Автор |
Съобщение |
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
3 дневен преход за сам човек - варианти |
|
Здравейте. За първи път ще правя преход сам. Избрал съм си два маршрута и ми трябва съвет кой е по подходящ при условие че имам малък опит и много желание и горе - долу добра екипировка. Смятам че съм в добра форма (проблем са ми повече продължителните спускания отколкото изкачванията).
1 вариант - 1 ден Рилски Манастир - х. Рибни езера - 2 ден х. Р. Езера - х. Македония - 3 ден х. Македония - Рилски Манастир
2 вариант - 1 ден от гр. Бистрица - х. Иван Вазов - 2 ден х. Иван Вазов - през Рилският манастир - до Бричебор или Грамадливица или някъде между тях - 3 ден през х. Македония до Семково.
1 вариант ми се струва малко скучен (с изключение прехода от Рибни до Македония), но може и да е по - подходящ за сам човек
а 2 вариант - повече ме притеснява как ще слезна до Белица от Семково. Има ли някакъв редовен транспорт ? А и транспорта от Белица до София няма много варианти Този маршрут ми харесва повече, някой по - опитен ако може да сподели как му се вижда цялата раота ..
С палатка съм
|
|
|
Нед Юни 17, 2012 11:50 am |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
От София до Рилският манастир има редовен автобусен превоз всеки ден. От там нагоре към х.Иван Вазов. След това ще се спуснеш да разгледаш Езерата, от най-долното езеро има лифт до Паничище, от там надолу на стоп до Сапарева баня
Този твоя 2-ри вариант от Бистрица до х.Иван Вазон без собствен транспорт няма как да стане.
|
|
|
Нед Юни 17, 2012 1:06 pm |
|
|
Йосарян
|
|
|
Благодаря Ивайло. Още веднъж изчетох твоя пътепис и коментарите по долу. Нямам търпение вече да потеглям
, но ще обмисля и третият вариант и тогава ще реша. Все пак има цели 4 дни до старта
а мястото с въжетата на Павлев връх не си успял да го снимаш ?
|
|
|
Нед Юни 17, 2012 3:34 pm |
|
|
Йосарян
|
|
|
Да ,krasy, вторият вариант отпада. Много е а и накрая хич не е сигурно как ще се прибера. А пък не ми се минава през Рилските - искам да избягам от навалицата
|
|
|
Нед Юни 17, 2012 3:42 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
За прибиране от Семково-доста несигурно, но ние сме го ползвали-бусче,което обира работниците по хотелите..ама е само за краен вариант.Иначе си е махане 2ч. по Хасфалта...
А въжето по Павлев връх специално за ЛЯТОТО е по-скоро декоративно...
|
|
|
Пон Юни 18, 2012 10:43 am |
|
|
баир–будала
|
|
|
|
Много добър маршрут за три дневен преход с редовен транспорт до манастира и от Сапарева баня до Дупница : 1 ден Рилски манастир-х.Ив.Вазов(6-8 ч. според формата); 2 ден х.Ив.Вазов- Седемте езера-х.Скакавица (недълъг преход с приказни гледки, особенно от Раздела към Езерата) за предпочитане с преминаване през циркуса на езерата ; 3 ден х.Скакавица-Сапарева баня. Това на времето беше първият ми поход в Рила.
_________________ to be continued... |
|
|
Пон Юни 18, 2012 10:57 am |
|
|
Йосарян
|
|
|
Много добър маршрут за три дневен преход с редовен транспорт до манастира и от Сапарева баня до Дупница : 1 ден Рилски манастир-х.Ив.Вазов(6-8 ч. според формата); 2 ден х.Ив.Вазов- Седемте езера-х.Скакавица (недълъг преход с приказни гледки, особенно от Раздела към Езерата) за предпочитане с преминаване през циркуса на езерата ; 3 ден х.Скакавица-Сапарева баня. Smile Това на времето беше първият ми поход в Рила. Wink Smile
Правил съм част от този маршрут - от Вазов до Скакавишкият водопад, там лагерувахме до "кубчето на Рудик" , беше мн хубаво. А сега ми се иска да направя нещо ново.
