Автор |
Съобщение |
air.born.boy
|
до х.Алеко в снежно време |
|
Здравейте, с риск да повторя темата, утре с една скромна групичка имаме желание да се качим до х.Алеко, но в този сняг и положението, в което се намира Симеоновския лифт, ни е малко мъгла как да го сторим (think)!
Бихте ли ме посветвали по какъв начин можем да стигнем до Алеко, като не държим на дългото ходене в снега (не всички имат подходяща екипировка)?
Благодаря предварително!
Много здраве!
_________________ Много здраве ! |
|
|
Съб Яну 21, 2012 12:29 pm |
|
|
lz1fw
|
|
|
Днес времето е било лошо, добра идея е преди да тръгнете да погледнете http://www.pss.bg/vremeto/region.php?region_id=1 - сайта на ПСС.
Лично на мен най-безопасна ми се вижда пътеката от село Бистрица нагоре към Алеко. Минава през гора и няма кой знае какви рискове. Има удобно място да си оставите колите почти досами пътеката, ако сте с коли.
Не съм минавал оттам и не знам дали е утъпкана пътеката.
|
|
|
Съб Яну 21, 2012 8:34 pm |
|
|
satzata
|
|
Съб Яну 21, 2012 8:40 pm |
|
|
torah
|
|
|
|
Според мен най-добре минете през Драгалевци. Пътеката започва от лифта.
|
|
|
Съб Яну 21, 2012 8:41 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
|
|
Според мен най-добре минете през Драгалевци. Пътеката започва от лифта. |
да, в такова време това е най-добрия вариант
|
|
|
Съб Яну 21, 2012 9:59 pm |
|
|
Сотиров
|
Драгалевци - Алеко |
|
Днес слязох от Бай Кръстьо до Драгалевци покрай реката. Пътеката е утъпкана сравнително добре (включително и от мен ). Нагоре до завоя за Алеко или до Голи връх не знам как е, но предполагам, че също са минавали хора. Ако не са, в краен случай остава шосето. По другите пътеки е рисковано. Има и навети места, защото духаше силен вятър. Успех!
|
|
|
Съб Яну 21, 2012 11:01 pm |
|
|
schism
|
|
|
|
пфф тва шосе върти та не ще да престане, но в тежки условия какво да се прави..
_________________ "Един воин трябва да се научи да осъзнава всяко свое действие, защото ще бъде тук, на този свят, за съвсем кратко време, всъщност прекалено кратко, за да стане свидетел на всичките му чудеса." |
|
|
Съб Яну 21, 2012 11:20 pm |
|
|
Сотиров
|
По шосето - само по принуда! |
|
Забравих да добавя. Наложи ми се да вървя по шосето за Алеко не повече от стотина метра - от мястото, където излиза пътеката от Симеоново, до пътчето към ресторанта. Усмърдя ми се душата! Кола след кола - кошмар. Вярно, че тъкмо ги бяха пуснали - нали има забрана за някои часове, но е отвратително. Затова казвам - по шосето само ако няма подходяща пътека. Но вярвам, че ще има.
|
|
|
Нед Яну 22, 2012 12:08 am |
|
|
|