Ще съм благодарен за съвети и насоки.
Харесах си и Husky Flame - но за съжаление в момента Макалоспорт нещо май не работят и писах на Хъски на фирмения сайт но нямам отговор още дали и как мога да заръчам техни палатки.
Фериното нещо са му по-слаби характеристиките - и е 100лв по-евтино от другите няколко ... искам нещо със сериозни показатели по отношение на воден стълб и устойчивост. Виждал съм Баншито на адси гаден дъжд в Сърбия - 4 дни не спря да ни вали зверски и момчетета вътре бяха едни от най-сухите ... Е имаше и момчета с Camp за 500 евро ама ...
Ще съм благодарен за съвети и насоки.
Харесах си и Husky Flame - но за съжаление в момента Макалоспорт нещо май не работят и писах на Хъски на фирмения сайт но нямам отговор още дали и как мога да заръчам техни палатки.
Поздрави
Георги
Отзив за Trimm - Xtrimm_D. Бетон е тая палатка. Двуместна. И на ледник трима сме я ползвали.
пп - поправка - гледам свършила е в Англия. Има я в Румъния. От там обаче е малко трудно - писах на едни за чувал на Хъски за доставка - отказаха да го пратят до България.
А от официалния сайт на Хъски за чувала чакам отговор вече повече от месец...
Здравей, видях я, но е много тежка - 3,6 кг и водният стълб на горния слой и пода не са особено високи на фона на Xtrimm-a, Банши-то и Husky Flame. По възможнст искам нещо под 3 кг.
Аз ползвам на Зайо 3000мм/7000мм. воден стьлб на пода, малко е тежка 3.2кг ама е голяма 210см. на 210см. 135см височина,+ 90см предверие, 8,5мм дебелина на рейките и като се има в предвид, че я взех на една промо от БГ СПОРТ за 129лв. хич не ми е тежка.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Май 06, 2012 5:27 pm
Peshehodec
2-местна палатка за Ком-Емине
Здравейте,
Търся 2-местна палатка, подходяща за Ком-Емине. Подходяща за 3-4ри сезона, за не повече от 200-250 лв. Ако имате опит с такава, или имате идея каква палатка би била подходяща, моля да пишете! Благодаря ви!
Сря Май 30, 2012 3:15 pm
Liya
Здравейте,
изчетох цялата тема, което отне известно време но си струваше За съжаление голяма част от линковете вече не са активни..
С приятеля ми си търсим 2-3 местна палатка, като бюджета ни е до 200лв. Ще я използваме главно за планина и море. Не сме особено едри - той е 185см, а аз 165, но тъй като обикновено сме с големи раници, а и от време на време в палатката ще спи и малко кученце се чудим дали да е двуместна или триместна..Ще я използваме за периоди от 1 до 10 дни. Това ще ни бъде втора палатка - предишната беше 25-левова и като цяло се държеше добре, но само при хубаво време. На пещера Божиите очи ни валя такава буря, че въпреки активното бърсане и попиване всичко вътре стана вир вода. На морето пък се будехме като кокошките - с първите слънчеви лъчи, понеже ставаше ужасно горещо вътре. Но в крайна сметка беше добро начало, докато решим дали ни харесва да ходим на палатки. Та сега ни се иска да си вземем хубава палатка (до колкото ни го позволява бюджета), двуслойна (след цялото ми ровене из нета останах с впечатлението, че двуслойна и двупластова са едно и също нещо), да издържа на дъжд и вятър (като за нашите атмосферни условия), а конденза и нагряването да са сведени до минимум. По този повод с кондеза - ще ми се долният слой да не е само мрежа. Не сме чак такива планинари, че да я ползваме и зимата - най-вече лятото и по-рядко пролет и есен. Освен това не разполагаме с кола, така че ще я закачаме по раниците. Можете ли да ми кажете на практика каква е разликата между 3000мм и 2000мм воден стълб?
Колкото повече търся информация, толкова повече се обърквам Не знаех, че има чак такова разнообразие от палатки Изпращам линкове на тези, които ми се струват най-разумни за нашите цели, ще съм много благодарна на всякакви съвети и мнения!
Извинявам се за многото линкове, но наистина не мога да преценя коя е най-добрата
Освен Salewa Scout, на никоя не пишеше водния стълб на пода, така че ако знаете нещо по въпроса ще е страхотно!
Да добавя, че предпочитаме да си я вземем на място от магазин, а не по интернет, така че ако случайно знаете къде могат да се намерят тези, които не са от Стената и Спорт депо, ще съм благодарна да пишете!
Сря Юни 13, 2012 10:42 pm
Emil
Права си, хубаво е да ги пипнеш на живо преди да си избереш окончателно.
Иначе аз също бих избрал Салевата ако ще е за двама, понеже си е лека. 2 кг по-малко са си доста.
За триместна от твоя избор бих избрал тази на Ферино.
Не на всяка пише всички важни неща, но все пак като ги гледаш, освен обявените стандартни характеристики гледай какви са циповете. Ако не са YKK внимавай. Това обикновено е едно от слабите места, където може да са направили компромис.
Качествения продукт си личи по много неща, вкл. детайлите. Салева по принцип мислят добре нещата.
Успех
Здрасти.
В подписа ми има връзка към почти довършена статия за палатките, където можеш да прочетеш за водните стълбове/водонепропускливост.
Най-пълна информация предоставя производителя. Т.е. търси ТТ данните за конкретния модел в оригиналния сайт на производителя.
Палатка можеш да пипнеш и да ти бъде разпъната тук /Ferrino/, тук /Trimm/, тук /Zajo и Eureka/, тук /Salewa/. Това в София.
След като ще я мъкнете на гръб - важен фактор е теглото.
И да не забравя - няма палатка, която огряна от слънцето да не се превръща в сауна
Благодаря за отговорите!
Emil, Зайо-то е по-голяма и по-лека от Салева, но пък водният стълб е по-малък..Има ли голяма разлика в качеството между двете марки?
В крайна сметка решихме, че няма смисъл да е триместна, понеже и някои от двуместните са достатъчно големи. Обезателно ще обърна внимание на циповете - благодаря за информацията!
Ристо Туристо, прочетох статията - имаше я някъде още в началото на темата и наистина беше много полезна. Но питах по-скоро за практическия ви опит откъм водни стълбове, защото едно е да го четеш на теория и друго някой да ти каже какво се случва на практика
А превръщането на палатката в сауна няма ли как поне да се понамали? :р
Много благодаря за координатите на магазините!
Чет Юни 14, 2012 9:46 pm
alexvan
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети