Привет на всички колеги планинари
Понеже бяхме на Приморско миналата седмица, малко забавихме нашия фото разказ за двуневната ни разходка Карлово-х.Васил Левски, която осъществихме на 22-23 Юни 2012г.
Първоначално мислехме да се откажем тъйкато една от най-малките участнички в прехода си счупи ръката един ден преди заминаването, ала въпреки всичко старта бе сутринта на 22 юни за град Карлово. В самото Карлово по обяд в 12,30ч имахме малък проблем с намирането на сервиза на Димчо, ала с малко повече питане в центъра се оправихме.
В началото през боровата горичка и пътеката покрай скалите бе малко тегаво и жешко ала след няколко презареждания с вода и кратки почивки достигнахме до Баража над Карлово, зад който има обособен кът за отдих с пейки и маси край реката. След малка закуска се отправихме към х.Хубавец, като бяхме приятно изненадани от пътеката, която се виеше край Стара река и бе изцяло на сянка в гората. На х.Хубавец с усмивка ни посрещна хижаря Бай Ангел. След кратка раздумка поехме към х.Балкански рози, която след 3 часа ходене се оказа заключена -липсва хижар има проблем с покрива. Въпреки, че двете малки туриски(на 5 и 6 годинки) бяха вече физически изтощени ние след кратък семеен съвет се отправихме нагоре към х.Васил Левски. Малко преди смрачаване след осем часа преход с многобройни почивки и закуски, успешно финиширахме на хижа Васил Левски където вече имаше голяма варненска група, която празнуваше след слизането си от Заслон Ботев. На сутринта се разходихме до Карловското пръскало и си направихме снимки за спомен. Върнахме се в хижата за да се сбогуваме с Бай Вълко и след което поехме надолу към х.Хубавец и Карлово.
В началото, в боровата гора над Карлово
А сега накъде ?!?
Двете братовчедки преди Баража
Почивка зад Баража
Кръстовището за х.Равнец
Малко преди х.Хубавец
Пристигането на х.Васил Левски -осем часа след старта без чужда помощ или носене
Пред кухнята преди закуска -кой е по-гладен
На връщане в дъжда с мама, между х.Балкански рози и х.Хубавац
Последната промяна е направена от t.hristov на Пон Юли 09, 2012 7:52 am; мнението е било променяно общо 7 пъти
Нед Юли 08, 2012 5:21 pm
ПАВЕЛ
Тъкмо да изръся някоя глупост за времетраенето на похода, когато видях албума ......Браво, чудесно нещо е присъствието на малки деца в планината ! А и от снимките си личи, че това много им харесва
meco puh, сърдечно благодаря за отправените поздравления
Очакваме в най-скоро време фото-разказ за Мусала -Мальовица, след това Ботев -Кадемлиите
Сря Юли 11, 2012 10:22 am
lz1gjd
Аз на 7ми срещу 8ми Юли бях на хижа Левски и за мое огромно учудване имаше вероятно около десет деца заедно с родителите си, повечето бяха дошли от Добрила а на сутринта в Неделя запрашиха нагоре по пътеката за Рай/Ботев ... Всички бяха толкова ентусиазирани и нито едно не чух да се оплаква, много ми допадна картинката.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети