Автор |
Съобщение |
redex
|
Мусаленски Венец |
|
Здравейте,
В Събота замисляме да преминем по маршрут Мусаленски венец през Мусала малка Мусала Трионите. Тъй, като несъм минавал от там ( След Мусала) ме интересува как е маршрута особено около Трионите? Има ли нужда от алпииски инвентар. Всякаква информация и съвети са добре дошли.
Поздрави и хубаво време!
[/list]
|
|
|
Вто Авг 12, 2008 11:37 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
На Трионите има метални въжета на проблемните места, така че няма нужда лятно време от допълнителен инвентар. Между Малка Мусала и Иречек е камънаци, но се върви без проблеми. Може би ако има мъгла ще трябва да се внимава повечко.
Чакаме снимки, пътеписи и т.н. подробности.
Успех!
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Вто Авг 12, 2008 11:47 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
оо, и аз, особено описание за Трионите
|
|
|
Вто Авг 12, 2008 1:11 pm |
|
|
redex
|
|
|
Благодаря ви за информацията. Ако успеем да преминем ще пусна пътепис и много снимки.
|
|
|
Вто Авг 12, 2008 4:17 pm |
|
|
Speedy
|
|
Вто Авг 12, 2008 4:20 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Подкарайте го от Маркуджиците, и покрай Алеко и Безименния към Мусала...и после Малка Мусала, Трионите, Иречек и т.н.
Това е интересен маршрут...пък и не е особено сложен...минава се.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Вто Авг 12, 2008 4:48 pm |
|
|
redex
|
|
|
Точно по този маршрут ще минем. Нагоре с лифта а на връщане ще трамбоваме пеша.
|
|
|
Вто Авг 12, 2008 8:44 pm |
|
|
redex
|
|
|
Здравейте, успяхме да се затътрим до Рила и да преминем по маршрута.
В последния момент се организирахме и тръгнахме ноща към рила. към 8:30 бяхме пред касата за билетти за кабинковия лифт. Тръгнахме от горната станция Ястребец директно по билото към връх Алеко и Мусала. на Мусала беше " битак" Германци Гърци пълно с народ. Тъй,като ние сме се качвали само зимата до Мусала бяхме много изненадани от красотата му през лятото. Пихме по една студена бира и тръгнахме към малка Мусала. в началото има пътека но преди трионите изчезна. Металното въже в началото е нетабилно и неможе да се разчита на него. Преминахме трионите и спряхме на малка Мусала за снимки. След това продължихме към Иречек и Дено. Мернахме една дива коза. от Дено слязохме до пътеката със зимната колова маркировка и отпрашихме към връх Шатар. Пътеката е направо булевард. Подсекохме Шатар и тръгнахме на долу към седалковия лифт Ситняково. Тъй, като времето напредна а ни чакаха и 260км път решихме да слизаме по пистите. Шофьора ни дойде с нас но само до Мусала и го хвана мързата и се върна да ни чака при колата.
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=325&start=30
тук съм пуснал снимки и траклога на маршрута
Много красив преход!
|
|
|
Нед Авг 17, 2008 2:37 pm |
|
|
Speedy
|
|
Пон Авг 18, 2008 10:02 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
По тая дестинация зимата е кефа. Ако се ходи лятото, според мен трябва да се ходи в дните от вторник до четвъртак и да се пропускат месеците юли - август. По дългите ходиния и аз си падам
|
|
|
Пон Авг 18, 2008 10:37 am |
|
|
redex
|
|
|
Така е зимата ще е голям купон, особено на трионите
|