Така че ще тръгна през Рилският (ще спра буса на Бричебор) от там до Македония, 2 ден Македония - Рибни , 3 ден се връщам към Рилският. Благодаря на всички за коментарите и съветите.
|
|
|
Вто Юни 19, 2012 8:11 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Успех и хубаво време желая!От Бричебор до Македония ми е непознато-трябва и аз да се занеса нататък...пиши като се върнеш и най вече-разписанието на маршрутките от и за Рилски манастир!!!
|
|
|
Вто Юни 19, 2012 9:51 pm |
|
|
fena73
|
|
|
Иво,знам и съм чел темата,в която подробно описваш транспорта-благодаря ти!Идеята е да не би някоя умна дупнишка или благоевградска (примерно)глава да е измислила нещо ново-да пусне или(не дай си боже)да спре някое бусче!Нем лошо Мечо да "рефрешне"инфото,дет` се вика Не го приемай лично!
|
|
|
Сря Юни 20, 2012 8:05 am |
|
|
Йосарян
|
|
|
Ето малко снимки от прехода
https://picasaweb.google.com/107282661563501826521/24062012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMy3g6nUuLCsXQ&feat=directlink
От Бричибор до х. Македония първоначално се върви доста по път до Радовичка река. От там надясно покрай реката, след километър, два пътеката свърва рязко наляво нагоре по склона. Следва стръмно изкачване, след това не толкова стръмно . Там където се събират пътеките се появява някакъв път а пътеките изчезват. Явно всички ползват пътя, макар че той е доста обиколен, до х. Македония. Просто ако следвате маркировката, а това е трудно, з-то пътека няма а след време и маркировката изчезва . А от Македония до Рибни е приказно - страхотни гледки, има пътека , маркировка всичко слънце ме пече, дъжд ме валя, после пак ме пече, пак ме валя - беше много хубаво. Това беше най - хубавият ден от целият преход . Слизането към Рилският от Рибни е по пътека до Тиха Рила, после е път, но би трябвало да има и пътека, която аз пропуснах. От кирилови до рилският може и по пътеката през гората, много по хубаво е и по - безопасно . Като започне пътя от Кирилови поляни търсете пътеката вляво, ако слизате към Рилският, но аз хванах пътеката по надолу а не отначалото
|
|
|
Сря Юли 04, 2012 7:43 pm |
|
|
баир–будала
|
|
|
|
|
|
......................................................................................................................................................
Някой ден непременно мини от Рибни през рида Бричебор до Рилския манастир. |
Дерт ми е да я мина тая отсечка,но май не била маркирана.Ако може малко инфо за ,,маршрута,, .
_________________ to be continued... |
|
|
Чет Юли 05, 2012 2:37 pm |
|
|
Йосарян
|
|
|
Непремено ще се пробвам, но като се съберем стабилна групичка. Някак си не е много забавно като се позагубиш и си сам ,а тази пътека изглежда много приключенски
А сега се чудя къде ли да маам крачолите следващят път , май пак ще съм сам, другите са много заети
|
|
|
Чет Юли 05, 2012 9:45 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
|
|
......................................................................................................................................................
Някой ден непременно мини от Рибни през рида Бричебор до Рилския манастир. |
Дерт ми е да я мина тая отсечка,но май не била маркирана.Ако може малко инфо за ,,маршрута,, . |
ъъъъм, миналото лято въпросната пътечка, която слиза към манастира, беше дооооста "виртуална"... само по машинката се движехме. Ако не я знаеш къде е - шансът да я хванеш е близо до нулев.
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2985
|
|
|
Пет Юли 06, 2012 4:03 pm |
|
|
баир–будала
|
|
|
|
Езатова търся повече информация.То и в пътеводителя на Ж.Радучев има някакво описание (не че се е променила кой знае толкова планината).P.S.става дума за летен преход.
_________________ to be continued...
Последната промяна е направена от баир–будала на Пет Юли 06, 2012 8:38 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Юли 06, 2012 4:14 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
На мен ми е трудно да кажа кое точно ребро се хващаше
в темата, която посочих има някоя и друга снимка - доколкото може да са ориентир.
|
|
|
Пет Юли 06, 2012 4:27 pm |
|
|
|