Още не съм избрал щеки и панталон.Утре ще погледна в спорт депо в Сливен последно и за тези двете.Като ще погледна и за раница.
Колко литрова раница според вас е добре за нашите планини.Като преходите живот и здраве които мисля да правя ще са с продължителност не повече от седмица, най много, може и малко повече но може би ще са голяма рядкост.
Относно цялата тема мисля, че така е по-добре, вместо да пиша във всяка тема за всяко нещо поотделно.
Поздрави и утре ще пиша какво има в Сливен относно -раница, щеки и панталон.
Останете със здраве
ZCEZBPM написа:
Дойтер са хвалени като удобство от всички но са скъпи.
Е няма такова нещо! По-неудобна и тежка раница трудно ще намериш!
И по-сериозно:
ZCEZBPM написа:
... чувала и палатката са отвън.
Това с чувала никак не е добра идея според мен по очевидни причини - ще се намокри, повреди, също ще пречи при преминаване през по-засукани участъци. Правилното е: в найлоново пликче и най-отдолу в раницата.
Сря Яну 11, 2012 9:19 am
albena :-)
igurbev написа:
ZCEZBPM написа:
И по-сериозно:
ZCEZBPM написа:
... чувала и палатката са отвън.
Това с чувала никак не е добра идея според мен по очевидни причини - ще се намокри, повреди, също ще пречи при преминаване през по-засукани участъци. Правилното е: в найлоново пликче и най-отдолу в раницата.
още 2 гласа против Дойтер
много неудобна раница е модел 35+ Guide
за чувала - абсолютно, трябва да е на топло и сухо в раницата
На мен ми е много удобна, при това моята не е 'женски' модел и пак
Виж за Ташев имам друго мнение Но ако имат ташевките въобще някакво достойнство - това е здравината, на практика са вечни проклетиите.
Обаче всичко относно раниците е строго индивидуално - отиваш в магазина, молиш да я напълнят с каквото се намира под ръка и слагаш на гърба. Сам ще усетиш дали ти пасва.
Сря Яну 11, 2012 6:59 pm
albena :-)
ZCEZBPM написа:
Реално раницата ми всъщност е даже 90 литра но заради сланината и разни други работи които носех нямаше никакво място.
Едвам я закопчавах на последното ходене и нямах избор с чувала. .........
хм, много неща носиш.....90 литра.....уф
повече от 15 % от собственото ти тегло претоварва стави, гръбнак, сухожилия, кръвоносни съдове.....а това не е добре, защото идва ден за плащане на сметки и е кофти
преразгледай какво носиш, без какво можеш и така
Сря Яну 11, 2012 7:33 pm
joropc
Между другото, гърбът на тази раница изглежда много добре...
Сря Яну 11, 2012 8:23 pm
torah
На мен Ташев Кентавър 60+10 ми е страшно удобна, като я взимах мерих и Дойтери и още пет чешита раници но тази ми заспа. Просто това е за мен, парите не бяха проблем и изобщо не съм го гледал от тази гледна точка. Виж по- малките ташевки не ми допадат, там вече не ми харесаха.
Сря Яну 11, 2012 8:32 pm
mircho
mlqko s oriz Виж в темата за щеки за избор на щеки там съм описал моите наблюдения за щеките и доста голямо проучване си направих. Избора се свежда до Леки и Black Di... Ако не си купуваш щеки с антишок то тогава си купи с външно закопчаване като на B.D. Този модел на щеки който си посочил в магазина на бул. Черни връх ги гледах на място, добри са малко са податливи на огъване но и аз съм тежък 96кг. Ако си ги купиш тях има вероятност да ти се разшие каишката на ръкохватката (много е удобна) това го пише в американските форуми. Закопчаването става като се притискат тръба в тръба демек метал с метал и е надеждно заключване. Аз се спрях на Зайо Клип 135см са дълги че никъде не пише. Удобни са и в края на темата за щеки написах моят коментар за тях. Щеки на Леки така и не пробвах защото не намерих а и модела Eagle на който се бях спрял по снимки в Бг магазини е сигурно стар модел защото на модел 2011г ръкохватката е сложена така че щеката е под лек ъгъл ако се не лъжа 15 градуса. Също така Leki Eagle са от сплав на алумин 6,0 докато скъпите модели са от 6,5 ако това е аналог или само търговско наименование на 7075 и 6061 да знаеш че 7075 е по-здравата сплав.
Раницата на Ташев Кентавър на която си се спрял я пробвах веднъж заедно с целия багаж вътре в нея е заспа ми на гърба направо е яко кеф. Но това е индивидуално.
Много полезни съвети, живи и здрави да сте
Раницата ще е на Ташев наистина, малко се чудя засега колко литра да е.
60+10 http://www.tashev.bg/shop/show_pics.php?idpics=1029
или 80+ 15 http://www.tashev.bg/shop/show_pics.php?idpics=1501
Като мисля, че с мен не вземам много неща на походи.От друга страна си мисля, дори и да не вземаш много неща, какво пречи да имам малко повече място за извънредни случаи.Та ще помисля и ще потърся някакъв магазин в София който да предлага тези раници които одобрихме.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 4 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети