Автор |
Съобщение |
irina
|
|
|
|
|
|
Е няма как - скоро не виждам да има подобрения там...
|
...И слава Богу, достатъчни са тез дет се качват с коли до Тиха Рила...
|
|
|
Пет Дек 16, 2011 12:33 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
...И слава Богу, достатъчни са тез дет се качват с коли до Тиха Рила... |
Какво искаш да кажеш с това? Аз също се качвам понякога с кола до Тиха Рила.
|
|
|
Пет Дек 16, 2011 12:39 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
|
|
Какво искаш да кажеш с това? Аз също се качвам понякога с кола до Тиха Рила. |
Не по темата:
Предполагам иска да каже, че е време да се пробваш до Янчов чал по Кайзеровия път.
Мене само веднъж са ме возили с кола до Тиха Рила...ще се опитам да е за последен.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Дек 16, 2011 1:13 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Мене само веднъж са ме возили с кола до Тиха Рила...ще се опитам да е за последен. |
Ами сподели своето виждане по въпроса - може пък да ме убедиш.
Моето разсъждение е следното: тъй като времето за скиторене е силно ограничено, човек трябва да направи избора между това да го прекара в досадно няколко часаво крачене по черните пътища и общо взето след това да хваща обратния път или да направи нещо по-различно, което му позволява по-добрата изходна точка. Не виждам нищо лошо в това.
|
|
|
Пет Дек 16, 2011 2:16 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
|
|
Мене само веднъж са ме возили с кола до Тиха Рила...ще се опитам да е за последен. |
Ами сподели своето виждане по въпроса - може пък да ме убедиш.
Моето разсъждение е следното: тъй като времето за скиторене е силно ограничено, човек трябва да направи избора между това да го прекара в досадно няколко часаво крачене по черните пътища и общо взето след това да хваща обратния път или да направи нещо по-различно, което му позволява по-добрата изходна точка. Не виждам нищо лошо в това. |
Няма как да те убедя. Спецификата на достъпа до района не позволява. Освен за многодневен преход - за 2-3дни мое се увАжат сума била и езера наоколо.
Ти го знаеш, де
|
|
Пет Дек 16, 2011 2:24 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
|
|
Не става дума за хората от форума, а тез които се качват горе само за ядене и пиене!
|
|
|
Пет Дек 16, 2011 7:52 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Не по темата:
Предполагам иска да каже, че е време да се пробваш до Янчов чал по Кайзеровия път.
Мене само веднъж са ме возили с кола до Тиха Рила...ще се опитам да е за последен.
|
Аааа, Ристе - ние на Манчо сме виждали МПС
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Съб Дек 17, 2011 12:16 am |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
на Мальовица кросов мотор
|
|
|
Съб Дек 17, 2011 12:23 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
...
Аааа, Ристе - ние на Манчо сме виждали МПС |
Даже знам един който е бил тамо с жипката... Жена му се оплакваше... Мноо болни ора има кае нас.
Тоя Кайзеров път трее го потрупат с камъняк на 200-300м. под х.Заврачица
|
|
Съб Дек 17, 2011 11:42 am |
|
|
mihaela10
|
|
|
|
|
|
|
Е няма как - скоро не виждам да има подобрения там...
|
Не разбирам, какво общо биха имали евентуални подобрения на х. Рибни езера с тез дет се качват с коли до Тиха Рила!
Знам, че ние от форума не се впечатляваме от мизерията по хижите. Нещо повече - по начало сме над тези неща, в името на възвишеното общуване с природата, но не виждам, какво лошо има в това да желаем и да се радваме, когато видим, че някъде са сменили дограмата или старите легла с разтегнатите пружини или са купили нови одеяла и чаршафи. Едва ли, едни такива елементарни човешки благинки, тутакси ще накарат онези, дето отиват в планината само за да ядат и пият, да хукнат към хижите.
_________________ "Искам талантливо да живея, като тебе, моя планина!" |
|
|
Съб Дек 17, 2011 1:12 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
|
|
|
|
...
Аааа, Ристе - ние на Манчо сме виждали МПС |
Даже знам един който е бил тамо с жипката... Жена му се оплакваше... Мноо болни ора има кае нас.
Тоя Кайзеров път трее го потрупат с камъняк на 200-300м. под х.Заврачица |
Те джипките бяха две - от старите уазки - возеха туристи от Боровец. Едната беше закъсала на Заврачица (седловината) - спукан картер и не знам колко масло беше изтекло. Другата беше горе с туристите, после се качи и една витара ... те я те и снимката
На Мальовица не сме виждали, ама веднъж на чешмичката мужду Дамга и Додов, и веднъж на ръба на Додов (коментиран в една съседна тема) - все в посока Мальовица. С тия оправия няма - на Витоша е ужас по Черното плато, щях да ям бой веднъж на Малък Котур (Шаро) от едни момци с жипка
... начи да правим пирамид(к)а от камъни на пътя при при водохващанията над хижа Марица
П.С.: извинявам се за офтопика
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Съб Дек 17, 2011 9:28 pm |
|
|
mlqko s oriz
|
|
|
Пет Апр 13, 2012 10:58 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Някой може ли да помогне с информация?
1.Има ли път или пътека свързваща тиха Рила с хижа Македония.
2.Или път свързващ хижа Македония със Семково.
Ако някой се отзове-благодаря предварително. |
1. Не. Път има по долината на Илиина река, започващ под Рилския Манастир.
2. Да - част от едно каране беше точно по този път - виж тази тема
|
|
Пет Апр 13, 2012 11:15 am |
|
|
Petya
|
Гръмотевично в района над Рибните езера |
|
Да се включа с малко актуална информация за района на Рибните, където се завъртяхме в събота.
То уж към Павлев тръгнахме, ама...
Та от Кирилова поляна до Тиха Рила са паднали две доста големи лавини, но пътят е разчистен и проходим (даже за кола).
От Тиха Рила нагоре до Мраморецки преслап местността е много мочурлива, непрекъснато газене във води. По-големи преспи има останали само нагоре, но снегът е плътен и лепкав и не са проблем (даже за летни обувки ).
Малко преди да се изкачим на билото между Зъбците и преслапа ни запука градушката, която след малко премина в дъжд. Скрихме се в клоните на един клек да поизчакаме да видим как ще се развият нещата, но те взеха, че се усложниха:
По едно време гърмежите вече толкова приближиха, че всякакви прокрадващи се мисли от типа "дай поне Мраморец или Кьоравица" тутакси изчезнаха, включихме на първа космическа и право надолу към хижата, където изгледахме "светлинното шоу" над Кьоравица.
За да не сме много капо, се отбихме да видим и Стобските пирамиди, от където изпратихме последните слънчеви лъчи:
ОЩЕ СНИМКИ
|
|
|
Чет Юни 14, 2012 10:59 am |
|
|
excalibur
|
Re: Гръмотевично в района над Рибните езера |
|
[quote="Petya"]Да се включа с малко актуална информация за района на Рибните, където се завъртяхме в събота.
То уж към Павлев тръгнахме, ама...Та от Кирилова поляна до Тиха Рила са паднали две доста големи лавини, но пътят е разчистен и проходим (даже за кола).[quote="Petya"]
Ами жалко, че не сте изпълнили на 100% маршрута. Да разбираме ли, че колата ходи и след Кирилова поляна? И става ли за ден, при хубаво време да стигнеш от Кирилова поляна до качиш Павлев връх и да слезеш обратно...Как го виждаш като часове нормално ходене?
|
|
|
Чет Юни 14, 2012 5:06 pm |
|
|
|