...
Това куче е редовен турист от района на Мальовица-7-те Езера. Води се под името Панайотчо, последно около 2-ри януари го срещнахме на рилските езера, 3 дена по-късно беше на ЦПШ. А да, в четвъртъка караше ски с нас на Мальовица пак .. Изобщо, куче-турист отвсякъде, нещо като онези кучета на Бъндерица дето катерят до Вихрен с тебе като минеш оттам занагоре
Митак - видимо бременната му жена на Панайотчо ше да е била с нас...
Бе ти нещо снимЧи от Соколна - ала-бала?
Дженгала написа:
Каква красота само! Браво за похода, Ристо! Благодаря за снимките.
Жоре - скатаваш се нещо напоследък ти...
СнимЧи от Беласица, Алиботуш или Южен Пирин нема ли за показване?
Въх, какво е бяло, какво е гладко, обло и мазно... Ей такава я обичам аз зимата!
Чудни картини, Рила наистина се беше нагиздила за празника! Ние шляпахме по на изток, по Мусаленско. По билата на Източна Рила вятърът бе изстъргал снега до долу, та тревите се жълтееха яко на много места.
Пон Мар 05, 2012 7:38 pm
ivjordan
Еееех, как му се каним на този преход, ама сме малко страхливи, а и снегоходки нямаме и все нещо не ни уйдисва като време.
Май и другата седмица няма да може да стане
Мерси за страхотните снимки!
Еееех, как му се каним на този преход, ама сме малко страхливи, а и снегоходки нямаме и все нещо не ни уйдисва като време.
Май и другата седмица няма да може да стане
Мерси за страхотните снимки!
Без снегоходки не си е работа по този маршрут, вервай ми...
Еле па без пъртина.
Предвидете си 10 часа на отиване.
Ристо Туристо написа:
Еле па без пъртина.
През 2005-та имах глупоста да тръгна от там за нова година. Маршрутката от Самоков в 8, после нагоре. Около 5, по стъмване прилазих на четири крака до Кире Чогуно, разринах снега от леглото, разпънах чувала и зяспах като труп.
Пробвал съм го и от Раздела до Вазов - 3-4 часа при добра кондиция, с пресни сили не ти мърдат.
Пон Мар 05, 2012 8:45 pm
Весела Ягодова
Гадняри, сами си отидохте до Вазов, 'начи
А Калините ?
Еле па без пъртина.
Разглези се тоя народ, разглези се и туйто!
Едно време, кога нямаше снегоходки, как сме мачкали като фадроми.
Веднъж тръгнах за "Вазов" по Зелени рид само с един приятел. Тъкмо беше привършил един як едноседмичен снеговалеж. Взехме лопата, защото бяхме сигурни, че ще спим някъде по пътя. А то - на "Вазов" бяхме още по светло.
Ех, пусти, пусти младини!
Пон Мар 05, 2012 10:57 pm
igurbev
ognedishasht написа:
Веднъж тръгнах за "Вазов" по Зелени рид само с един приятел...
Абе зарежи я ти тая работа, като почнеш да затъваш до гърдите още из клека над гората преди да излезеш на откритото ...
Веднъж тръгнах за "Вазов" по Зелени рид само с един приятел. Тъкмо беше привършил един як едноседмичен снеговалеж. Взехме лопата, защото бяхме сигурни, че ще спим някъде по пътя. А то - на "Вазов" бяхме още по светло.
Ех, пусти, пусти младини!
Вие извънземните не се броите
Па и сте ручали сланина, а са се глезиме със Сникърси
igurbev написа:
ognedishasht написа:
Веднъж тръгнах за "Вазов" по Зелени рид само с един приятел...
Абе зарежи я ти тая работа, като почнеш да затъваш до гърдите още из клека над гората преди да излезеш на откритото ...
Така е - баш около горната граница на гората преди клековия пояс /клекО беше покрит със сняг, де/ най-много се затъваше.
Баш около колибата на Чугуно почна да бетонира. А тя вече е без прозорци и снего е вътре...
Да питам, ако знаете, какви са вариантите за качване откъм "Вада" и за слизане през Чанаците към Езерата?
Вто Мар 06, 2012 12:22 am
Дженгала
Ристо Туристо написа:
Жоре - скатаваш се нещо напоследък ти...
СнимЧи от Беласица, Алиботуш или Южен Пирин нема ли за показване?
Ами когато имам възможност, тогава ходя на планина.
Как позна само, да, на Беласица бях. Уникално беше. Много е красива зиме. Днес по-късно ще качя снимки оттам и ще пусна тук в съответната тема.
Вто Мар 06, 2012 10:49 am
Сотиров
Зелени рид - Седемте езера
ivjordan написа:
Да питам, ако знаете, какви са вариантите за качване откъм "Вада" и за слизане през Чанаците към Езерата?
Не знам сега как е в снега, но от горния край на Зелени рид, Раздела, тръгва зимна маркировка към хижа "Седемте езера". Минава вдясно от Харамията и от горния Чанак се спуска към езерото пред хижата. Повече информация ще дадат "зимните" туристи.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 2 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети