ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
3 дневен преход за сам човек - варианти
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
3 дневен преход за сам човек - варианти
Автор Съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение 3 дневен преход за сам човек - варианти Отговорете с цитат
Здравейте. За първи път ще правя преход сам. Избрал съм си два маршрута и ми трябва съвет кой е по подходящ при условие че имам малък опит и много желание и горе - долу добра екипировка. Смятам че съм в добра форма (проблем са ми повече продължителните спускания отколкото изкачванията). Smile
1 вариант - 1 ден Рилски Манастир - х. Рибни езера - 2 ден х. Р. Езера - х. Македония - 3 ден х. Македония - Рилски Манастир
2 вариант - 1 ден от гр. Бистрица - х. Иван Вазов - 2 ден х. Иван Вазов - през Рилският манастир - до Бричебор или Грамадливица или някъде между тях - 3 ден през х. Македония до Семково.

1 вариант ми се струва малко скучен (с изключение прехода от Рибни до Македония), но може и да е по - подходящ за сам човек Confused
а 2 вариант - повече ме притеснява как ще слезна до Белица от Семково. Има ли някакъв редовен транспорт ? А и транспорта от Белица до София няма много варианти Shocked Този маршрут ми харесва повече, някой по - опитен ако може да сподели как му се вижда цялата раота .. Question

С палатка съм
Нед Юни 17, 2012 11:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
От София до Рилският манастир има редовен автобусен превоз всеки ден. От там нагоре към х.Иван Вазов. След това ще се спуснеш да разгледаш Езерата, от най-долното езеро има лифт до Паничище, от там надолу на стоп до Сапарева баня Smile
Този твоя 2-ри вариант от Бистрица до х.Иван Вазон без собствен транспорт няма как да стане.
Нед Юни 17, 2012 1:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Благодаря Ивайло. Още веднъж изчетох твоя пътепис и коментарите по долу. Нямам търпение вече да потеглям
Very Happy , но ще обмисля и третият вариант и тогава ще реша. Все пак има цели 4 дни до старта Sad

а мястото с въжетата на Павлев връх не си успял да го снимаш ?
Нед Юни 17, 2012 3:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Да ,krasy, вторият вариант отпада. Много е а и накрая хич не е сигурно как ще се прибера. А пък не ми се минава през Рилските - искам да избягам от навалицата Very Happy
Нед Юни 17, 2012 3:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

За прибиране от Семково-доста несигурно, но ние сме го ползвали-бусче,което обира работниците по хотелите..ама е само за краен вариант.Иначе си е махане 2ч. по Хасфалта...
А въжето по Павлев връх специално за ЛЯТОТО е по-скоро декоративно...
Пон Юни 18, 2012 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
баир–будала

Много добър маршрут за три дневен преход с редовен транспорт до манастира и от Сапарева баня до Дупница : 1 ден Рилски манастир-х.Ив.Вазов(6-8 ч. според формата); 2 ден х.Ив.Вазов- Седемте езера-х.Скакавица (недълъг преход с приказни гледки, особенно от Раздела към Езерата) за предпочитане с преминаване през циркуса на езерата ; 3 ден х.Скакавица-Сапарева баня. Smile Това на времето беше първият ми поход в Рила. Wink Smile

Пон Юни 18, 2012 10:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Много добър маршрут за три дневен преход с редовен транспорт до манастира и от Сапарева баня до Дупница : 1 ден Рилски манастир-х.Ив.Вазов(6-8 ч. според формата); 2 ден х.Ив.Вазов- Седемте езера-х.Скакавица (недълъг преход с приказни гледки, особенно от Раздела към Езерата) за предпочитане с преминаване през циркуса на езерата ; 3 ден х.Скакавица-Сапарева баня. Smile Това на времето беше първият ми поход в Рила. Wink Smile

