аз съм пристрастна към вълната - топли, лека е, не се вмирисва като синтетика, много е здрава и трайна /пазене от молци/, в къщи има пуловери по на 20 - 30 години и все още ги носим
Пон Яну 16, 2012 10:53 pm
torah
joropc написа:
Да де, ама как му викам..вълнено яке не ме кефи
Ами щом е от вълна сигурно ямурлук.
Пон Яну 16, 2012 10:54 pm
ivo@home
Re: Вълнени полари.
torah написа:
Поларът не е ли вид материя, ако е вълнено то е нещо друго.
Поларът е материя, така е.Но в Българския се ползва като име на дреха, на принципа на Верото и Ксерокса
Албена вероятно има предвид якетата Fleece. Може да са 100% полиестер, 75% полиестер плюс не знам си кво си, а може и да са от чиста вълна, полседното на съответната цена, разбира се.Всяка голяма фирма предлага вълнен Fleece, на цени около 300-350 евро.
П.С. Албена бе по-бърза в отговора
Пон Яну 16, 2012 11:54 pm
torah
ivo@home написа:
torah написа:
Поларът е материя, така е.Но в Българския се ползва като име на дреха, на принципа на Верото и Ксерокса
Албена вероятно има предвид якетата Fleece. Може да са 100% полиестер, 75% полиестер плюс не знам си кво си, а може и да са от чиста вълна, полседното на съответната цена, разбира се.Всяка голяма фирма предлага вълнен Fleece, на цени около 300-350 евро.
Само искам да кажа, че като качества двете материи са различни, затова не правя връзка между вълна и полар.
Вто Яну 17, 2012 12:01 am
ivo@home
torah написа:
ivo@home написа:
torah написа:
Само искам да кажа, че като качества двете материи са различни, затова не правя връзка между вълна и полар.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети