ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Стара Планина с деца

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Стара Планина с деца
Автор Съобщение
atanas03

Мнение Стара Планина с деца Отговорете с цитат
Привет,

Имам две момчета на 8 и 12г. Въпорсът ми е кое би било добро място за поход из Стара Планина през Август месец. По възможност с преход през хижи за няколко дни и да е сравнително леко за 8г. ми син. Аз не съм планинар и нямам много опит. И от какво бих се нуждаел.

Благодарско,
-атанас
Нед Мар 18, 2012 12:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Живота

Мнение Отговорете с цитат
Стара планина е много широко понятие,трябва по точно да упоменеш във кой район ти трябва маршрут.
Нед Мар 18, 2012 12:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
svetli_yo

Здр,
Като за начало може да направите Беклемето - Сопот,
Закарват ви до Беклемето с кола (Арката), оттам през Орлово гнездо до Дерменка, където преспивате (ще имате време и за други неща). На другия ден до Добрила, оттам към лифта и надолу до Сопот. Това е.
Идеално е за 2 дни, няма денивелации, няма къде да се объркате и т.н.
Нед Мар 18, 2012 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanas03

Благодаря.
Мой приятел също ми препоръча Сопот лифта. А дали е възможно 8г. ми син да изкачи Ботев? Въртя се около тази идея за Ботев...
Пон Мар 19, 2012 12:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ognedishasht

Местожителство: Мордор

svetli_yo написа:
Идеално е за 2 дни, няма денивелации, няма къде да се объркате и т.н.

Това е така. Само дето децата може да останат с впечатлението, че Стара планина е място, на което се ходи с коли, мотори и бъгита с цел да се напиеш като казак.
Пон Мар 19, 2012 11:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ognedishasht

Местожителство: Мордор

atanas03 написа:
А дали е възможно 8г. ми син да изкачи Ботев?

На това надали някой може да ти отговори. Ти познаваш сина си, не ние. По принцип човек на 8 години може много неща. Моят син качи Вежен от хижата (600 метра изкачване) на две и половина години. Носих го само на слизане, качи се сам. Добре е обаче да не го презорваш, защото може да намрази ходенето. Ни би трябвало да има никакъв проблем, ако момчето е здраво и тръгнете за върха от хижа "Рай" или заслон "Ботев", оттам до върха не е далеч. От "Рай" ще му хареса повече, но трябва да си отваряш очите, че теренът е опасен. От хижите "Тъжа" и "Плевен" е доста ходене с дълги и монотонни участъци, по-вероятно е да му доскучее.
Пон Мар 19, 2012 11:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gollum

Местожителство: Видин

Сина ми се качи на Ботев от Рай по Тарзановата на 6 г.
Тичаше нагоре като дива коза,едвам го настигах,а на по -следващия ден от х.Плевен,през з.Ботев и х.Левски слезе на в Карлово.
Пон Мар 19, 2012 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
t.hristov

Нека и аз да споделя скромния си опит от качването на деца на вр.Ботев Smile
На 19.09.2011г благополучно се качихме с моята щерка (5год) от х.Плевен по лятна пътека до заслон Ботев и след това до вр.Ботев. В късния следобед на същия ден слезнахме по кабела до паркинга под х.Плевен
Пон Мар 19, 2012 4:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Това да накараме нашите деца да излезнат от кьщи е много важно.Накарай сина си да се почуства специален ,че ако постигне този врьх е негов личен рекод.Така аз превлякох вниманието на моята дьщеря ,коята е вече е пьлнолетна кьм красотата на планината. Razz
Пон Мар 19, 2012 10:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanas03

Благодаря на всички. Август се запътваме към в.Ботев. Момчетата са ентусиазирани още от сега.
Вто Мар 20, 2012 8:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gorohristov

Мнение До atanas03 Отговорете с цитат
Здравей atanas03 синът е на 11 вече е изкачвал Ботев от х. Плевен справи се блестящо . Тази година мислим да направим Беклемето - Ботев за няколко дни . Екипира се от сега и е пощурял на тази тема . Нека открием красивото на планината за нашите деца .
Чет Мар 22, 2012 6:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mislesht

Местожителство: Пловдив

Едно време дядо ме заведе на вр. Ботев на 7г. Преди това цяла зима ми обещаваше, че и нож ми подари да не ходя "гол". Сутринта рано ме събуди в хижата(Рай) и само ме попита искам ли да се качим. Станах и тръгнах. Ако не беше той, едва ли щах да ходя по баирите.
Пон Мар 26, 2012 1:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
tzezko

Местожителство: софия

И моите две момчета са с разлика почти 4 години. Само че сега са на почти 16 и 19. И са по 190 см.
На 3 години прокараха ски двамата. А на неколкодневни походи сме ги повели- големия от 4- , а малкия от 3- годишен. Както и по-горе беше споменато, много е важно да не се преуморяват. Мога да препоръчам маршрут ако уточниш район горе-долу.
Пон Мар 26, 2012 1:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Живота

Здравейте,понеже разпети петък беше почивен ден и времето този ден се очертаваше хубав та решихме със моят син да направим една разходка до хижа Равнец,тъкмо да го пробвам дали ще издържи и най интересното дали ще повтори друг път.
Тръгнахме по една много хубава пътека,от вилната зона между Карлово и Сушица.

Тук се виждат боровете през които минава Пенсионерската пътека,тази по която се качихме се намира от дясно на нея,разделя ги едно дере.

Обърнете внимание небето колко е красиво.

Ето ме и мен.

Вече сме доста нагоре,правихме чести почивки защото това му е първото по сериозно ходене,да не го плаша от началото Wink,а и като спирахме за снимка така си почиваше и му беше интересно.

Пътеката преминава през тази рекичка и се свързва с Пенсионерската.

Вече сме на пътеката пред хижата.

Като пристигнахме Васко веднага се сприятели с кучето.

От там нататък се досещате какво се случва Laughing,хапване и пийване.
Да бе ама не може само това,след като сме дошли до тук е редно да го заведа да види и малкото водопадче което се намира над хижата.

Уха колко приятно полъхваше от падането на водата.

Една снимка и на реката.

Беше станало вече 18 и 30 и трябваше да се ориентираме към прибиране защото заваля,ударихме камбаната и газ към Пенсионерската пътека по която и слезнахме.

Останахме много доволни и двамата и най важното че получих обещание че и занапред ще посещаваме планината.
И последна снимка за спомен от тази прекрасна хижа.

Съб Апр 21, 2012 12:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Чудесен пьтенис и хубаво сте си искарали двамата.
Съб Апр 21, 2012 4:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.