Автор |
Съобщение |
vladofff
|
|
безумни канавки по пътеката до боянски водопад и нагоре |
|
Някой знае ли нещо повече за чий миналата есен се направиха ни в клин, ни в ръкав някакви канавки по пътеката до Боянския водопад? От една страна това е опасно, тъй като след падането на листата се замаскираха и лесно можете да счупите крак в засадата скрита под шумата, но от друга най-вече идиотизмът е в местата, където са накопани - няма и индиция за течаща вода, която да отвеждат... Сериозно обмислям започването на демонтажа им, за да спестяпо някое счупване на ходещите по пътеката. Все пак моля, ако някой знае, има ли конкретна цел този градеж - да не би да не е канавка, както си мисля, а фараонска засада за гробници, или пък поредно "усвояване " на "едни пари" по "европроект".
|
|
|
Вто Апр 17, 2012 1:33 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
|
Есента като ходих до Боянското езеро видях че влачат чували с цимент и инвентар и ги попитах какво ще правят (бяха сложили торбите през определено разстояние) та по спомени ми смотолевиха че правят точно канавки за да отвеждат водата от пътеката,тоест да ни е по-комфортно но явно някой е усвоил някакви пари,то при нас вече е традиция това
|
|
|
Вто Апр 17, 2012 7:07 pm |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Светльо опитах се миналата година, да го взема аз проекта....греда бате, дойде някакъв и обяви два пъти по евтина оферта, те ти резултат...А бях подготвен с работници и хубав материал камъни не бетон.
|
|
|
Сря Апр 18, 2012 9:30 pm |
|
|
Сотиров
|
Канавки и стъпала |
|
Баш в топящите се снегове слизах по тая пътека. Канавки не забелязах, но имаше поставени напречни колове като стъпала. В много държави правят същото и то в далеч по-голям мащаб. В Япония - километри стълби, направени от монасите. Към Олимп - същото. На мен лично хич не са ми удобни, защото ми оразмеряват крачката с дължина, която не е моята. Освен това, вместо да вървя, съм принуден да катеря стълби и съответно на слизане да скачам от стъпалата. Вероятно обаче тая дейност има своя практически смисъл - опазва се теренът. Сигурно зависи и от изпълнението. Не знам...
|
|
|
Сря Апр 18, 2012 11:58 pm |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Охо, гн Сотиров чест и почитания...умълчахте се? Някой да снесе инфо ама бързо. Как е нагоре,какво става и дали в събота и неделя ще има мераклии за шетане по планинските дебри...бързо казвайте.
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 5:25 pm |
|
|
Сотиров
|
Пролетни приоритети |
|
Да, фелдмаршале, за съжаление нямам планинарски подвизи за споделяне. Пролет е и аз съм се хванал с пролетното рязане на дърветата. Планините - от юни нататък.
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 5:33 pm |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Хайде да е от края на месец май, моля аз ги изрязах вече и ме сърбят краката ужасно пък и от време на време се самонавивам,като има резултат ще пиша...идва хубаво време.
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 6:43 pm |
|
|
Сотиров
|
Витоша надалече, ама приближена |
|
Аз пък си загубих фотоапарата! Изпаднал ми от джоба на седалката в автобуса. Все се надявах да го е намерил някой от хилядите читатели на нашия форум, че в апарата бяха останали последните ми снимки от Витоша, та да разбере на кого е и да ми пише... Ама не би! Затова днес си купих нов. Canon, туристическа класа, но за 300 лева толкоз. Спрях се на него заради големия му зум - 12 пъти оптически. И още по 3 цифрови (макар че тях не трябва да ги броя), общо става 48. И ето първата снимка с това приближение: Боянският водопад от моя прозорец
Не е зле май? Хем съм си у дома, хем водопадът пред мен!
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 7:03 pm |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Типично за математик,като брат ми...Но за хубаво май? Водопада е перфектен. Нашия фотоапарат го взе маршалката и отиде в Ирландия а аз пия бира и гледам бурята горе с бинокъла,страхотно е вятъра сваля облаците от Резньовете върху Скопарника но не стигат до Казана....разсейва го. Красиво е.
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 7:33 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: Витоша надалече, ама приближена |
|
|
|
...
Не е зле май? Хем съм си у дома, хем водопадът пред мен! |
Не е зле, как.
Да не стане така, че да си го гледаш само от вкъщи. Новите чепици трее да се доокършват
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Апр 19, 2012 9:33 pm |
|
|
Von Blücher
|
|
|
|
Тихо бе,костенурка ... каска, ще се появи недораслия и ще оспами темата, утре не но в събота кратък набег предлагам от Железница през Купена до Симеоново бързо, кратко и без обиколки....има ли някой желаещ????
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 10:10 pm |
|
|
Сотиров
|
Не бери грижа! |
|
|
|
Новите чепици трее да се доокършват |
Ще, ще! С новите чепици - нали треат и снимки с новия апарат, зер!
|
|
|
Чет Апр 19, 2012 10:46 pm |
|
|
|