ZCEZBPM написа:
Todor написа:
Разбрах, че от Добрила до заслона Ботев сте го направили за около 6 часа. Интересно колко излезе до Тъжа?
Ние все през септември го минаваме - няма мълнии, но денят не ни стига - 13-14 часа ни излиза и в Тъжа се спускаме на фенерчета
Дано колегата Гунди да помогне че нямам снимки на която да проверя часа на пристигане.
Той май че направи някаква снимка на хижата.
Около 14:00 часа бяхме на два км от хижата според машинката, но слънцето беше изпекло и адреналина от гръмотевиците беше спаднал . Мисля че последните два км по надолнището до хижата ни отнеха поне час като едва се влачехме. Не съм сигурен. Може би ни отне близо 4 часа.
В GPS трака има всички времена:
х. Добрила 4:22
з. Ботев 10:13 - 10:53
х. Тъжа 14:46
ако разгледам по-подробно мога да кажа и къде са почивали за по 5-10 мин....
Абе защо пак не могада го отворя тоя трак-какво не е както трябва(при мен,де)??
А прехода си е точно толкоз-10-на часа....
Чет Юни 28, 2012 8:07 am
Todor
mikesli написа:
х. Добрила 4:22
з. Ботев 10:13 - 10:53
х. Тъжа 14:46
ако разгледам по-подробно мога да кажа и къде са почивали за по 5-10 мин....
То това си е летене, а не ходене
Чет Юни 28, 2012 9:30 am
mikesli
fena73 написа:
в друга тема се опитах да съм полезен как се разглеждат трак файли на компютъра. ето какво постнах:
Изтегли и си инсталирай на комютъра програмата: GARMIN MapSource За да работи тя нормално трябва да има поне една катра. Има безплатна топо карта на България но аз смятам по-добре е карта на българските планини: BGMauntains - подробно от Витиня до Вратник за останалата част топо карта с изолинии през 10 метра..........
После може да си разглеждаш ".gpx" файли
Чет Юни 28, 2012 2:55 pm
Todor
Освен това .gpx файлове може да се отварят и в google earth - също има всякакви статистики.
в друга тема се опитах да съм полезен как се разглеждат трак файли на компютъра. ето какво постнах:
Изтегли и си инсталирай на комютъра програмата: GARMIN MapSource За да работи тя нормално трябва да има поне една катра. Има безплатна топо карта на България но аз смятам по-добре е карта на българските планини: BGMauntains - подробно от Витиня до Вратник за останалата част топо карта с изолинии през 10 метра..........
После може да си разглеждаш ".gpx" файли
Имам мап сорс,имам и 2-3 карти-офрм,бг маунтийнс...ама не ще!
Като тегля от сайта на бгмаунтийнс си ги отваря-тези на z....(как му беше ника)не ще!!!
Чет Юни 28, 2012 8:05 pm
вълк от планината
А има ли обхват на Хижа Соколна.Питам за информация,тъй като когато престигна там ще трябва да звънна на някой лица да ги проверя къде са,а и чакам обаждане за работа.
Чет Ное 01, 2012 10:50 pm
ПАВЕЛ
Има перфектен обхват в този район - на глобул поне е на макс..........
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети