ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Молба за съвет - маршрут, водач ...

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Молба за съвет - маршрут, водач ...
Автор Съобщение
hgeorgiev

Мнение Молба за съвет - маршрут, водач ... Отговорете с цитат
Здравейте и от мен (начинаещ планинар, надявам се да не съм отегчителен) Smile Имам следната молба:
В периода 6-8/9 април имам малко свободно време и ми се иска да направя един преход из Централна Стара Планина. Молбата ми е за съвет за маршрут, как да си намеря водач? (ако тук има такива ще се радвам да осъществим контакт) предполагам той ще ме ориентира за екипировката (въпреки че изчетох цялата тема тук)
Крайната цел е град Априлци (ще ме чакат роднини там).
До колкото гледам картата, вариантите са следните ( моля не се смейте, гледам картата и пиша, а дали в деиствителност става Вие ще кажете)
1. Калофер -> х. Рай -> в. Ботев -> х. Тъжа -> Априлци (изглежда ми малко безумен по това време на годината. ) Моя опит е изкачването на върхове до 2000 метра лято и есен.
2. Узана -> Мазалат -> х. Тъжа -> Априлци ( в този случай не се минава през Ботев според маршрута)
3. Най лекия вариант според мен. Априлци -> х. Плевен -> Ако става за Ботев - ОК, ако не -> обратно Априлци, или до х. Тъжа и тогава до Априлци Smile

Ще бъда сам!
Искам да си наема водач!
Възможни ли са тези маршрути?
Приемам всякакви идеи за маршрути, важна е само крайната точка.
Сигурно има неща който съм пропуснал да посоча Smile
Сря Мар 28, 2012 6:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexvan

Местожителство: България

Мнение Отговорете с цитат
Ще има доста сняг по това време.
Сря Мар 28, 2012 8:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hgeorgiev

Май остава само последния вариант за сега. Smile
Сря Мар 28, 2012 8:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefansmail

Местожителство: Бургас

Виж тук http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=4026 има някоя и друга снимка от района и би могъл да се ориентираш за ситуацията.
Не ти препоръчвам дълги преходи в района , отнемат мааалко повече време от очакваното - по разни причини Laughing
Чет Мар 29, 2012 8:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Да, най-добре е да се качиш до някоя хижа и да пообиколиш наоколо, все ще има какво да се види. Денят е по-кратък, отколкото през лятото.

Последната промяна е направена от mislesht на Съб Мар 31, 2012 6:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Мар 29, 2012 10:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
hgeorgiev

Благодаря Ви. Екипировка не съм каза че нямам Smile , но ми е ясно че само тя не върши работа. За сега остава варианта само Априлци -> х. Плевен и тн.
Чет Мар 29, 2012 9:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Предлагам с.Тъжа - х.Триглав - х.Тъжа. От там поход до вр.Марагидик /лятото се ходи за 1 час, но сега може да е и целия ден/ - има невероятна гледка към билото на Централен Балкан от север. На другия ден - спускане в Априлци. Не знам само дали ще работи х.Триглав в делничен ден. Уникално е гледката в каньона на р.Тъжа сега докато няма листа. При късмет /или липсата му, зависи кой как го разбира Smile/ можеш да видиш мечки. Един от най-красивите водопади - Кадемлийското пръскало - пътят минава покрай него. Ако имаш още 1 ден можеш от х.Триглав да се качиш на Голям Кадемлия и да се върнеш пак там /не препоръчвам в този сезон да продължиш към Мазалат или Тъжа през върха щом нямаш опит/.
Сравнително лесен и много огледен маршрут като за датите които пишеш. Може и в х.Русалка разбира се вместо в Триглав, но е малко за първия ден - 2 макс. 3 часа от селото. По-добре се обади на стопаните на Триглав да те ориентират.
И да има сняг със сигурност ще има патина по пътя до.х.Тъжа. Там има вече телефон можеш да се обадиш дори по маршрута за да провериш времето ако те съмнява. Особено внимание ако синоптиците обещават "нахлуване", нищо че в село Тъжа и чак до Триглав не си личи - горе може да е ад. Аз съм го ял в района на Смесите, а знам и за други случаи Smile
Поздрави!
Чет Мар 29, 2012 10:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Re: Молба за съвет - маршрут, водач ... Отговорете с цитат
hgeorgiev написа:
Здравейте и от мен (начинаещ планинар, надявам се да не съм отегчителен) Smile Имам следната молба:
В периода 6-8/9 април имам малко свободно време и ми се иска да направя един преход из Централна Стара Планина. Молбата ми е за съвет за маршрут, как да си намеря водач? (ако тук има такива ще се радвам да осъществим контакт) предполагам той ще ме ориентира за екипировката (въпреки че изчетох цялата тема тук)
Крайната цел е град Априлци (ще ме чакат роднини там).
До колкото гледам картата, вариантите са следните ( моля не се смейте, гледам картата и пиша, а дали в деиствителност става Вие ще кажете)
1. Калофер -> х. Рай -> в. Ботев -> х. Тъжа -> Априлци (изглежда ми малко безумен по това време на годината. ) Моя опит е изкачването на върхове до 2000 метра лято и есен.
2. Узана -> Мазалат -> х. Тъжа -> Априлци ( в този случай не се минава през Ботев според маршрута)
3. Най лекия вариант според мен. Априлци -> х. Плевен -> Ако става за Ботев - ОК, ако не -> обратно Априлци, или до х. Тъжа и тогава до Априлци Smile

Ще бъда сам!
Искам да си наема водач!
Възможни ли са тези маршрути?
Приемам всякакви идеи за маршрути, важна е само крайната точка.
Сигурно има неща който съм пропуснал да посоча Smile

Здравей, намери ли си другарче-планинарче? Би било добре в зимната планина да не си сам. Нямам нищо напротив да походим из планината. Има обаче три проблема, които правят мисията почти невъзможна: Първият е, че само на 6 април съм свободен /ако си съгласен за еднодневен преход/. Вторият е, че прогнозата за времето не е добра. Третият е крайния пункт - Априлци, защото трудно ще се прибера оттам до Казанлък. Все пак телефона ми е 0898 58 01 22. Ако желаеш, можеш да ми звъннеш.
Вто Апр 03, 2012 5:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.