миии, точно за удоволствие си ходим, аз междувременно успявам да нащракам и поне 200-300 снимки
Въпросът не е в бързането, всеки си има темпо, което му приляга най-добре. На мен ми е трудно да ходя по-бавно, т.е. умишлено да забавям крачката, изморявам се повече, но пък не карам никого да ме гони
Сря Окт 26, 2011 5:51 pm
ferdi_mruvkata
Gamina написа:
миии, точно за удоволствие си ходим, аз междувременно успявам да нащракам и поне 200-300 снимки
ти значи си страхотна компания
а стегнатото ходене изобщо не ощетява гледките. Даже се виждат повече гледки
За да не създавам нова тема, ше използвам тази. Известно ми е, че маршрута от Беклемето до Козя стена, като цяло е лек. Не съм го минавала. Разполагаме с три дни този уикенд, но петъка до към следобед - 17h ни е зает (ще летим с парапланери на Сопот). Питането ми е, разумно ли е, да тръгнем в най-лошия случай към 17.30h от Сопот към Беклемето и от там да потеглим към Козя стена? Реално, около 2 часа ли е маршрута, както го дават в интернет? Какви са възможностите да ни налегне темното страшно по пътя
Патила съм си от късно тръгване за хижа (късна есен до Ехо от Клисура), но разчитам на това, че денят е по-дълъг и ще имаме достатъчно светлина докато стигнем до Козя стена... Макар че това може да ме заблуждава, тъй като все пак там си е планина.. В някоинеща съм доста невежа, но затова трябва да се пита.. смятам
Просто ни се иска да можем да съчетаем нощувки и на Козя стена, и на Ехо за тези 3 дни.
Сря Юли 04, 2012 1:24 pm
joropc
faith написа:
За да не създавам нова тема, ше използвам тази. Известно ми е, че маршрута от Беклемето до Козя стена, като цяло е лек. Не съм го минавала. Разполагаме с три дни този уикенд, но петъка до към следобед - 17h ни е зает (ще летим с парапланери на Сопот). Питането ми е, разумно ли е, да тръгнем в най-лошия случай към 17.30h от Сопот към Беклемето и от там да потеглим към Козя стена? Реално, около 2 часа ли е маршрута, както го дават в интернет? Какви са възможностите да ни налегне темното страшно по пътя
Патила съм си от късно тръгване за хижа (късна есен до Ехо от Клисура), но разчитам на това, че денят е по-дълъг и ще имаме достатъчно светлина докато стигнем до Козя стена... Макар че това може да ме заблуждава, тъй като все пак там си е планина.. В някоинеща съм доста невежа, но затова трябва да се пита.. смятам
Просто ни се иска да можем да съчетаем нощувки и на Козя стена, и на Ехо за тези 3 дни.
Ако тръгнете в 17.30 от Сопот, към 18-18.10 сте на Беклемето.Имате около два часа и половина нормално ходене, така че спокойно ще пристигнете на хижата по светло.
Сря Юли 04, 2012 2:06 pm
boris_borisov
Ще използвам и аз темата да питам нещо...
Значи, става въпрос за движение от х.Козя стена към връх Козя стена и нататък до Беклемето. Въпросът е: има ли някакъв белег, нещо, което да ми послужи като точен ориентир и след оня паметник след Ветровития преслап да си хвана пътеката през връх Кучето, а не да обикалям 1 км и повече през Бабин нос на юг, че после да се връщам на север към връх Козя стена... Три пъти досега съм минавал по тоя маршрут и трите пъти го сбърках и обикалях излишно... Там има някакво объркване на пътеките май и незапознатите често бъркат, както изглежда...
Сря Юли 04, 2012 5:27 pm
lz1gjd
[quote="joropc]Ако тръгнете в 17.30 от Сопот, към 18-18.10 сте на Беклемето.Имате около два часа и половина нормално ходене, така че спокойно ще пристигнете на хижата по светло.[/quote]
Това ще да е с транспорт, понеже ако е пеш ми изглежда малко нереално - то само качването от Сопот до горна станция на лифта е минимум час сигурно, после до Дерменка са още близо 3 часа и още два до Арката ...
Сря Юли 04, 2012 9:03 pm
joropc
lz1gjd написа:
Това ще да е с транспорт...
