Ако ще е джобен нож най добрите си остават Victorinox - много неща в едно.
А ако ще е нож за планина тогава ножа с фиксирано острие е по-добрия вариант (а още по-добри и двата заедно да се носят).
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново
Стоманата е добра като за цената, но острие в рамките на 8 см е доста неудобно при употреба било за обработка на храна, било за дялкане. Бих си избрал нож с острие поне от 11 см и ако не ще върша някаква груба работа, като например да правя ножа заместник на малка брадва, бих предпочел гърбът на острието да е в рамките на 1 мм, което също чуствително улеснява рязането.
Всичките ще ти свършат работа, но отиди и пробвай на място кой ще ти пасне най добре.Аз предпочитам сгъваем нож, най ми харесва:
най е лек и ми е най удобен, но за съжаление няма контра...няма пълно щастие.
Вто Фев 21, 2012 12:20 pm
asen4ooo
Victorinox за сгъваем нож е най удачно, препоръчвам да е със назъбено острие
_________________ На кръгла маса, в хижата и в женско сърце винаги има място за още един!
Вто Фев 21, 2012 6:26 pm
torah
asen4ooo написа:
И защо трябва да бъде със серетирано острие, би ли обяснил.
Вто Фев 21, 2012 6:28 pm
asen4ooo
torah написа:
asen4ooo написа:
Позлвам и двата и сертираното острие е доста по издържливо, по трудно се захабява
_________________ На кръгла маса, в хижата и в женско сърце винаги има място за още един!
Вто Фев 21, 2012 7:08 pm
torah
asen4ooo написа:
torah написа:
asen4ooo написа:
Позлвам и двата и сертираното острие е доста по издържливо, по трудно се захабява
Не бих казал, че по-трудно се захабява, бих казал че ако ти се наложи да го точиш става страшно, а ако трябва да го точиш в планината-невъзможно. Серетираното острие е за рязане на плат ремъци и т.н, ако е един Викторинокс или Венгер, нормалното острие е за предпочитане.
Вто Фев 21, 2012 7:18 pm
asen4ooo
еми позлвам Vicotrinox с обикновенно острие и Rescue tool-са на Victorinox от второто острие съм много по доволен
Вто Фев 21, 2012 7:20 pm
torah
asen4ooo написа:
еми позлвам Vicotrinox с обикновенно острие и Rescue tool-са на Victorinox от второто острие съм много по доволен
Аз просто казвам, кое за какво е предназначено и как се заточва. Колекционер на ножове съм и ползвам Виксове и Венгери за туризъм и за вело но които както си реши.
Вто Фев 21, 2012 7:31 pm
asen4ooo
torah написа:
asen4ooo написа:
Аз просто казвам, кое за какво е предназначено и как се заточва. Колекционер на ножове съм и ползвам Виксове и Венгери за туризъм и за вело но които както си реши.
колкото за заточването, до сега рескюто не съм го точил, но няма да споря, че е лесно, знам че е доста играчка
Вто Фев 21, 2012 7:36 pm
torah
asen4ooo написа:
torah написа:
asen4ooo написа:
колкото за заточването, до сега рескюто не съм го точил, но няма да споря, че е лесно, знам че е доста играчка
За мен Рескюто не е туристически нож, нося го понякога когато съм с колелото, иначе предпочитам Венгер рейнджърс. С уговорката, че говорим за сгъваем/ фолдър / , за нож с фиксирано острие темата става друга.
Вто Фев 21, 2012 7:41 pm
asen4ooo
еми таква е темата
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 1 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети