ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на пикел, котки, снегоходки - съвети
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 41, 42, 43  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на пикел, котки, снегоходки - съвети
Автор Съобщение
mediator37

Местожителство: Русе

Мнение Отговорете с цитат
dobber, ако можеш от първа ръка ми кажи следното. Пикелът ми е само за зимата за задържане при пропадане по време на пешеходни преходи. Не катеря, не пълзя по скали , не ме влече. Мисля да сменя пикела с по-късо и леко устройство- ледокоп. Обаче пусти ледокопи много скъпи 3-4 пъти по-скъпи от обикновен пикел. Ти какво мислиш, правилна ли ми е ориентацията, защото пикелът ми е къс за подпиране като щека, а в същото време е доста дълъг и неудобен. Ледокопът май ще е по-къс и удобен. Отделно ми се струва , че ледокопът е по-специализиран за задържане при подхлъзване на пешеходец и пропадане в заледен улей. Кажи си мнението, плийз!
Чет Апр 07, 2011 10:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobber

Намери си пикел с правилната дължина.
И дай информация за това което си гледал и това което имаш.
Чет Апр 07, 2011 11:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Криси

Местожителство: София

За избора на вид сечиво- то си пише кое е за алпинизъм, кое за трай-тулинг, за туризъм и т.н.
За туризъм аз ползвам едно леко пикелче на Конг. Все пак идеята не е да набиваш клинове с него, а да се задържиш, ако се подхлъзнеш някъде. За дължината въпросът е спорен. Ако е от късите е по-лесен за разнасяне, но пък ако искаш да забиеш цялата дръжка в снега е по-нестабилно. Според мен не става въпрос удобно ли е за подпиране или не. Ако ти трябва да се подпираш, значи склонът е много стръмен и става с всякакъв пикел.
Но, както каза и dobber, най-важното не е какъв е пикелът, а да можеш да го ползваш. Другото важно е да ти е в ръката, а не в раницата или вкъщи, когато ти потрябва.
Веднъж ми е трябвал и да ви кажа- не съм държала по-важна за мен вещ.
Пет Апр 08, 2011 11:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stoian stoikov

Мнение Въпрос за котки Отговорете с цитат
Аз като абсолютно начинаещ искам да питам дали на всяка обувка могат да се закрепят котки или трябва задължително да има жлебове???
Пет Апр 29, 2011 12:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

Има няколко модела котки.

тук може да прочетеш подробно
Пет Апр 29, 2011 1:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Има автоматични - за обувки с жлебове отпред и отзад
Полуавтоматични - за обувки с жлебове отзад
Има и такива, които стават на всяка обувка.

Не че не можеш да качиш автоматичните на обикновена обувка, но резултатът е доста съмнителен. Не ми паднаха от краката, но на почти всяка крачка трябваше да проверявам положението. Не правете така Laughing
Пет Апр 29, 2011 1:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ПАВЕЛ

Някой има ли преки впечатления от ТАЗИ кирка Smile ? Интересува ме преди всичко ергономията при носене с хват на лопатката, и ефективността на покритието(като гледам на снимката си е черна боя Rolling Eyes ) при защита от корозия. Не че ме притеснява особено поддръжката, принципно предпочитам ръждавейката.......Другият вариант , на който съм се спрял, е ТОЗИ - би било добре ако споделите мнението си и за него ..... Основно предназначение - самозадържане, а ако се наложи - и малко тяга за катерене по фирнован сняг.

Пон Дек 26, 2011 4:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
joropc

kibik има същия(червения), много е хубав.За ергономия и качество не се притеснявай....това е GRIVEL Wink
Пон Дек 26, 2011 6:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

@ПАВЕЛ

имам същият пикел, но само съм го разнасял закачен на раницата и в ръка. Реално не съм го позлвал и не мога да дам обективна оценка.
Пон Дек 26, 2011 7:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

kibik написа:
@ПАВЕЛ

имам същият пикел, но само съм го разнасял закачен на раницата и в ръка. Реално не съм го позлвал и не мога да дам обективна оценка.

Пожелавам ти никога да не го ползваш за друго, освен за подпиране Croc Питах за ергономията, защото производителя пише , че лопатката е заварена към тялото на главата. А за тази цена няма как изработката да е "олизана" като на топмоделите. Въпросът ми е има ли някакви ръбове по лопатката и т.н., защото от снимката не мога да преценя?, Ще го купувам от онлайн магазин и нямам възможност да го разгледам наживо.....

Пон Дек 26, 2011 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ПАВЕЛ

Ей какво ми донесе белобрадият Smile - кован ръждилник( точно както я харесвам стоманата Cool ) с 66 санта дължина

На живо изглежда дори по-добре ! Не може да се отрече на италианците, че са номер едно когато става въпрос за дизайн Cool . Цветовата комбинация случайно или не съвпада с тази на Ферари Laughing ! Но това са само глупави асоциации Smile - сега остава и да се сработим с него ..........................

Сря Яну 04, 2012 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lyubo.asenov

Здравейте, искам да попитам има ли някой наблюдения в/у тези снегоходки http://www.alpibg.com/products.php?1723&osCsid=2b00b1fd1e4362b01a251c3363eb782e (Baldas NEVADA).
Пон Яну 09, 2012 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Препоръчайте ми качествен калъф за котки, че нямам никакво време да обикалям по магазините и ще купувам онлайн Croc

Нед Фев 12, 2012 7:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
torah

ПАВЕЛ написа:
Препоръчайте ми качествен калъф за котки, че нямам никакво време да обикалям по магазините и ще купувам онлайн Croc

Aз съм с този и съм много доволен от него. Wink

http://outsider-bg.com/content/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%84-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B8-landjoff
Нед Фев 12, 2012 8:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Ето универсален "калъф" за котки:

Нед Фев 12, 2012 10:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 41, 42, 43  Следваща
Страница 6 от 43

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.