ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
За първи път в Пирин. Яворов-Кончето-Вихрен-Тевно-Добринище

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
За първи път в Пирин. Яворов-Кончето-Вихрен-Тевно-Добринище
Автор Съобщение
Antoon

Мнение Отговорете с цитат
В колко стигна в София? Аз бях с кола и тръгнах от х. Гоце Делчев в 14,15ч. Ако те бях минал, щях да те взема, и без това возих двама холандци до Банско и после едно наше момче от Банско до София. С холандците (момче и момиче) трябва да си спал на Тевно, пичът ми каза, че е спал на пейка, заранта качили Каменица и после до Безбог. А пък един друг турист ми разказа на Полежан, че предишната вечер спал в една стая с един друг дето бил тръгнал от Вихрен, на Тевно нямало места и той дошъл до Безбог, ама бая се озорил.
Изобщо светът (и в частност Пирин) е малък...
Чет Авг 25, 2011 3:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velio

хубаво си разказал подробно кое как е било, ама така и не става ясно - хареса ли ти в Пирин? Very Happy
Чет Авг 25, 2011 3:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Хахаха човек, не вярвах, че някой може да му дойде на акъла да кисне пред кенефите на Тевното Smile

Чет Авг 25, 2011 3:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
raver

Местожителство: София

ZCEZBPM написа:
Аз се опитах да си сменя мокрите боксерки. Ако знаеш колко километри навъртях преди да успея да намеря по-самотно място. Чехът обаче е абсолютен непукист. Поогледа се малко и изглежда хората които бяха на по 30 метра му се видяха достатъчно далече и набързо остана дюбидюс гол докато си сменяше банския . Това буквално пред заслона. Аз съм си по-консервативен. Като в сикрет сървиз съм. За разлика от ФБР вадя оръжието само ако ще го ползвам иначе си ме е срам. Oops Ами ако някоя изморена от изкачването възрастна туристка ме фокусира и се гътне от вълнение. Smile

Да ти кажа относно срама - аз до преди 2-3 години бях същия, дори не можех да се изпикая пред други хора... Сега пикам на всякъде и се събувам пред всички - цаката е, да се обърнеш с гръб към погледите на хората и да си представиш, че ги няма... При мен действа Smile))
Пет Авг 26, 2011 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nestor Mahno

Здрасти Z!
Четох ти внимателно пътеписа по този маршрут,занимателно си го направил,браво!Сподели,моля те,колко време горе долу отнема от хижата до Кончето,за хора със средностатистически физ.възможности.И за да си примерно към 13.00 на въпросния Кон(за да има време и за върха и спускане до х.Вихрен,в колко горе долу препоръчваш да се тръгне - 5-6 сутринта ОК ли е според теб?
Благодаря предварително! Very Happy

P.S.А загубили посоката чехкини дали ще се размотават там по това време на годината? Twisted Evil
Сря Юни 27, 2012 7:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Nestor Mahno написа:
Здрасти Z!
Четох ти внимателно пътеписа по този маршрут,занимателно си го направил,браво!Сподели,моля те,колко време горе долу отнема от хижата до Кончето,за хора със средностатистически физ.възможности.И за да си примерно към 13.00 на въпросния Кон(за да има време и за върха и спускане до х.Вихрен,в колко горе долу препоръчваш да се тръгне - 5-6 сутринта ОК ли е според теб?
Благодаря предварително! Very Happy

P.S.А загубили посоката чехкини дали ще се размотават там по това време на годината? Twisted Evil

ХИ хи хи..човека ти каза че трудно се оправя с часовете Laughing и от сега виждам съвета за тръгване-ПО ТЪМНО!!! Very Happy
Сря Юни 27, 2012 8:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мавруд

Искам да попитам какъв е маршрута от Вихрен до Тевното сега в края на месеца. Разбрах, че още доста сняг има горе, а се минавали стръмни участъци и улеи навети със сняг. Също така и от Вихрен до Демяница. Питам, че като видях новината, че вчера 30годишен мъж е загинал на Кончето при подхлъзване в преспа и се замислих.

Чет Юни 28, 2012 10:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido

Практически няма сняг, не е фактор. Инцидентът е нелеп разбира се, но не бива да те спира от преходи из Пирина по това време.

Чет Юни 28, 2012 11:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Мавруд

raver написа:
ZCEZBPM написа:
Аз се опитах да си сменя мокрите боксерки. Ако знаеш колко километри навъртях преди да успея да намеря по-самотно място. Чехът обаче е абсолютен непукист. Поогледа се малко и изглежда хората които бяха на по 30 метра му се видяха достатъчно далече и набързо остана дюбидюс гол докато си сменяше банския . Това буквално пред заслона. Аз съм си по-консервативен. Като в сикрет сървиз съм. За разлика от ФБР вадя оръжието само ако ще го ползвам иначе си ме е срам. Oops Ами ако някоя изморена от изкачването възрастна туристка ме фокусира и се гътне от вълнение. Smile

Да ти кажа относно срама - аз до преди 2-3 години бях същия, дори не можех да се изпикая пред други хора... Сега пикам на всякъде и се събувам пред всички - цаката е, да се обърнеш с гръб към погледите на хората и да си представиш, че ги няма... При мен действа Smile))

И аз съм така. Даже имам навик да се събличам и да се пека по поляните и затварям очи и не ми пука кой ще мине. Не разбирам от какви ги е срам повечето хора - вярно, че от студа и ходенето се свива мъжкото достойнство, ама на всички е така Wink

Чет Юни 28, 2012 1:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Мавруд

ZCEZBPM написа:
Мавруд написа:
Искам да попитам какъв е маршрута от Вихрен до Тевното сега в края на месеца. Разбрах, че още доста сняг има горе, а се минавали стръмни участъци и улеи навети със сняг. Също така и от Вихрен до Демяница. Питам, че като видях новината, че вчера 30годишен мъж е загинал на Кончето при подхлъзване в преспа и се замислих.

Аз откакто си изкарах акъла на два пъти юни месец заради подобни няколкометрови пързалки от фирнован сняг по летните пътеки, във всеки трети коментар все това повтарям като развалена плоча.
Всички аджамии като мен, а и не само те, да си носят котките(за края на юни мисля стават и летните с по-малкото зъби) като ходят по най-високото и на места където се задържат преспи от сняг.
Може и два пръста да е снега и да не е повече от две три крачки, но ако е на *подходящо*място и сакатлъкът е станал. И да не ви мързи като мен , защото втория път ги носих , но не ги сложих от мързел.

Ами миналата седмица едни приятели бяха на Мозговишката порта, както и от Тевно езеро към Дженгал и казаха, че има някои критични участъци, където пропадаш в снега между камъните. И аз се чудя, тъй като не съм минавал Вихрен-Демяница и Тевно-Вихрен дали има някакви такива участъци, които са достатъчно стръмни, достатъчно улейни, за да има сняг, който да направи сериозен проблем.

Чет Юни 28, 2012 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nestor Mahno

Благодаряя за щедрата информация!
"Решили сме вече" - на 9-ти Юли поемаме в гонене на отколешна мечта,с едно на ум (особено след вчерашната трагедия - жалко за човека)но и с много ентусиазъм и с голямата кошница за впечатления Razz
Котки няма да влачим,въпреки,че уважавам мнението на Z ,дано не сгрешим!
Чет Юни 28, 2012 9:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мавруд

Е, ние сме на 1 Юли...

Чет Юни 28, 2012 11:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.