кво-сложиха ли ви у малкия джоб офроудърите-сложиха ви... Докато вие заливате интернет със патетични призиви,петиции и прочие безподни фъфления в защита на българската природа хората решиха,заминаха и почистиха...И мигом станаха лоши.А вие-вий сте много убави,нали!? Само гледайте от толкоз много природозащитна дейност да не ви хване някой маясъл-че лятото от много седене пред компютъра задника се спарва...
Онези с джипките много бързо им порасна работата, бързо и ще залезе.
Пон Юли 16, 2012 1:10 am
Emil
Balkandjiq, не знам откъде ти е този жлъч в словото, но явно не си разбрал пак за какво говорим.
Поне малко вникни в текста, който хората ти пишат преди да скочиш да се оправдаваш и защитаваш.
На какви деца у нас искаш да викам наркомани? На моите ли? Ти първо намекваш, че всички са били надрусани а сега ми казваш да викам наркомани на децата си. Уточними го това, за да ти кажа после ти какво ще викаш.
И къде ги видя тези еколози? Явно медиите са постигнали целта си при теб да повярваш, че това са еколози.
Сериозно ти казвам, вместо да дрънкаш врели не кипели злобни изказвания, вземи се информирай малко по-подробно за нещата.
И като си толкова велик и знаещ, защо не си сложиш истинското име и снимката?
Бъди открит, покажи кой си, какво правиш, защо го правиш и т.н.
Сигурен съм че не ти стиска, по-добре ти е да се крише зад ника, защото така можеш безотговорно да се опитваш да обвиняваш и обиждаш хората.
О, май забравих, ти си направил толкова много добро за всичко и всички, че не искаш да се разчува и затова си анонимен.
Към модраторите
Дайте да направим нещо с анонимността. Когато някой говори против друг да може да го прави само ако не е анонимен и скрит зад ник.
В ротивен случай да му се трият постовете. Все пак сме във форума да се забавляваме и споделяме, поне аз и тези които познавам, а не да слушаме глупости, като тези на балканджията.
Нека анонимността да остане за качването на снимки и пътеписи, т.е. за пъричната идея на фоумра да споделиш къде си ходил. Но започне ли се някакъв дебат, особенно в който лепваш етикети на другите, нека бъдем открити и да не се крием зад разни никове.
Пон Юли 16, 2012 8:45 am
Balkandjiq
Хехе,ти вече почна нацяло да се излагаш.... Допреди малко философстваше на тема "че хората можело да имат различни мнения".Сега отведнъж нещо не щеш да ги слушаш тези мнения-
Цитат:
а не да слушаме глупости, като тези на балканджията.
Що?Щот не ти изнасят ли?
А интернет е свободно място-всеки може да се представя както сметне за добре-било с име,било с ник,било като напълно анонимен.Ако искаш непременно всеки влизащ в интернет да има снимка,записани трите имена,ЕГН и номер на ЛК-то още утре заминавай за Беларус или Северна Корея.Там има и цензори,които четат съобщенията пуснати из интернет и ги одобряват преди да се появят.Времената за които бленуваш отдавна отминаха-ако не усещаш сме 2012та,а не времето на Брежнев....Имал съм право на мнение само ако си сложа името и снимка...А да си снимам нещо друго не щеш ли?Да му се полюбуваш така???
Средния пръст бе,не нещо друго,да не си помислиш нещо....
А това кат го прочетах щех да падна-
Цитат:
И къде ги видя тези еколози? Явно медиите са постигнали целта си при теб да повярваш, че това са еколози.
Що да не са еколози?Във всяка една нормална държава подобни протести се вършат от еколози,природозащитни НПО,зелени партии и т.н. и т.н.Сега че в България думичката "еколог" е станала мръсна дума си е изцяло заслуга на еколозите,не моя...
Аз лично, не ги уважавам, нито по асфалтовите пътища, а за горските пътеки никак.
По асф.пътища не спазват никакви правила.В Бургас като стане 24ч. тръгват да се разхождат по главните улици. А за парка е даже противопоказно. Разбирам за адреналина, но трябва да се съобразяват и с правилата.
В гората да им определят някакви странични терени.
Пон Сеп 24, 2012 7:47 pm
Сотиров
Съвпадащи виждания
toni g написа:
Аз лично, не ги уважавам...
Започваме да се разбираме по някои въпроси, което е едно добро начало. Пък ако пуснеш и някой пътепис със снимки, както ние правим, съвсем ще се опознаем. До степен да прескачаме с децата мечите бърлоги.
Да, разбира се, по някои теми ще мислим еднакво, по други ще се разминаваме, нормално е.
И пътепис със снимки ще кача, но аз съм много заангажирана /проектант съм, проектирам това дето вие много мразите да се реализира към любимите планини/ ,но ще намеря време. Не съм много добър фотограф, разчитам повече на качествата на фотоапарата.
Ако имах възможност бих ходила всеки месец в гората, Странджа ми е близко, но не е висока планина /няма и мечки за сега/, казват ,че са появили рисове.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 6 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети