Здравейте
Ще се радвам да споделите за този маршрут.
Когато бях в казармата в Сандански 1984г.,правихме поход по този маршрут.Беше невероятно,голяма красота.След влахини езера по течението на влахина река има невероятни кътчета,не зная все още съществува ли мандрата.Черпиха ни невероятно овче сирене.Мисля,че от мандрата започваше еловата гора,още усещам дъха на чистия и боров въздух.Ще ми е приятно да споделите по този маршрут и да прикачите снимки... :gathering:
Нед Апр 29, 2012 12:06 pm
Mitko
Здравей, там си беше мандрата преди 3 години, когато последно минавах през долината, и сиренето е все така вкусно . Не съм сигурен къде точно е минавал маршрута ви в частта Попина лъка - Муратов, но няма проблеми да го минеш и сега - пътеките са си там..
Сря Май 02, 2012 11:56 pm
Aleks
Пирин
Митко,благодаря ти.От попина лъка тръгнахме през душевадника за спано поле и муратов връх.Митко сега май Муратов връх е преименуван,може ли да споделиш сега името му.Намирам на картата Гранитен,но не зная да ли е той.Е,в това сирене няма химия :D
Поздрави
Съб Май 05, 2012 9:00 pm
JimBoj
ето тук част от маршрута а който питате любезно обяснен от Дидо
dido написа:
Ето една рисунка на пътеките върху руското топо. Цветовете са както следва:
- оранжево - жълтата пътека от Разлог за Върбите през Суходолски превал и Пещерата
- зелено - немаркираната пътека от Черната вода за Влахински езера - минава в клека по наклона, после излиза на ливада преди езерата горе.
- синьо - маркирана в кафяво пътека от Синанишка река през ридовете на Гергийца и Гредаро (тази, която държи все по хоризонтала около 1900 м надморска)
- червено - нелегално маркираната в синьо на места пътека от Синаница през Гергийски езера до Влахински езера
Алекс, Муратов връх според някои карти е Гранитен, но не и според хората, които ходят из Пирин!
Ако четеш и по-старите теми във форума, ще разбереш, че това с имената на върхове и места в планините е деликатна работа.
Всъщност за имената времето ще покаже, а те върховете ще са там и след нас!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети