Автор |
Съобщение |
milen09
|
|
от карлово до х. рай за един ден възможно ли е |
|
от карлово до х. рай за един ден възможно ли е
|
|
|
Чет Апр 12, 2012 7:24 pm |
|
|
cavaleria
|
|
|
Маршрутът е около 9 часа ходене. Минавал съм го с приятели преди доста години през месец юни, когато денят е най-голям, но поради умората (особено след Башмандра) пристигнахме в х. Рай по тъмно.
|
|
|
Чет Апр 12, 2012 7:42 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
...
|
|
|
Чет Апр 12, 2012 8:48 pm |
|
|
lz1gjd
|
|
|
|
Това си е доста път верно. но според мен е изключително красиво. Първо Карлово - Васил Левски пътеката минава през (за мен) един от най-красивите резервати в парка, отделно от всичките ми обиколки из парка най-красива (пак според мен) ми се е сторила пътеката х. Добрила - х. Васил Левски - х. Рай - много водопадчета, поточета, и прочие дивни красоти.
|
|
|
Чет Апр 12, 2012 9:24 pm |
|
|
lz1gjd
|
|
|
|
Аз на своя глава да попитам, какво е състоянието на пътеката от Калоферски мъжки манастир до местност Параджишка поляна понеже искам да се кача в Неделя до хижа Рай а не ми се набива по асфалта до Паниците.
|
|
|
Чет Апр 12, 2012 9:28 pm |
|
|
mediator37
|
|
|
Възможно е. Най-краткият и приятен път от Карлово за х. Рай е през хижа Равнец:
Карлово- хижа Равнец - Петолъчката- Башмандра -хижа Рай.
В момента, в който набереш височина и излезеш на Масива Равнец ще се радваш на култови гледки, каквито никое друго място не предлага. Целия Централен Балкан на длан + Масива Триглав. Имай пред вид , че Масивът Равнец е много по-обзорно място от Мара Гидик. Прекрасен маршрут си избрал. Стъпи и на Кочмара, погледай Балкана. Завиждам!
Излезеш ли на поляните на Масива Равнец пътят до х.Рай е лек, равен, приятен и с леко спускане. Ако можеш да тръгнеш от Карлово преди 6:00ч. най-добре.
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 3:45 am |
|
|
Живота
|
|
Re: от карлово до х. рай за един ден възможно ли е |
|
|
|
от карлово до х. рай за един ден възможно ли е |
Както и колегите са писали всичко зависи какво време ще хванеш,в момента е невъзможно,снега горе си е сериозен,това може да стане след месец,снимките са от миналата седмица.
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 10:01 am |
|
|
milen09
|
|
|
|
става въпрос за края на май от рай към амбарица през в.ботев
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 12:32 pm |
|
|
milen09
|
|
|
|
от карлово до рай 1 ден . от рай до х. амбарица 2 ден от амбарица черни осъм
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 12:53 pm |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Утре ще пусна снимки от днес .По принцип всичко е вьзможно зависи от вашата подготовка.Както "Живота" показва нагледно много зависи от времето.Днес Емо Чулаков беше с нас , прекрасно време случи.За 12 часа направихме Карлово - вр.Кочмара - Петольчката аз по лятната за х.Ленски кумът сьс ските по улия , който слиза до скелето на колибата до лятната , беше хубано преживяване.Утре повече.
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 9:58 pm |
|
|
Живота
|
|
|
|
|
|
Утре ще пусна снимки от днес .По принцип всичко е вьзможно зависи от вашата подготовка.Както "Живота" показва нагледно много зависи от времето.Днес Емо Чулаков беше с нас , прекрасно време случи.За 12 часа направихме Карлово - вр.Кочмара - Петольчката аз по лятната за х.Ленски кумът сьс ските по улия , който слиза до скелето на колибата до лятната , беше хубано преживяване.Утре повече. |
Днес ходих на разходка до х.Равнец,Митко ми каза че са заминали хора нагоре,явно вие сте били,точно това ми каза че някой искал да кара ски по улеите,айде пък ще чакаме снимки.
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 10:25 pm |
|
|
тихомир томанов
|
|
|
Да ние бяхме.Ето малко снимки от телефона за качеството им се извинявам.
|
|
|
Нед Апр 15, 2012 12:28 pm |
|
|
WhiskeyJack
Регистриран на: 06 Май 2011 Мнения: 29 Местожителство: Горна Оряховица |
|
|
|
Полезна информация
Аз се замислям за едно преходче на 24-26и май от Карлово през х.Равенц до заслон Ботев и на другия ден през в.Ботев до х.Рай.
Дано времето да го позволи, че сме летни туристи и нямаме зимна екипировка
_________________ Целта е в лекотата... |
|
|
Пон Апр 23, 2012 9:26 am |
|
|
WhiskeyJack
Регистриран на: 06 Май 2011 Мнения: 29 Местожителство: Горна Оряховица |
|
|
|
Мерси за съвета, ще вземем предвид това. Надявам се снегът да не е чак толкова много... ноо ще видим
_________________ Целта е в лекотата... |
|
|
Съб Апр 28, 2012 9:25 am |
|
|
|