ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Стара планина
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Стара планина
Автор Съобщение
Гунди

Местожителство: Стара Загора

Мнение Отговорете с цитат
оф,изглежда още не съм в час-извинявам се!Те колегите вече ти отговорили и то нагледно,с перфектни снимки(които само засилват мъката ми,че не успях да мина през тези върхове)!

Вто Юни 19, 2012 10:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Бре колко градски имало по форума.... Smile Гунди,от Жълтец коловете тръгват на юг (към петолъчката)но директно от отдалечения кол на западната чучка тръгва пътечка надолу(на пръв поглед е стръмно и опасно но не е така)която слиза на лятната маркирана пътека К-Е.Слизането е стръмно но кратко!Нататък продължаваш по билото...
Вто Юни 19, 2012 10:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

оооо,явно това съм видял-от Жълтец имаше колове на юг,стигаха до едно възвишение и там свършваха.От него тръгваше една стръмна пътека надолу-това ще да е бил пътя ми към Купена...Ех,мамка му,толкова близо съм бил... Rolling Eyes Нишо,сега вече ще знам!

Вто Юни 19, 2012 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

аз мога да почивам сега в петък,събота и неделя.В понеделник съм на работа.Ти кога тръгваш?И кога се връщаш!Дай повече инфо!

Вто Юни 19, 2012 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

ZCEZBPM написа:
Днеска ще ми кажат или откажат за пореден път да ме пуснат, така че довечера ще знам със сигурност.
Иначе планът за момента е следния:

1 Петък Стара .Загора(4.40 влак със смяна в Карлово)-Стряма-връх Вежен-хижа Ехо.
2 Събота Ехо-Добрила.
3 Неделя Добрила- Тъжа(ако не гърми)
4 Понеделник Тъжа- Габарево като мина и през трите коти на Триглав.

Имам пет свободни дни,но единият(петият) ден ми е резерва ако се наложи да съкратя някой от преходите за деня заради умора , жега или гръмотевици.
Засега най -вероятен за удължаване е преходът в неделя и има вероятност да спя на заслон Ботев, а на другия ден в такъв случай ще ида до Мазалат и от там ще тръгна надолу във вторник.

Есента се качихме на Вежен от местността Козница. Пътеката не е маркирана, но е много добра. Месността се намира на около 1-2 км. от гара Сряма. Лесно се познава, като най-високото място на пътя /подбалканския/ Има много антени на мобилни оператори. Ако те заинтересува ще ти дам подробности.Другите планове са добри. За Добрила си направи резервация, че не се знае. Мисля че искат и банков превод в някой случаи. Ако гърми можеш наистина да извъртиш отдолу до заслона Ботев през Левски и карамандра, но за твоето ходене ще ти е малко. Всъщност пак няма да избегнеш билото, но можеш да си там до обяд и да избегнеш гръмотевиците. Но пък ти можеш и до обяд да стигнеш и по горния път.... абе ще го мислиш на място.
Сря Юни 20, 2012 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гунди

ай,ай,това си е бая преход.Довечера съм нощна,значи утре сутринта ще разбера дали ще ходиш!Ако ходиш,има ли място и за мен(тъкмо ще ида и на Вежен,че не съм ходил).Приемеш ли ме ще мисля как да се освободя от работа до сряда. Confused

Сря Юни 20, 2012 10:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

градски,сега тръгвам нощна и ще говоря с колегите за да ме сменят за да си взема отпуската за тия дни!Утре ще ти кажа!Няма да създавам никакви проблеми със ставане и ходене,само искам да кача Вежен и да си довърша неуспешния преход от миналата седмица!Дадат ли ми отпуск държа връзка с тебе!

Сря Юни 20, 2012 7:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Иво,нали имаш гпс-пътеката от пътя нагоре я има на картата и няма да имаш ядове...наистина е по-близо от г.Стряма-говоря за МАРКИРАНАТА-с колове-слизали сме до гарата за не пове4е от 20-на мин.нагоре да ти дойде 1/2 час...гледаш по черните пътища/североизточно/ и няма(надявам се) да се изгубиш.... Very Happy
Сря Юни 20, 2012 8:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

ZCEZBPM написа:
fena73 написа:
Иво,нали имаш гпс-пътеката от пътя нагоре я има на картата и няма да имаш ядове...наистина е по-близо от г.Стряма-говоря за МАРКИРАНАТА-с колове-слизали сме до гарата за не пове4е от 20-на мин.нагоре да ти дойде 1/2 час...гледаш по черните пътища/североизточно/ и няма(надявам се) да се изгубиш.... Very Happy

От пътя нагоре я имам, но надолу я няма и да не би вместо да спестя километър да въртя и суча покрай тези мостове и реки и да си удължа пътя.
Пратиха ми онзи ден тук една снимка на която се вижда откъде се минава.
Това в крайна сметка не е толкова важно.
Не знаех че има колове тази пътека.
Това е тази със синята маркировка в посока Вежен, само дето няма да ходя на хижа Вежен .

Имено!Вначалото коловете са"подстригани" от "братчедите"-стърчи само бетона..нагоре ги е домързяло и са читави...Пътеката,която излиза на Каменната порта покрай чешмата....върхът ти остава западно на 20мин. ако не желаеш да го качваш-вариантите са
1) по подсичащата(синя)към х.Вежен-час-час и половина
2)н изток (червена)къмх.Ехо-2.30-3 часа
Сря Юни 20, 2012 9:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Забравих да добавя-от г.Клисура има по-пряка пътека за х.Ехо-маркирана в жълто-минава се през Розинска мандра и през паметника на...некой си...забравих му името(ама ти ме разбираш) Rolling Eyes и излиза на Горни ветровити преслап-непосредствено преди вр.Юмрука...
Сря Юни 20, 2012 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

ZCEZBPM написа:
...Паметника е на Н. Караджов.
Не го знам кой е, защото Гугалът не помогна като го потърсих там.
Проблем ли е да се мине по зимната на Юмрука като няма сняг защото гледката сигурно ще е по-добра.

Никакъв проблем. Като идваш от Вежен, малко след паметника на Никола Караджов от Клисура, ревлюционер, загинал там, след погрома на Априлското въстание на 02 Май 1876 година, започваш изкачването на вр.Юмрука. Не е трудно изкачването. Ако се движиш по подсичащата, лятна пътека, имаш вода съвсем в началото на подсичането - Сладкото кладенче.
Има вероятност да се засечем с теб на з. Ботев или х. Тъжа.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Юни 20, 2012 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Радвам се че съм подобрил настроението ти!Айде хубаво време желая и да не ви бухондри в неделя!!!Аз отивам към морето-малко Иракли...Wink
Пиши като се върнеш(те)-много ми е готино да чета пътеписите ти....
Чет Юни 21, 2012 9:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

https://picasaweb.google.com/karnobatlov/DropBox?authkey=Gv1sRgCKiWwqO9uK_MBQ#5756534691460159602

това е нашата пътека от декември миналата година. Рисувал съм край пътищата за да си личат. На практика до разрушената колиба е черен път, но ние минахме зад кошарата по пътека, която после пак се събира с пътя - еднакво е.

Спален чувал категорично не ти трябва - спести си багажа до минимум. Носи вода! От Добрила като тръгнеш първата вода е в основата на Жълтец, ако не ти се слиза 400 м. денивелация. Миналия септември беше пресъхнала и първата беше на заслона Ботев.

Успех!
Чет Юни 21, 2012 8:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Todor написа:
...Носи вода! От Добрила като тръгнеш първата вода е в основата на Жълтец, ако не ти се слиза 400 м. денивелация. Миналия септември беше пресъхнала и първата беше на заслона Ботев.

Успех!

И Август 2011 беше суха, добре че заслон Ботев не е далеч, мислех че ще пукна от жажда. А само заради чешмата не минах по коловата зимна маркировка към Жълтец. Сега е рано, трябва да има вода.

Балкана символ на цял полуостров
Чет Юни 21, 2012 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
IvayloG

Местожителство: Плевен

Аз се извинявам,че се отклонявам от темата, но може ли да ми кажете колко часа е прехода от х.плевен през Млечния Чал до вр.Безименен и обратно до х.плевен, като на връщането може да се помотая и на Жълтец . Според мен е около 3 - 3,30 часа ? Благодаря предварително
Пон Юни 25, 2012 1:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.