ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
До х. Мазалат от...
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
До х. Мазалат от...
Автор Съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
dido написа:
mikesli написа:
dido написа:
Спомням си там имаше някаква неяснота при напускането на дерето на Габровница по ската нагоре към х. Мазалат - иде реч за BGMountains.
Ако някой ходи там с GPS - молбата ми е да огледате пътеката и да ми пратите трак с актуални данни на тази пътека (ако хванете и вариантите там, още по-добре).

Миналата година се качихме от там за 100х24. Действително загубихме десетина минути. докато намерим пътеката. Ето от къде идва объркването:

Има път в дясно по Балакладере.
Има табела "хижа Мазалат" която сочи този път.
Като тръгнеш по тази табела вече си объркал, защото продължаваш по пътя, а би трябвало да завиеш в ляво и да внимаваш за начало на пътеката в дясно Smile.....
объркано стана, но вижте картата. Има вариант да се пропусне табелата - продължава се по пътя покрай Габровница, след стотина метра се завива в дясно по път за Балакладере и се внимава в ляво за начало на пътеката - това е трасето по BG-Mountains.

това е GPS трака + Сахране-х.Мазалат и х.Ехо-Розино
Съжалявам, че точно на това място съм изтрил "лутането" в търсена на пътеката....

Огледах трака ти, имам няколко въпроса:
- продължили сте по пътя малко след кантона, след което сте се върнали да търсите разклона на пътеката. Този път продължава само по Балакла дере, или има отклонение, което върви по левия бряг на Габровница (както е дадено в картата) ?
- има неяснота как вървят трите пътя и пътеката спрямо реката (ляв, десен бряг, пресичания на реката). Опиши моля те как върви пътя до кантона, след него по Габровница и след кантона по Балакла дере. Същото ме интересува за пътеката - по кой бряг върви и къде пресича реката.

dido,мога да ти отговоря само за пътеката-след като се пресече мостчето на Балък дере има път(и табела в дясно)-пътя продължава по дерето а пътеката след 10-на метра (и друга табела)те вкарва в гората по стръмно ръбче,заключено между балък дере и Габровница.После на 3 пъти пътеката пресича път,но не знам кой точно е той(къде е началото му).Това е от мен,дано съм помогнал...
Съб Апр 21, 2012 8:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

dido написа:
mikesli написа:
dido написа:
Спомням си там имаше някаква неяснота при напускането на дерето на Габровница по ската нагоре към х. Мазалат - иде реч за BGMountains.
Ако някой ходи там с GPS - молбата ми е да огледате пътеката и да ми пратите трак с актуални данни на тази пътека (ако хванете и вариантите там, още по-добре).

Миналата година се качихме от там за 100х24. Действително загубихме десетина минути. докато намерим пътеката. Ето от къде идва объркването:

Има път в дясно по Балакладере.
Има табела "хижа Мазалат" която сочи този път.
Като тръгнеш по тази табела вече си объркал, защото продължаваш по пътя, а би трябвало да завиеш в ляво и да внимаваш за начало на пътеката в дясно Smile.....
объркано стана, но вижте картата. Има вариант да се пропусне табелата - продължава се по пътя покрай Габровница, след стотина метра се завива в дясно по път за Балакладере и се внимава в ляво за начало на пътеката - това е трасето по BG-Mountains.

това е GPS трака + Сахране-х.Мазалат и х.Ехо-Розино
Съжалявам, че точно на това място съм изтрил "лутането" в търсена на пътеката....

Огледах трака ти, имам няколко въпроса:
- продължили сте по пътя малко след кантона, след което сте се върнали да търсите разклона на пътеката. Този път продължава само по Балакла дере, или има отклонение, което върви по левия бряг на Габровница (както е дадено в картата) ?
- има неяснота как вървят трите пътя и пътеката спрямо реката (ляв, десен бряг, пресичания на реката). Опиши моля те как върви пътя до кантона, след него по Габровница и след кантона по Балакла дере. Същото ме интересува за пътеката - по кой бряг върви и къде пресича реката.

Не си спомням всичко в детайли. И аз си разгледах трака. Това което изглежда на лутане около кантона е ходене до нещо като барака и чешма 15:10 19 - часа. Лутането е от 15:13 52 до 15:23 02 и съм го изтрил от трака.
В този участък реката е от ляво по движението. Върви се по черен път, който продължава по долината на Габровница. По Балакладере също е черен път - нарисувал съм го в червено. Зеленото е пътека, ако си спомням правилно, за да се съкратят стотина метра по пътя за камионите. Работата е там, че като се като се стъпи от зелената в червената не се продължава а се завива в ляво и тръгва почти на обратно и след 20-30 метра се хваща пътеката нагоре в дясно.
Съб Апр 21, 2012 11:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JimBoj

dido написа:

dido написа:

Има път върви по левия бряг, след известно време той пак се разклонява.
Лявото отклонение свършва в една забележителна пусия. Там в соца УБО и разни важни клечки са стреляли по елените, виждал стадо красавци там. Представлява една малка вила вдигната на 4-5 метра над земята както къщичка на баба Яга, водоснабдена и с канализация ... вероятно и ток от акумулатори е мила Smile Пред нея са хранилките от в страни има лост с куки за закачане на улова Sad Sad
Десния път пресича по мост реката и продължава по десния бряг. Този път ви влизал много дълбоко по дерето на реката, но сега мостовете след този до пусията са съборени и пътя е занемарен. Всъщност след разклона за пусията се продължава до първия паднал мост тук ще си позволя да направа две отклонения: 1. (той е на приток на Габровница) (2. първия път като минахме от там го пресякохме по релсите, щото дървета са угнили и изчезнал и са останали само метални релси над реката, ама си е страшничко Smile..... Та пресича се Габровница по нещо като брод, щото като е пълна реката се гази доста и после по брадясали ляв бряг се търси „Кривата пътека“... там на сламки и треви има табелки, ако ги има. Хващането на тази пътека е свързано с известна доза късмет, особено ако табелките са паднали и храстите и тревата са ги погълнали Smile. На мястото на този брод, мост има и разклон един път тръгва на ляво и видимо почва да се качва по склона, но не съм имал повод да видя къде ходи.
На запад по десния бряг тръгва и пътеката „тънката Рътлина“ която в долния си край е 100% не маркирана, защото на маркировачите свършила боята (това май става преди 20-30 години) и после ги подхванала друга работа и този участък си останал така Smile

А пътеката от кантона не пресича Габровница, тя пресича само Бакла дере...
Сря Апр 25, 2012 10:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Благодаря на всички ви, коригирах картата в участъка според описанията ви Croc

Чет Апр 26, 2012 3:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
faith

Моля за актуален телефон и информация за хижа Мазалат, ако някой знае. Интересува ме, има ли сняг по пътя от село Скобелево, колко е дълъг маршрута.. И как е пътя след това към хижа Тъжа?
Пет Апр 27, 2012 4:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Това са актуалните телефони х.Мазалат Smile

0888 133 902, 0888 352 693

Свободни места няма, почивните дни е винаги пълно...
Въпреки това, ако сте преминаващи няма да ви върнат.
Пет Апр 27, 2012 9:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

krasy написа:
Това са актуалните телефони х.Мазалат Smile

0888 133 902, 0888 352 693

Свободни места няма, почивните дни е винаги пълно...
Въпреки това, ако сте преминаващи няма да ви върнат.

Добавих ги.

Съб Апр 28, 2012 11:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.