Аз поне така разбрах...'де да знам.
lz1gjd написа:
....то само качването от Сопот до горна станция на лифта е минимум час сигурно ...
....то само качването от Сопот до горна станция на лифта е минимум час сигурно ...
Това представяш ли си го, особено в лятната жега?
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Чет Юли 05, 2012 12:31 pm
boris_borisov
ZCEZBPM написа:
Измерих разстоянието от разклона и зелената маркировка за Хайдушка песен до мястото където съм се отделил от вярната пътека.
Има около 220 метра и се пада точно до стълб, ама тоя стълб не е от зимната и е някакъв самотен и последният според картата на машинката по тази лятната пътека.Вярната продължава на север-северозапад докато грешната е на северозапад. Вървят близо и за следващите сто метра се раздалечават само около тридесет метра.
Малко преди вярната и грешната пътека да завият и разделят съответно на север-северозапад и на северозапад пътеката върви на югозапад.
Моментът в който пътеката от югозапад завива на северозапад е точката където се разминават пътеките.
Това като гледам трака .
Благодаря, колега, ей сега погледнах в уикимапията по-сериозно и твоите думи (удебелените) съвпаднаха напълно с картите Колкото до останалите разяснения, нещо не ги разбрах тия север-северозапади и югозапади, особено ако се има предвид, че генералната посока е ком-еминската, т.е. от запад на изток
Ама мисля, че все пак получих отговор на въпроса, за което ти благодаря! Меря към 220 м след разклона за Хайдушка песен (там трябва да е и оня паметник) и търся някакъв кол, след който търся и пътеката вляво и нагоре.
Чет Юли 05, 2012 1:12 pm
lz1gjd
mislesht написа:
joropc написа:
lz1gjd написа:
Това представяш ли си го, особено в лятната жега?
Да, признавам че направих грешка и аз не съм го минавал за под около 3 часа, стръмен и тежък е терена. Дори да се ползва лифта който по мои наблюдения работи само до междинната станция до горната пеша са ти пак около 30-40 мин. Тези дни мисля да го пробвам този маршрут с колело но по този баир надали ще са много по-различни времената.
Пет Юли 06, 2012 12:24 pm
Todor
boris_borisov написа:
Ще използвам и аз темата да питам нещо...
Значи, става въпрос за движение от х.Козя стена към връх Козя стена и нататък до Беклемето. Въпросът е: има ли някакъв белег, нещо, което да ми послужи като точен ориентир и след оня паметник след Ветровития преслап да си хвана пътеката през връх Кучето, а не да обикалям 1 км и повече през Бабин нос на юг, че после да се връщам на север към връх Козя стена... Три пъти досега съм минавал по тоя маршрут и трите пъти го сбърках и обикалях излишно... Там има някакво объркване на пътеките май и незапознатите често бъркат, както изглежда...
Като прочетох и другите постове по темата и изведнъж ми стана топло на сърцето.... значи не сме най-големите глупаци дето го объркват 2 пъти подред !!! Хайде първия път мъгла.... ама втория вече мнооого внимавахме и пак там!
Пет Юли 06, 2012 10:10 pm
boris_borisov
Todor написа:
Като прочетох и другите постове по темата и изведнъж ми стана топло на сърцето.... значи не сме най-големите глупаци дето го объркват 2 пъти подред !!! Хайде първия път мъгла.... ама втория вече мнооого внимавахме и пак там!
Мен по същия начин ми стана топло на сърцето, когато четох комеминските пътеписи на Райко и Иван (cholla) от 2011 г. - и двамата са обикаляли през Бабин нос, а не може за тях да се каже, че не познават тоя район от Балкана Аз за първия път си имам някакво оправдание - беше ми едно от първите излизания в Балкана (първо за ЦБ), бях сам, уплашен, закъсняващ за срещата с жена ми в Троян и пред угрозата да ме хване мрака и да ме вали дъжда Втория път пак изпуснах разклона, но понеже бях без колело, му дръпнах право нагоре през хвойните, хващайки се за тях и тревите като за въжета, и излязох точно на мястото, където вярната пътека преваля билото Ама не си го броя за голям успех, тъй като не стигнах дотам по пътеката. И третия път беше миналото лято, пак на КЕ, другарят ми беше дръпнал напред по грешната пътека и нямах нито сили, нито желание да търся вярната... Ама това лято ще направя опит да я нацеля
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети