ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Възможен ли е за един ден този преход?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Възможен ли е за един ден този преход?
Автор Съобщение
NikTod

Мнение Възможен ли е за един ден този преход? Отговорете с цитат
х. Беговица - Куклите - Зъбът- Яловарника - Каменица - з-н Тевно езеро и обратно
Обстоятелствата ми налагат еднодневен трек за този район. Въпроса ми е драги съфорумци, дали технически може да се осъществи в светлата част на деня.
Пон Юли 02, 2012 5:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Може.
Ако почти 19 километра, 1600м. денивелация качване и слизане не са ти проблем в Пирин при

Пон Юли 02, 2012 6:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Хъм, бая ходене си е.

Слизането до Тевно езеро доста променя уравнението - примерно добавя сумарно около 2 часа към ходенето.
За точно общо време не бих се наел да прогнозирам - теренът е тежък на места, жегата и безводието е може би основен фактор. Все пак бих ти дал приблизително - до Каменица през Солището около 6:00 часа, връщане до Беговица 3:00 часа. Ходене до заслона +2:00 часа - т.е. за около 11:00 часа би трябвало да го минеш.

Пон Юли 02, 2012 6:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NikTod

Благодаря за отговорите
Вероятно ще се пробвам. Лошото в случая може би е не физическото натоварване а това, че толкова малко време ще заделя за този разкошен дял на Пирин
Пон Юли 02, 2012 9:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bst

Местожителство: Пловдив

А какво имаш предвид под "един ден". Ако е за 24 часа, време има предостатъчно. Ако искаш само по светло е друг въпроса.

Пон Юли 02, 2012 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

През първата 10-дневка на август планирам прехода.
За целите и стремленията на Ивайло споделям:
Планирам също около тази дата и маршрута от х.Вихрен - Бъндеришка порта - Караулите - в. Бъндерица -Башлийца -х.Демяница /или обр. х.Вихрен/ -Банско. Разбира се в рамките на ден.
Пон Юли 02, 2012 10:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Към bst
Имам в предвид еднодневен преход без да се налага използване на челник.
През август деня е дълъг от 5-6сутрин до към 8 вечер.
Пон Юли 02, 2012 10:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Това "обратно" аз го тълкувах слизане обратно до х.Беговица по маркираната пътека по долината на река Беговица...
Ако идеята е обратно по маршрута през върховете денивелацията гони 2500 метра - това за мен е безумие или спорт.
И ако желаещия да го направи не е трениран, да забрави просто. Rolling Eyes

Пон Юли 02, 2012 10:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Към Ристо Туристо
Обратно по маркираната пътека от з. Тевно към х. Беговица - това имах в предвид.
Със сигурност ще падне катерене, но мисля че си заслужава.

Варианта за обратно през върховете в същия ден, си е чиста проба мазохизъм.
Пон Юли 02, 2012 11:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

На 14-ти август се пада да съм в Беговица а на 15-ти трябва да стигна на Тевно.
Да взема и аз да си разнообразя с този маршрут Very Happy
Ако се върнете преди 11-ти можете да качите трака ако ще ползвате ГПС. На 11-ти сутринта тръгвам през Яворов-Вихрен-Синаница-Беговица-Тевно-Демяница и мисля където може да правя алтернативни придвижвания .....
Пон Юли 02, 2012 11:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
NikTod

Към Emil:

Ще дам пълно инфо за маршрута.
Ако взема ГПС, ще запиша трака и ще кача и него.
Вто Юли 03, 2012 12:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pelitko

Местожителство: СОФИЯ

Миналата година на 12-13.08 правих маршрута, като тръгнах от курорта Туричка черква. Началото бе в петък към 16.30 часа. Минах през Беговица, после през Кукленското езеро и спах между Зъбът и Яловарника. На връщане се върнах не от Тевното езеро през Козя река, а от Тевното през Чаирска река за да удължа нарочно маршрута. Напълно е възможно да се направи за един ден по краткия вариант-от Тевното по Козя река до Беговица. До Куклите не се отбих, но там е лесно. Оставяш си раницата на Кукленския превал и пробягваш по Куклите без раница.

GPS-компютър:

Обща денивелация:

GPS-трак-снимка:

GPS-трак:
ТУК

ВСИЧКИ СНИМКИ:
ТУК
Вто Юли 03, 2012 9:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NikTod

Свързване на двата трека не съм мислил. Планирах предвижването м/у Туричка черква и х.Вихрен да е с автомобил. Но идеята по описания от теб маршрут не е лоша и ще подлежи на обмисляне от моя страна.

Към pelitko

Благодарност за трака, инфото и пейзажите. Заредил си батерийте с добра доза планина.
Само, че за качване на билото мисля да мина през Солището.
Вто Юли 03, 2012 1:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Между другото, съмнително е дали тръгването от Туричка черква е препоръчително пред това по синята маркировка при моста. Вярно Туричка черква е около 200 метра по-високо, но километража по пътя, така както pelitko го е направил, се увеличава почти двойно.
Вто Юли 03, 2012 1:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pelitko

Местожителство: СОФИЯ

Не бях ходил от Туричка черква до х. Беговица и затова така го направих. Иначе, ако ще се качват и Куклите-наистина е най-добре през Солището.
Вто Юли 03, 2012 1:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.