Здравейте, искам пак да отворя темата за тези обувки.
Купих си ги, защото имам обувки на същата марка и подметката се справяше отлично с мокри камъни и сняг.
Само че новите са с vibram - подметка, докато на предишните беше друга марка.
Разлях малко вода на плочките, за да ги сравня и новите бяха като ски, докато старите почти не се хлъзгаха.
Притеснява ме как ще се държат на сняг, щом една мокра плочка ги кара да се хлъзгат така.
Някой може ли да си каже мнението и да ме успокои, че на планински терен с мокри камъни или сняг, тези подметки няма да се хлъзгат, или са поредния боклук в гардероба ми.
Съб Окт 15, 2011 4:04 pm
t.hristov
Много от колегите от този форум са фенове на обувки Bestard Breithorn Pro, но ето че вече и в БГ всеки може да намери подобен клас обувки на същата цена
Пример - модела Scarpa Delta GTX (379лв) който вече може да се пробва в София
Нека, моето предложение за по-сериозни обувки не се счита като реклама на XcoSports...
Нед Мар 11, 2012 12:02 pm
satzata
Моделът Ladakh на споменатата Scarpa ми се вижда доста по-сериозен, а освен това има и намаление за конкретни номера.
Нед Мар 11, 2012 10:45 pm
t.hristov
Едно от основните качества на обувките е външния материала от който са изработени.
Разликата между кожа и набук е доста съществена По-опитните знаят за какво става въпрос.
Съб Мар 24, 2012 3:11 pm
loudidd
Не видях из темите за обувки никой да споменава една възможност - магазините за работно облекло. Там има поне десетина модела обувки, подходящи за туризъм. Недостатък - повечето не са непромокаеми, освен ако не се третират с импрегнатори. Но за 60-70лв. взимаш лека и здрава обувка, която на 80% покрива изискванията на любителите-планинари за трисезонна обувка (личен опит и поне 200км. с такива обувки). Има и модели с Гортекс и Вибрам за 100-120лв. Няма да пускам линкове, за да не правя реклама, но една фирма ги внася и има онлайн-каталог
Чет Апр 26, 2012 11:59 am
DenislavK
Здравейте, изчетох доста по темата и съм си набелязал няколко чифта обувки и бих искал да чуя вашето мнение за тях. Wasatch GTX (Vasque), M's Chameleon 4 за тези не знам дали ще са ми достатъчно дишащи, тъй като търся обувки лято(най-вече), пролет, есен, също май нямат моя номер. Друг вариант са тези Explorer Trek, за тези четох добри отзиви. В магазина ми препоръчаха тези Vetta LT GTX, но дали си струва, защото съм отделил 250 лв за обувки и не ми се иска да давам повече. Предложете нещо друго от този клас и до тази цена(250 лв), но да ги има, в някой магазин, за да ги пробвам.
Сърдечно благодаря за скорострелния отговор. Поставих горните модели, защото ми допаднаха на външен вид и на цена (трябва да купим за двама души). Ще се съобразя с мнението Ви, затова са и форумите. Търсех коментар на човек, ползвал подобни продукти. Не държа да са HI-TEC, но изглеждат сносни. Не че не изкачих Мальовица с маратонки Lotto.
Нед Май 06, 2012 2:40 pm
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново
DenislavK написа:
Здравейте, изчетох доста по темата и съм си набелязал няколко чифта обувки и бих искал да чуя вашето мнение за тях. Wasatch GTX (Vasque), M's Chameleon 4 за тези не знам дали ще са ми достатъчно дишащи, тъй като търся обувки лято(най-вече), пролет, есен, също май нямат моя номер. Друг вариант са тези Explorer Trek, за тези четох добри отзиви. В магазина ми препоръчаха тези Vetta LT GTX, но дали си струва, защото съм отделил 250 лв за обувки и не ми се иска да давам повече. Предложете нещо друго от този клас и до тази цена(250 лв), но да ги има, в някой магазин, за да ги пробвам.
На Vasque Men's Wasatch GTX Hiking Boot подметката не е издръжлива на тежък терен, както се вижда от отзивите - http://www.amazon.com/Vasque-Mens-Wasatch-Hiking-Boot/dp/B001DNLVY2 . Те са подходящи само за пътеки. Иначе добре пазят от дъжд. Не са за много студено време през пролетта или есента по планините.
Слагам едно рамо в полза на Vasque Wasatch от две години съм с тези обувки и нищо лошо не мога да кажа за тях.
Вто Май 08, 2012 5:02 pm
sasy
Аз също мога да изкажа скромното си мнение. Вече 2 сезона, този ще бъде 3-ти аз и жена ми ходим чат пат из планините, поне 2–ти в месеца (минимум). Носим български обувки Netwalk, от Redrock сме ги купували за по 90 лева. Много сме доволни, по всякакви терени сме ходили и в дъжд сме ги носили, никакви ядове. Мисля че за малки и средни преходи вършат работа. Това е моето мнение. Но мога да кажа, че в спортдепо, от време на време пускат намаления на разни обувки (пример keen), които не изглеждат никак зле за по 120 лева. Друго предложение в outlet center в София, зад Metro и Technopolis на "Цариградско шосе" има на 2-ия етаж един магазин "Scandal" има марки "Merrel" и "Patagonia" на много добри цени за 80-100 лева чифта, намалени от по 160-180 лева. Да стари модели са, но аз от там съм си купил 2 чифта, а братовчед ми 1, мойте ги нося вече 2 години, той неговите 1 година, никакви ядове за сега. Мога да кажа, че са страшно удобни и леки. Ако не си претенциозен и не ти пука, че не си с най-модерните обувки, действай !!!
В какво ли не съм си набутвал краката докато стигна до ,, North Face Jannu 2 GTX ,, Следвашите ще са пак същите ,но с половин номер по-големи. Препоръчвам ги. Перфекни за големи туристи. (виж темата на Дидо)
Пет Окт 19, 2012 9:12 pm
valkata332
Избор на туристически обувки
Здравейте Мисля да започна с това ,че направих един два леки прехода миналото лято, и правя доста планове за това което идва. Напълно нов съм в туризма и планинарството, но реших че е време малко по малко да започна да се снабдявам с нужната ми екипировка за планината. Прецених че е редно да започна от обувките (поправете ме ако не е така ) Прочетох доста от темите в форума но все още съм адски объркан ... мисля че ми трябват обувки, който да са най-вече за лятото, пролетта и есента, надявайки се да стават и за някоя зимна разходка в ниското. Фирми много, модели също така че незнам какво точно да избера. Критерийте ми са следните ако може така да се нарече : да са около 250лв. , да могат да се закупят от магазин, а не чрез интернет (главно за да се пробват) и еветуално магазина да е в София. Поздрави
Пет Фев 01, 2013 12:30 am
Pagane
л
http://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?t=3444
доста има изписано във форума , прочети и си направи бележки на лист ,после тръгваш по магазините - Google ще ти даде
адресите на магазините в София и пробваш
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети