Автор |
Съобщение |
Мавруд
|
|
Въпроси за лавинна опасност по конкретен маршрут в Рила. |
|
При този дебел сняг тази година, каква е лавинната обстановка с маршрута х. Мальовица-засл.Страшното езеро през маломальовишкия циркус. Има ли някакви опасни участъци принципно през зимата по този маршрут ?
_________________ ЕП "Български железници"
http://www.bgrail.eu/news |
|
|
Пет Яну 20, 2012 12:32 pm |
|
|
vvals
|
|
Пет Яну 20, 2012 10:07 pm |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
Много благодаря. Излиза, че слаба лавинна опасност има само при изкачването на Раждавица, но заради клека там мисля, че е сигурно. А иначе вр. Попова капа по коловете си мислех, че е лавинноопасен, имайки предвид наклона. Но се оказва, че от там до х. Мечит може спокойно да се отиде зимата.
|
|
Съб Яну 21, 2012 10:59 am |
|
|
b0bae
|
! |
|
имай си едно на ум ако не познаваш района, има доста опасни места според мен,
които дори и да не са лавинни създават предпоставки за кофти моменти,
особено ако тръгнеш да се връщаш по пътя от страшното към йончево езеро
|
|
|
Съб Яну 21, 2012 11:09 am |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
О, не от Страшното към Йончево не бих тръгнал. Единствено може по зимната по билото от Римски друм, но въпреки всичко не знам дали бих се престрашил. Но през Раждавица до Попова капа мисля, че бих се справил - а за х. Мечит вече не знам. Там ме е страх от козирки и т.н. А пък Попова капа доста стръмна ми се струва по желоните, но щом казват - значи няма лавини.
|
|
Съб Яну 21, 2012 9:47 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
...
Но през Раждавица до Попова капа мисля, че бих се справил........
А пък Попова капа доста стръмна ми се струва по желоните, но щом казват - значи няма лавини. |
Това го правихме еднодневно преди две зими - няма лавинна опасност. Само не знам дали нема да бедствате в този сняг по отровното връло по Ръждавица.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Съб Яну 21, 2012 10:27 pm |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
Защо ? Ще избера подходящ момент, когато няма да се затъва....пък в краен случай ще се върна - не съм по излишните рискове...
|
|
Съб Яну 21, 2012 11:58 pm |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
А от Попова капа до х. Мечит е билен маршрута и е ясно, че не толкова лавини, а козирки и технични участъци има за минаване, но не съм го минавал и се чудя през зимата как ли е .... поне до Кобилино бранище. ..
|
|
Нед Яну 22, 2012 12:00 am |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
при толкова много сняг събирам идеи за безопасни, еднодневни и двудневни маршрути в Рила
давайте идеи хора, че не ме свърта
моля тази вечер дайте поне една идея
|
|
|
Сря Фев 08, 2012 10:35 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...
А пък Попова капа доста стръмна ми се струва по желоните, но щом казват - значи няма лавини. |
Това го правихме еднодневно преди две зими - няма лавинна опасност. Само не знам дали нема да бедствате в този сняг по отровното връло по Ръждавица. |
сега виждам това, не писаха ли във фрийрайдърския форум за лавина точно от Ръждавица?
|
|
|
Сря Фев 08, 2012 10:37 pm |
|
|
torah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Това го правихме еднодневно преди две зими - няма лавинна опасност. Само не знам дали нема да бедствате в този сняг по отровното връло по Ръждавица. |
сега виждам това, не писаха ли във фрийрайдърския форум за лавина точно от Ръждавица? |
Ами то сега са навсякъде, вчера писаха че лавина е отнесла самия път до Картала, та какво остава по високото там на много места сега си е руска рулетка.
|
|
|
Сря Фев 08, 2012 10:40 pm |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ами то сега са навсякъде, вчера писаха че лавина е отнесла самия път до Картала, та какво остава по високото там на много места сега си е руска рулетка. |
така е, то и на Витоша ми е малко притеснително например да ида, малко мъгла и съм се зачукала на някое кофти място
затова питам за Рила - Мусаленска пътека, х.Чакър войвода, х.Мечит и нагоре към върха, от Зелени преслап към Рилски езера по просеката на лифта /дали???? /....и къде още може ? Идеи събирам
|
|
|
Сря Фев 08, 2012 10:48 pm |
|
|
torah
|
|
|
|
Аз май на Плана ще ходя тази неделя.
|
|
|
Сря Фев 08, 2012 10:58 pm |
|
|
joropc
|
|
|
|
Статистиката показва, че точно такъв вид лавини са най-смъртоносни.Точно защото никой не ги очаква там, където се изсипват.30-40 метра са прекалено достатъчни за да те направят на мармалад.
Ти само тая снимка ли ще покажеш от последните дни, бре?
|
|
|
Пон Дек 24, 2012 6:02 pm |
|
|
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора |
|
|
Пон Дек 24, 2012 7:59 pm |
|