Правил съм част от този маршрут - от Вазов до Скакавишкият водопад, там лагерувахме до "кубчето на Рудик" Very Happy , беше мн хубаво. А сега ми се иска да направя нещо ново.
Така че ще тръгна през Рилският (ще спра буса на Бричебор) от там до Македония, 2 ден Македония - Рибни , 3 ден се връщам към Рилският. Благодаря на всички за коментарите и съветите. Cool
Вто Юни 19, 2012 8:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Успех и хубаво време желая!От Бричебор до Македония ми е непознато-трябва и аз да се занеса нататък...пиши като се върнеш и най вече-разписанието на маршрутките от и за Рилски манастир!!!
Вто Юни 19, 2012 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Иво,знам и съм чел темата,в която подробно описваш транспорта-благодаря ти!Идеята е да не би някоя умна дупнишка или благоевградска (примерно)глава да е измислила нещо ново-да пусне или(не дай си боже)да спре някое бусче!Нем лошо Мечо да "рефрешне"инфото,дет` се вика Very Happy Не го приемай лично!
Сря Юни 20, 2012 8:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Ето малко снимки от прехода

https://picasaweb.google.com/107282661563501826521/24062012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMy3g6nUuLCsXQ&feat=directlink

От Бричибор до х. Македония първоначално се върви доста по път до Радовичка река. От там надясно покрай реката, след километър, два пътеката свърва рязко наляво нагоре по склона. Следва стръмно изкачване, след това не толкова стръмно Smile. Там където се събират пътеките се появява някакъв път Smile а пътеките изчезват. Явно всички ползват пътя, макар че той е доста обиколен, до х. Македония. Просто ако следвате маркировката, а това е трудно, з-то пътека няма а след време и маркировката изчезва Smile. А от Македония до Рибни е приказно - страхотни гледки, има пътека , маркировка всичко Smile слънце ме пече, дъжд ме валя, после пак ме пече, пак ме валя - беше много хубаво. Това беше най - хубавият ден от целият преход Smile. Слизането към Рилският от Рибни е по пътека до Тиха Рила, после е път, но би трябвало да има и пътека, която аз пропуснах. От кирилови до рилският може и по пътеката през гората, много по хубаво е и по - безопасно Smile. Като започне пътя от Кирилови поляни търсете пътеката вляво, ако слизате към Рилският, но аз хванах пътеката по надолу а не отначалото
Сря Юли 04, 2012 7:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
баир–будала

ZCEZBPM написа:
Very Happy Very Happy
......................................................................................................................................................
Някой ден непременно мини от Рибни през рида Бричебор до Рилския манастир.
Дерт ми е да я мина тая отсечка,но май не била маркирана.Ако може малко инфо за ,,маршрута,, Smile .

Чет Юли 05, 2012 2:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Непремено ще се пробвам, но като се съберем стабилна групичка. Някак си не е много забавно като се позагубиш и си сам Smile ,а тази пътека изглежда много приключенски Very Happy

А сега се чудя къде ли да маам крачолите следващят път Rolling Eyes , май пак ще съм сам, другите са много заети Think
Чет Юли 05, 2012 9:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

баир–будала написа:
ZCEZBPM написа:
Very Happy Very Happy
......................................................................................................................................................
Някой ден непременно мини от Рибни през рида Бричебор до Рилския манастир.
Дерт ми е да я мина тая отсечка,но май не била маркирана.Ако може малко инфо за ,,маршрута,, Smile .

ъъъъм, миналото лято въпросната пътечка, която слиза към манастира, беше дооооста "виртуална"... само по машинката се движехме. Ако не я знаеш къде е - шансът да я хванеш е близо до нулев.

http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2985
Пет Юли 06, 2012 4:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
баир–будала

Езатова търся повече информация.То и в пътеводителя на Ж.Радучев има някакво описание (не че се е променила кой знае толкова планината).P.S.става дума за летен преход.

Последната промяна е направена от баир–будала на Пет Юли 06, 2012 8:38 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Юли 06, 2012 4:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

На мен ми е трудно да кажа кое точно ребро се хващаше Laughing
в темата, която посочих има някоя и друга снимка - доколкото може да са ориентир.
Пет Юли 06, 2012 4:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.