Въпрос за Вихрен?
Всъщност въпросите ми са повече от един
Първо, знам че може да се спре на паркинга на Шилигарника, но не ми се иска да даваме толкова пари, има ли някаква друга възможност да се остави колата, дори да е доста по-надолу?
Второ, къде около хижа Вихрен може да се разходи човек, защото един от нас ще качва върха, а ще умрем от скука само да седим в хижата докато го чакаме?
И третото не е въпрос, а предложение - има още две места в колата, ако на някой му се идва Става въпрос за тази събота и неделя - 17 и 18 март
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Мар 15, 2012 1:10 pm
Чадърче
Здравей!
Провери дали хижата работи, защото знам, че от есента и кухнята са затворили, дори чай не предлагат. Сега може да са се променили нещата. С колата не можете да отидете до нея докато върви ски-сезонът, защото се минава през пистите. Това впрочем е голяма глупост - да отрежат достъпа до хижа през зимата! Може да оставите колата или до Бъндеришка поляна, или до Шилигарника, но мисля че е платено. Другият вариант е да оставите возилото в Банско и да ви качат донякъде превозвачи. Имам тел. на един от Банско, когото ползвам да ме извозва докъдето искам. Ако имаш интерес, ще ти дам тел.
В района на х. Вихрен може да се отиде до някое от езерата - Окото, Рибно Бъндеришко, Муратово и пр. Има къде да се разходите. Само по пътя от х.Бъндерица до х.Вихрен има лавиноопасни участъци около стръмните улеи, внимавайте!
_________________ Няма невъзможни неща!
Чет Мар 15, 2012 2:43 pm
Mariana1000
Благодаря, Чадърче,
вчера се обаждах до хижата, работи - 12 лева нощувката.
Знам, че през зимата няма как да се стигне с кола, обаждах се до информационния център в Банско, казаха ми че на паркинга на Шилигарника е 7 лв. за ден и 25 лева за 24 часа. Просто не ми се дават тези пари, затова питах за друг вариант.
За разходките - питам, защото имам страх от лавини (въпреки, че не съм виждала такава досега, ако видя сигурно страхът ще прерастне и в ужас ). Но пък и от страх да стоя на едно място не ми се иска
Чет Мар 15, 2012 3:18 pm
alexvan
Бъндеришка поляна - да се паркира не е платено мисля.
Чет Мар 15, 2012 3:51 pm
sergey_v
Ако паркираш на паркинга на Шилигарника след работното им време и си вземеш колата пак така няма кой да ти иска пари. Ние така направихме на 21.01.2012. Спахме в хижата, но наистина няма кухня. Чай ни направиха. Нямаше вода и предполагам все още няма - Жоро/хижарят е спукал бойлера и половината столова е в лед.
Защо не проверите ситуацията на Бъндерица?
Чет Мар 15, 2012 5:38 pm
Mariana1000
alexvan, благодаря за отговора
sergey_v, проверих и Бъндерица - не работи
За храната и водата няма значение, ще се оправим
За паркинга - какво е работното му време, знаеш ли? Това пък не се сетих да питам...
Чет Мар 15, 2012 5:51 pm
sergey_v
Нямам представа. Ние пристигнахме към 18:00 и тръгнахме обратно към 17:00. Нямаше никой. Питай на кабинковата станция.
Чет Мар 15, 2012 6:45 pm
Mariana1000
Благодаря на всички, които ми дадоха съвет
Спряхме на Шилигарника, за два дни дадохме 20 лева, можеше и с десет да минем, ако брат ми ме беше послушал, защото беше ясно че като слезем няма да има никой.
Първия ден до хижата, малко на слънчице пред нея, малко разходка да се огледаме.
На втория ден аз и брат ми качихме Вихрен, времето беше страхотно, гледките невероятни и изобщо ако съществува пълно щастие - това ще да е
П.П. Чудя се за какво съществува туристическия информационен център в Банско, като мацката с която говорих не можа да ми даде почти никаква информация, а и това което ми каза не беше вярно
Пон Мар 19, 2012 10:56 am
dido
Наистина беше чудесно време. Кусур може да се търси само на снега - беше доста мек ...
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Мар 19, 2012 11:17 am
dilaro2
Има един начин да се качите с лифта до Бъндеришка поляна за 5 лв ( и да се върнете, но само за същия ден) или дори за без пари! Не е много правилно да ви го казвам тук, затова ако някой наистина мисли че мога да му помогна, да пише ЛС и ще му обясня. Можете дори да се качите до връх Тодорка но не и да карате ски, а само да се качите до горе и да се върнете с лифта.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети