ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Маршрут в Пирин 4 дни-старт Яворов?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Маршрут в Пирин 4 дни-старт Яворов?
Автор Съобщение
loudidd

Мнение Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
Да беше от Добринище да ви дам номера на един човек разкарва туристи нагоре надолу, ама от Сандански не знам.
Те 18 км не са много по асфалт.
Лятото багажа е по-малко и километърът се минава за 10 минути.
Хайде заради нагорнището(1000м. д.) го сложете 15 минути на километър и за има няма 5-6 часа сте горе на хижата.
Неудобното е, че ако тръгнете късния след обяд от Сандански ще стигнете по тъмно в хижата.

Да, ще го мислим предварително да си осигурим транспорт явно....или....пеша.

Благодаря Ви за съветите.
Чет Мар 29, 2012 8:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Мнение Re: Транспорт до хижите Отговорете с цитат
loudidd написа:
Знаете ли лятото как се стига от Сандански до х.Яне Сандански и от х.Яворов до.....Банско, Разлог....?!

От Сандански до Попина лъка, където се намира х. Яне Сандански имаше маршрутка два пъти на ден - сутрин около 8 часа и следобяд около 4-5 часа, сега не знам как е. Най-сигурно е да се обадиш на автогарата в Сандански и ще ти кажат или пък ако някой в Сандански може да ти провери на място.
Другия вариант е да се обадиш на някоя таксиметрова компания в Сандански и да ги питаш до хижата колко ще ти вземат. За такива места обикновено цената е твърда, а не с брояч и така ще знаеш предварително. Като се раздели обикновено излиза изгодно.

От х. Яворов има пътека, която се влива после в черния път и после асфалт до Разлог, не е много ходене, но по пътя поне аз като минавах беше неприятно, защото ни пресрещаха автобуси и камиони с работници за стоежите. Но се върви де, особено ако е на слизане и като за последно човек се прежалва. Не си спомням като влязохме в Разлог далече ли беше автогарата, но май се наложи да питаме за посоката. Но там вече е лесно... Smile

П.П. Благородно завиждам за маршрута Rolling Eyes

Чет Мар 29, 2012 12:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

Мнение Re: Чадърче Отговорете с цитат
Чадърче написа:
Ако се изкачите на Каменица вече ще можете да погледнете във всички посоки! На Тевното е достатъчно да отидете до Лява кралевдворска порта, за да видите Самодивските езера или до превала между Момини двори и Валявишки чукар, където се вижда красивият Валявишки циркус с езерата.

Ако се качим до вр.Каменица на Беговишкия превал, можем ли билно да продължим към Малка Каменица и Кралев двор или е по-добре да слезем и да си продължим към Тевно по жълто-черната маркировка? Smile
Чет Юни 28, 2012 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Според мене може всичко, но не ви препоръчвам.
Лично не съм го минавал, но ми е хрумвало, понеже видях двама да ходят от там, но наистина мисля, че си е чист off-road. Very Happy
Стори ми се че има подсичания през доста стръмни участъци.
Но това са мало впечатления.
Тази година като мина от там към средата на август, ще взема да го пробвам, че и без това прехода от х.Каменица до Тевно не е кой знае какво по пътеката. Very Happy
Чет Юни 28, 2012 4:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Re: Чадърче Отговорете с цитат
loudidd написа:
Чадърче написа:
Ако се изкачите на Каменица вече ще можете да погледнете във всички посоки! На Тевното е достатъчно да отидете до Лява кралевдворска порта, за да видите Самодивските езера или до превала между Момини двори и Валявишки чукар, където се вижда красивият Валявишки циркус с езерата.

Ако се качим до вр.Каменица на Беговишкия превал, можем ли билно да продължим към Малка Каменица и Кралев двор или е по-добре да слезем и да си продължим към Тевно по жълто-черната маркировка? Smile

Може да се продължи-има(немаркирана)пътечка вървящя близо до ръба-стига да не ви се вие свят от високото...Кралев двор съм го качвал от другата(лява кралевдворска)порта и от към М.Каменица не знам достъпен ли е но мисля ве Е!
Чет Юни 28, 2012 9:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Всъщност има повече от един вариант за слизане от там. Може би най-лесно би било ако се слезе малко по реброто към Маленкото езеро езеро и след това се подсече след първоначалната стръмнина. За пътеката по ръба страшното не е самия ръб, колкото няколкото (един -два) по отръмни участъка, по-удачни за качване, при които наистина не може да става точно дума за катерене, по-скоро за изпълзяване, но определено при мокро и хлъзгаво време биха били неприятни.
Чет Юни 28, 2012 9:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
loudidd

Тъй като съвсем скоро ни предстои, окончателния вариант на маршрута ни е :
1 ден придвижване до х.Яне Сандански
2 ден от Яне Сандански до Тевно езеро, като междувременно отскочим до вр.Каменица, а около Тевно се разходим и до Краледворска порта, Валявишки чукар.....
3 ден от Тевно езеро до х.Вихрен през Типиците
4 ден от х.Вихрен до х.Яворов през Кабата, Вихрен, Кутело и т.н.
5 ден слизане към Разлог

Моля за мнение
- на какво да обърнем внимание/ да не пропуснем да видим/ да качим по маршрута
- общо мнение за маршрута и ако ви дойде идея за оптимизиране Smile
Пон Юли 16, 2012 9:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

За оптимизиране мога да ти предложа -

1 ден придвижване до х.Яне Сандански

да го направите:

1 ден придвижване до х. Беговица от х.Яне Сандански

Така ще имате повече време и сили за втория ден - около Тевно езеро. Щото ако тръгнете от Яне Сандански (1200 надморска) за Тевно езеро (2500 надморска), едва ли ще ви остане много ищах да се катерите по околните върхове - Каменица, Кралев двор, Момини двори и Валявишки чукар.

Пон Юли 16, 2012 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
loudidd

dido написа:

1 ден придвижване до х. Беговица от х.Яне Сандански

Благодаря, Дидо, ако успеем до 17:30 да сме на х.Яне Сандански, така ще направим, че гледам 2ч. ще ни трябват до Беговица, да стигнем по светло Smile
Пон Юли 16, 2012 11:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vicky

Да ви попитам и аз:
Иска ми се да направим х.Яворов-х.Вихрен-х.Синаница и се чудя от къде е най-добре да се качим до Яворов-от Разлог или от прохода Предела? Аз съм слизала от хижата до Предела и първо беше в гора, после някакъв почти черен път/асфалт, вили някакви, къщи, 2км по шосето и бяхме на паметника на Предела. Наобратно дали ще се заблудим (стори ми се, че много се въртяхме в ниското) и от Разлог какъв е вариантът? И после за слизане от Синаница накъде е най-подходящо? Първо си мислех обратно до х. Вихрен (но е тъпо, че ще повтаряме) и от там стопче до Банско, но ако има неща, за което не се сещам, предлагайте! : )
И понеже ни се ще на палатки-на Яворов мисля, че няма да има проблем, после на Бъндерица на поляната за палатки и накрая на Синаница малко се чудя къде да се скрием, разбрах, че около хижата не може, знаете ли някое удачно местенце?
Благодаря!
Съб Авг 11, 2012 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Най-добре е трудно да се каже.
Може би най-кратко е от м. Бетоловото - около 2 часа е до хижата.
До Бетоловото от шосето за Банско е около 5 км асфалт, покрай призрачния град.

Пон Авг 13, 2012 12:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.