търся подходящи места около София, където човек може да отиде на чист въздух с бебе на 2 месеца.
Ограниченията са:
* да се стига с автомобил
* не повече от 30-40 минути
* да има сянка
* да има широка поляна за игра с баткото
* в идеалния случай да е проходимо за бебешката количка
Споделям мисълта на Платон (или май беше Аристотел) - ако аз имам ябълка и ти имаш ябълка и си ги разменим, пак всеки от нас ще има по една ябълка. Но ако аз имам идея, и ти имаш идея, и си ги разменим - всеки ще има по две идеи. Така че ще споделя с вас някои от местата, които знаем:
* Комплекс "Камбаните" - хем си в града, хем си в гората. Но е и много посещаван и като ги заудрят тези камбани бебето се буди
* Германски манастир - от него почва път, малко друса, но води до най-различни поляни, подходящи за случая. Хубавото е, че масата народ не продължава на повече от 100 метра от манастира, а интересните места са след това
* Дендрариума на Витоша
* Горнобански манастир и Бонсови поляни
Чет Юли 05, 2012 2:25 pm
баир–будала
С бебе около София - идеи
Може и в София-Южен парк :езерца с патенца ,рекичка и полянки ...идилия.И отговаря на всички ограничения.
_________________ to be continued...
Чет Юли 05, 2012 3:18 pm
f(x)dx
В София става и Борисовата градина, и паркът на Банкя, и Западен Парк
но търся в планините
Чет Юли 05, 2012 4:21 pm
dobber
Всичко на Витоша, което е достижимо с кола става за разходка. Офелиийте, Златни мостове, х. Еделвайс, Момина поляна. Все разходки по асфалт. Пътеките на Витоша ще са трудно проходими с количка, но пък ако ползвате слинг, ще може да стигнете почти навсякъде. Ние редовно правихме прехода от Офелийте до х. Еделвайс - почти изцяло в сянка и само един баир. Повечето Витошки хижи (в тази част на планината) са през 20-30 минути в едната посока.
Аз лично не харесвам Момина поляна и Дендрариума, защото е по-населено дори и от борисова градина.
Чет Юли 05, 2012 5:34 pm
dobber
Ако изберете разходка по асфалт, трябва да знаете че основният трафик които ходи към/след Златни Мостове приключва до Момина скала и Офелийте. Т.е. след тези места, почти няма автомобилен трафик и може спокойно да се разходите.
Чет Юли 05, 2012 5:36 pm
Emil
Над Момина Скала е асфалт а след Офелиите е павета. Ако това има значение за вас.
Смея да твърдя, че над Момина Скала има по-малко коли отколкото над Офелиите. Тама горе някой път няма къде да се спре даже. Все пак има 3-4 хижи на куп със заведения.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети